1asig.ro
1asig.ro

Cat reprezinta, din totalul subscrierilor, fraudele comise in momentul vanzarii politelor?

- sub 1% 25.2%
- intre 1 si 5% 31.3%
- peste 5% 43.5%

Total voturi: 131




adaugat de Vali la 15.04.2014 17:06
Are dreptate Florin , dar la noi in oras nu am auzit sa fi fost in control cei de la ASF .Noi cei care avem si cursuri platite , chirii de plata la sediile special amenajate pentru asigurari , angajatii de platit , taxele la stat de platit trebuie sa rezistam intr-un mediu total neconcurential . Cei care incheie polite in magazine care vand orice fel de produse, baruri ,magazine piese auto , florarii, librarii , agentii de turism , agentii imobiliare , magazine de jucarii care au un calculator si o imprimanta si exemplele pot continua , le convine sa incheie polite cu CNP-uri gresite , capacitate sau putere mai mica , mediul rural , doar sa castige un comision . De aici pleaca o mica frauda , dar asiguratorii nu iau in seama aceste detalii de polite gresite intentionat .Macar sa-i puna sa plateasca diferenta de polita RCA pe agentii vinovati sau chiar pe clienti , atunci ar fi mai responabil si ar verifica politele dupa ce se incheie . Nu mai spun de online este un haos total .Clientul introduce datele in sistem , dar el este agent ? Noi cei care activam doar in asigurari trebuie sa ne aparam clientii si meseria ca pana fac controale autoritatile mai dureaza .
 
adaugat de Moraru la 12.04.2014 22:11
Cat timp prima incasata fraudulos, intra direct in buzunarul intermediarului, nu putem considera respectiva suma, subscrisa. Daca vorbim de asigurarile emise prin modificarea datelor de identificare ale clientului sau a obiectului asigurat, subscrierea este efectuata cu complicitatea Asiguratorului si cred ca procentele propuse de asistent, sunt cam mici. Nu cred ca mai exista vreun roman, care sa-si cumpere asigurarea cu un necunoscut, exceptie facand brokerii de prin hipermarket-uri, si cred ca niciun intermediar de asigurari nu este atat de disperat incat sa ofere clientului o asigurare a careui risc sa si-l asume personal in locul asiguratorului! Erori de operare se pot produce si de catre Asiguratori ( ex. deschiderea unui dosar de dauna RCA pe asigurarea altei persoane decat vinovatul ), si va asigur ca nu-si rup gatul sa corecteze daunalitatea clientului caruia i-au crescut daunalitatea in mod eronat, privand-ul de bonusul meritat, mai trist fiind ca acesta descopera doar cu ocazia innoiri asigurarii cand nu prea mai are de ales.
 
adaugat de eusebiu salceanu la 12.04.2014 12:21
Sunt multe metode de fraudare ; una este ,sa emiti polita si apoi sa o anulezi pe proprie raspundere pt. un anumit motiv , sa nu depui incasarea, sa emiti o polita cu date ireale (autoturism in loc de autoutilitara,cnp-ul unei persoane in varsta, o adresa de mediu rural,...) pt. a rezulta cel mai mic pret . Chiar daca se inmultesc controalele, fraudele tot vor continua ,fiind facute atat de agenti ,inspectori ,si nu in ultimul rand de asigurati ,care ori le achizitioneaza cu buna stiinta sau si le emit singuri pe internet, ori sunt victima falsificatorilor. Daca clientii nu ar mai cauta :chilipiruri; pe strada ,aceste falsuri ar fi mult mai rare.
 
adaugat de Florin TALOS la 12.04.2014 06:45
Riscul de a primi o polita de asigurare falsa sau de a nu se depune banii apare cel mai des la asigurarea RCA si acolo cand persoana care incheie polita cere clientului mai putini bani decat e inscris pe asigurare si chitanta. Din pacate sunt destui amatori de astfel de chilipiruri si pentru cativa zeci de lei isi asuma riscuri de cateva zeci de mii de lei. Persoanele care emit asemenea asigurari sunt agenti sau asistenti in brokeraj persoane fizice care lucreaza la negru dar si care au toate autorizarile. Iar clientii care cad victime ale unor asemenea persoane isi merita soarta. Eu am atras atentia si atrag atentia clientilor sa nu incheie asigurari la primul care ii abordeaza pe strada chiar daca e o persoana cunoscuta. Trebuie sa le ceara legitimatia si sa se asigure ca au si cursul obligatoriu facut. Dar mai simplu este sa incheie asigurari in birouri care pot fi identificate din strada carei societati de asigurare sau broker apartin iar inauntru sa fie afisate toate autorizarile la indemana clientului pentru a fi citite. Sa nu intre in locurile unde doar scrie "aici asigurari" fara sa fie indicat clar brokerul sau societatea de asigurare. Din pacate ASF e depasit de situatie privind controalele in teritoriu asupra respectarii legalitatii activitatii de intermediere. Aceste controale trebuie sa poata fi facute si de politie, organe de control ale administratiei locale sau OPC. Eu am sesizat ASF cu probe ca un broker foloseste ca "agent de asigurare" persoane care nu au avut cod RAF niciodata la acel broker, iar doamna Chitoiu mi-a raspuns ca e responsabilitatea brokerului sa verifice respectarea normei privind pregatirea profesionala iar ASF cu ocazia unui control planificat va verifica si acest aspect. Ori in asemenea situatii ASF trebuie sa intervina prompt pe cazul in cauza si luate masurile ce se impun. Asta fiind situatia sigur vom mai auzi din presa de asemenea cazuri pentru ca practic sistemul incurajeaza asemenea practici si se pare ca nu exista vointa in acest sens.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 11.04.2014 18:00
Fraudele raman o realitate in industria asigurarilor si pot aparea atat in momentul vanzarii politelor, cat si la plata despagubirilor. Recent, CARPATICA Asig a lansat o atentionare cu privire la o serie de polite de asigurare false emise in numele sau. O situatie similara a fost inregistrata la finele anului trecut, cand procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au trimis in judecata o grupare acuzata ca nu depunea la companiile de asigurari contravaloarea primelor incasate de la clienti, cauzand astfel prejudicii de circa 1 milion lei. La finele anului trecut, companiile de asigurari din Romania au avut subscrieri de 8,29 miliarde lei. Asadar, la cat estimati valoarea fraudelor comise in momentul vanzarii politelor?
 




Arhiva

Sondajul curent

28.08.2015 Cat timp estimati ca va dura solutionarea tuturor despagubirilor in cazul ASTRA Asigurari?

21.08.2015 Credeti ca incalzirea globala este un fenomen real?

14.08.2015 Vom asista la fuziuni si achizitii pe piata de asigurari pana la finalul anului 2016?

07.08.2015 Credeti ca seceta ar trebui sa fie un risc inclus in asigurarile agricole?

17.07.2015 Care este asigurarea fara de care nu plecati niciodata in vacanta?

10.07.2015 Considerati ca piata asigurarilor va reveni pe profit in acest an?

03.07.2015 Vor intermedia brokerii mai multe asigurari de viata in acest an?

26.06.2015 Cate din locuintele din Romania vor fi asigurate obligatoriu la finele lui 2015?

19.06.2015 Va trece marirea deductibilitatii asigurarilor de sanatate de votul final al Parlamentului?

<  18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |  >