1asig.ro
1asig.ro

Isi va incepe brokerul Postei Romane activitatea in acest an?

- Da 28.5%
- Nu 71.5%

Total voturi: 123
adaugat de Nicolescu la 28.04.2014 21:42
Domnule Moraru...trebuie sa stiti ca dupa depasirea unei mase critice in portofoliu nu mai conteaza care asigurator ce comision ofera;ma gandesc ca dvs. nu sunteti in postura de a avea o masa critica...De aceea,cu tot respectul,ma intorc si observ ca dvs. nici nu concepeti notiunea de service al politei.Brokerul DISCUTA cu asigratii lui TOATE optiunile,prezentandu-i atat variantele sigure si onorabile,precum si pe cele ieftine si incerte,urmand ca asiguratul sa-si asume alegerea;in plus, primeste in scris toate ofertele,cat si comentariile brokerului. Ceea ce pentru un agent al unui asigurator este imposibil.Dar dvs. nu aveti decat produsele propriului angajator,asa ca nu judecati de pe margine,odata ce doar priviti un joc,asta ca sa ma exprim metaforic. Ce spuneti,insa,de cazul in care un asigurat din portofoliul unui broker sufera o dauna pe o raspundere civila la unul din asiguratorii...incerti,ca sa zic doar atat...? Acolo asiguratul nu are nevoie de asistenta?? Ma gandesc ca dvs. personal v-ar fi foarte geru si incomod s-o oferiti,odata ce aceste concepte NU sunt prezente in activitatea dvs. Stiti...cand masa e prea sus...seamana cu strugurii acri ai vulpii.
 
adaugat de adam la 28.04.2014 08:40
si daca isi incepe activitatea si daca nu nu cred ca e ceva important pt piata si asa sufocatde sute de brokeri ma ndoesc ca va avea succes
 
adaugat de Moraru la 27.04.2014 11:35
Prima calitate a unui broker este sa-si asume alegerile pe care le face clientul sau. Pentru a nu avea probleme la daune, va sugerez sa CONSILIATI asiguratul in asa fel incat sa aleaga un asigurator corect, de aia sunteti broker, doar daca nu cumva recomandarea pe care o faceti se bazeaza pe cat de mare este comisionul. Daca nu reusiti, mai bine lasati-l sa-si cumpere asigurarea singur de pe net sau trimiteti-l la mine! Sa fim seriosi, este multa prostitutie in piata si breasla brokerilor de asigurare ar trebui sa fie mai toleranta cu orice initiativa de a raspandi cultura asigurarilor si in medii putin accesibile profesionistilor. Daca un asigurat alege postasul in detrimentul altui intermediar, bravo postasului.
 
adaugat de Nicolescu la 26.04.2014 23:27
Nu cred ca se poate,avand in vedere masivitatea si lentoarea companiei de stat.Altfel,ca si penetrare,e o idee buna. Cat despre ce spune Moraru...ma gandesc ca Dl. Moraru este un agent ce-si pierde asiguratii in favoarea brokerilor sau un director de agentie care nu-si face targetul.Raspunsul la framantarile dlui in cauza este acelasi cu cel la intrebarea: cati agenti ai asiguratorilor ofera service la polita si sprijin pentru asigurat in vederea solutionarii corecte a daunelor? Cine tine piept abuzurilor daunasilor de rea credinta sau care sunt obligati sa urmeze politicile asiguratorului? Agentul,in niciun caz. Asistentul in brokeraj,da. Aici apare sensul profesional al frustrarilor manifestate de dl. de mai jos. Atitudinea creeaza viitorul,zic...
 
adaugat de Moraru la 26.04.2014 22:38
Cine se teme de concurenta, de regula, s-a dezvoltat prin convingerea clientilor altuia sa-l urmeze. De ceva timp, Brokeri isi cresc cota de piata in detrimentul Agentilor, insa fara ca piata sa creasca, doar prin migrarea asiguratilor intre intermediari. Probabil este un curs natural al pietei si pe langa vanzarile on-line, vor aparea si alti intermediari mai mici sau mai mari. Nu am nimic personal cu Brokerii, insa, a avea pretentia ca sunt cei mai profesionisti, doar pentru ca au acces la o oferta diversificata, este absurd. Sa nu uitam ca legea permite unui fost director de agentie bancara sa devina Broker, desi poate sa fie paralel, si din 600 de Brokeri, cati au venit din Asigurari si cati Agenti cu vechime de peste 15 ani sunt constransi sa accepte compromisuri? Cred ca daca s-ar permite Agentilor persoane fizice sau juridice sa intermedieze asigurari pentru mai multi asiguratori ( vezi Polonia ), mitul Brokerajului de masa s-ar spulbera si majoritatea asistentilor ce au fost racolati de Brokeri din agentiile asiguratorilor, ar deveni someri. V-as propune o intrebare: Care Broker local, va deveni primul Societate de Asigurari ( dupa modelul Porsche ) si cat de repede se va intampla?
 
adaugat de constantinescu geoege la 26.04.2014 10:51
Cred ca este o afacere nascuta moarta!
 
adaugat de Florin TALOS la 26.04.2014 07:04
Poate ma insel, dar cred ca e premiera mondiala ca o companie de stat sa inceapa o afacere in brokerajul de asigurari cu personal angajat pentru vanzare cand brokerajul in asigurari este o afacere eminamente privata de la cel mai mic asistent in brokeraj pana la proprietarul brokerului si cu plata doar pe comision din primele incasate. Ori tocmai nelimitarea veniturilor este motorul afacerii, stimulentul care duce la dezvoltarea vanzarii. Ori in acest caz vanzarea nu se va putea face cu actualul personal de la ghiseu care e platit 1000 lei pe luna indiferent ce si cat face. Pregatirea si autorizarea personalului costa. Cine suporta cheltuielile ? Brokerul sau persoana din salariul fix ? Piata este foarte dinamica si este nevoie de decizii rapide pentru a tine pasul, de investitii. Ori intr-o companie de stat se stie care e birocratia pentru a lua anumite decizii, astfel te trezesti ca dai cu subsemnatul pe la DNA. Oricum din cauza acestei birocratii posta a pierdut destule servicii prestate iar serviciile de la ghiseu lasa mult de dorit. O afacere sora cu PAID.
 
adaugat de eu eu eu la 25.04.2014 21:52
nu vreau sa fiu arogant, dar ce stiu cei din POSTA ROMANA, despre asigurari....sa ne ofere produse de garantii, de participare la licitatii sau sa vezi ca iti face o oferta si la seria CIV, trece 0 in loc de O.....nu mai zic de faptul ca atunci cand te duci la un ghiseu, stai acolo....si cand ajungi in fatza factorului postal uiti de ce esti la rand.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 25.04.2014 17:44
Posta Romana a anuntat recent ca filiala sa SC Posta Romana Broker de Asigurare SRL si-ar putea incepe activitatea la sfarsitul lunii iulie 2014, urmand sa demareze procedura de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Pana in prezent au existat mai multe amanari privind inceperea activitatii de brokeraj. De altfel, Posta Romana a anuntat public inca din iunie 2011 ca isi va infiinta o banca si un broker de asigurari, societati care vor permite operatorului sa utilizeze mai bine reteaua si sa aduca venituri suplimentare. Anterior, activitatea brokerului fusese programata pentru inceputul anului 2014. Astfel, in noiembrie 2013, Ion SMEEIANU, Directorul General al CNPR, afirma ca, incepand cu ianuarie 2014, compania va oferi servicii de brokeraj. Conform declaratiilor reprezentantilor companiei, SC Posta Romana Broker de Asigurare SRL ar urma sa intermedieze asigurari din segmentul non-life pentru inceput, principala tinta fiind obtinerea unui volum semnificativ din segmentul politelor obligatorii (RCA, asigurarea ogligatorie a locuintei - n.r.), dar si din alte tipuri de asigurari non-life (raspunderi civile obligatorii, etc). Intarzierile in demararea activitatii au fost provocate de procedura de elaborare si avizare a bugetului. Conform reprezentantilor Postei, la acest moment bugetul a fost aprobat, urmand elaborarea ordinului comun si publicarea acestuia in Monitorul Oficial. In paralel cu publicarea in Monitorul Oficial va fi demarata procedura de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiara, inceperea efectiva a activitatii, dupa obtinerea autorizarii, urmand a fi sfarsitul lunii iulie 2014. Avand in vedere, insa, repetatele amanari de pana acum, considerati ca brokerul Postei Romane isi va incepe activitatea in acest an?
 
Arhiva

Sondajul curent

14.09.2018 Este pregatita piata asigurarilor sa aplice cerintele IDD?

07.09.2018 Cum v-ati petrece cea mai mare parte din timp intr-o masina autonoma?

31.08.2018 Cautati pe GPS/ Waze adresa la care trebuie sa ajungeti:

24.08.2018 Folositi o metoda de securizare a telefonului dumneavoastra mobil?

17.08.2018 Care este cea mai importanta asigurare pe care o incheiati inainte de a pleca in concediu?

10.08.2018 Ai facut vreodata live pe Facebook in timp ce te aflai la volan?

20.07.2018 Atunci cand conduci, folosesti telefonul pentru:

06.07.2018 Prin ce metoda preferati sa comunicati cu asiguratorul/ brokerul dumneavoastra?

29.06.2018 Credeti ca vor avea succes pe piata locala societatile mutuale de asigurari?

<  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |  >