1asig.ro
1asig.ro

Exista clauze abuzive in contractele de asigurari facultative vandute in Romania?

- Da 85.3%
- Nu 14.7%

Total voturi: 156




adaugat de Barac la 21.05.2021 17:38
Da
 
adaugat de Cristina Timaru la 14.09.2014 19:09
Aici gasiti metoda prin care va puteti recupera banii perceputi abuziv de banci www.recuperari-comisioane.intrebavoc at.ro/ si linkul de prezentare www.youtube.com/watch.
 
adaugat de Alexandru la 20.03.2014 20:02
De acord cu Carmen, in legatura cu B/M la RCA, e aberant, si prostesc sa se tina cont de sasiu/cnp cand ar fi mult mai simplu si mai normal sa se tina cont DOAR de CNP.
 
adaugat de carmen diaconu la 19.03.2014 00:23
Da exista prevederi abuzive. Sunt asiguratori care nu despagubesc riscul de vandalism prin incendierea autovehicolului folosind substante chimice (aici incluzand folosirea combustibilului), asigurarea separata pe clauza suplimentara a elementelor vitrate ale masinii, a riscului de vandalism, a jantelor si anvelopelor, impunerea franzisei obligatorii pentru proprietarii sub 27 ani, despagubirea la preturi practicate de reprezentante din Romania daca dauna are loc in afara tarii iar reparatia se efectueaza tot in afara, neexplicarea clara si detaliata a despagubirii in regie proprie - astea sunt doar cateva care mi-au venit in minte acum la casco. La asigurarile property, nu este explicat detaliat cum se efectueza despagubirea la valoare reala (cum se calculeaza aceasta), la valoarea de piata -de nou sau second, ce inseamna prim risc si prim risc absolut, asigurarea pe clauza separata a unor riscuri (inundatia provocata de apa de conducta), nu se reintregesc automat sumele asigurate in cazul unei daune si sunt probleme destul de neplacute la calculul despagubirii unei daune ulterioare pe acelasi contract, neincluderea riscului de inundare cu apa provenita de la stingerea incendiului unui imobil situat la un etaj superior sau provenita ca urmare a topirii ghetii sau zapezii ori a apei de ploaie pt imobilele situate la ultimul nivel. La raspunderi sunt limitari in explicarea despagubirilor, daunele morale nu sunt inserate mai nicaieri cu exceptia malpraxis medici unde sunt limitate si nu ofera posibilitatea asigurarii macar la limita de asigurare aleasa pe sectiunea de baza, la raspunderea brokerilor limita de asigurare impusa pe agregat si chiar si pe eveniment este imensa si nu exista posibilitatea asigurarii diferentiate in functie de cifra de afaceri, venit sau alte criterii, etc. In legea RCA sunt prevederi total eronate de stabilire a clasei de bonus/ malus, cum se tine cont de aceasta in functie de proprietarul masinii si de seria de sasiu. Total gresit, daca masina este condusa de alta persoana decat proprietarul si genereaza daune in trafic, ori daca proprietarul daunator sau bun conducator in trafic isi cumpara alta masina, nu se preia bonusul sau malusul in fuctie de conducatorul masinii ci numai in functie de proprietar. Aici sunt incluse si persoanele juridice. As putea vorbi o saptamana numai pe legea RCA care ar trebui revizuita in intregime.
 
adaugat de vasile la 16.03.2014 14:33
La asigurarile facultativa de locuinte unde suma asigurata pina la 10000 eur respectiv 20000 eur pentru dezastre naturale este preluata de Paid desi costul respectiv prima de asigurare este aceeasi ca si inainte de a aparea Paid,cu alte cuvinte platim de doua ori pentru aceasi clauza,sau normal era ca prima pentru facultativa sa fie mai mica.
 
adaugat de Florin TALOS la 15.03.2014 19:32
In cazurile de leasing din punct de vedere al asigurarilor e cea mai mare golanie. Te obliga ca pe banii tai sa te asiguri unde vor si cum vor ei. Platesti politele prin societatea de leasing care iti mai pune si TVA, cica e revanzare si ei sunt platitori de TVA. Si sa mai ai si surpriza ca ei nu depun mai departe banii la societatea de asigurare si contractul de fapt este neplatit si reziliat. mai sunt unele societati de leasing care sunt mai "umane" si te lasa sa-ti inchei singur asigurarea RCA . Dar trebuie sa manance si gura lor ceva comision de pe aceste asigurari. La banci nu prea mai tine. Trebuie casco, iti inchei casco unde vrei tu, la fel si RCA. Dar mai sunt si aici clienti neinformati sau comozi si se lasa pacaliti de cate un agent din baca mai ales in primul an, ca apoi ii desteapta prietenii. La orice polita facultativa cel mai indicat e sa citesti excluderile si te lamuresti repede.
 
adaugat de constantinescu geoege la 15.03.2014 12:32
Am avut caz-soc.de leasing si-a intrerupt activitatea in Romania-este vorba de Italo-romena.Clientul a platit ratele.Asiguratorul refuza plata la casco!!!
 
adaugat de Simina Alexandru la 15.03.2014 10:08
In luegatura cu comentariul lu Jeler Dorin: Domiciliul asiguratului nu influenteaza nici prima asigurarii nici despagubirea. Locatia cladirii asigurata in schimb influenteaza cotele de prima de la diverse riscuri(in special cutremur), lucru care este perfect normal. Din informatiile pe care le detin, sexul nu mai influenteaza pretul nici unei asigurari(nici RCA nici Life), deoarece UE ne-a obligat sa scoatem aceste discriminare intre sexe, DAR niciodata pretul la asigurarile facultative sau obligatorii de locuinta nu au fost influentate de sex si starea civila a persoanei. Dl Jeler, sper pentru sanatatea pietei de asigurari ca nu faceti parte din forta de vanzari a acesteia(in calitate de simplu cetatean aveti voie sa fiti dezinformat, dar nu si in calitate de vanzator). Am citit numeroare conditii de asigurare de la asigurarile facultative si am sesizat putine greseli/omisiuni. Termenul in care se acorda despagubirea, ce cheltuieli acopera aceasta, sunt lucruri scrise in conditiile de asigurare, problema este ca aceste termene nu sunt respectate intotdeauna, Acum revin la omisiunile pe care le-am gasit in multe conditii de asigurare de la diversi asiguratori, ca sa nu spun majoritatea. 1- Nu se precizeaza daca polita este de PRIM RISC(cea mai grava omisiune) 2 - Nu se precizeaza procentul pentru care nu se aplica regula proportionalitatii. Stimate Dl Jeler, toate evenimentele care nu sunt cuprinse la EXCLUDERI, se despagubesc. Este mult mai usor sa spui "Nu despagubim x y z" decat sa spui "Despagubim in cazul 1a 1b 1c 1d 1a1 1b1 1c1. Cu stima si zambet pe buze
 
adaugat de JELER DORIN ALEXANDRU la 15.03.2014 07:08
Clauzele de despagubire nu sint clar prezentate ci intro gama larga de cuprindere a evenimentelor ,pe cind capitolul de excluderi are referiri in majoritatea cazurilo la evenimente clare dn care cauza in foarte multe cazuri anuleaza clauzele de despagubire. Cosider ca clauza abuziva este si despagubirea in fuctie de zona geografica de domiciliu sau de producere a evenimentului,de sex de virsta de starea civila, mai trebuie apartenenta politica si atunci e clar
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 14.03.2014 17:45
Cea mai mare parte a petitiilor inregistrate de ASF in 2013 se refera la politele RCA si Carte Verde, respectiv aproape 10.000, dintr-un total de circa 13.500 de petitii formulate in mod unic per petent anul trecut, conform datelor anuntate de institutie. Insa RCA este o polita standardizata, cu acoperiri si excluderi clar definite, situatie care nu este valabila si pentru asigurarile facultative. In ceea ce priveste produsele facultative, acoperirile si excluderile sunt definite de fiecare companie in parte, iar termenii contractuali pot avea, uneori, o formulare ambigua si ar putea lasa loc de interpretare. De altfel, Corneliu MOLDOVEANU, Vicepresedintele ASF, a mentionat ca exista si cazuri cand petitiile au relevat existenta unor clauze voit neclare in contracte, a unor comisioane ascunse si a unor oferte de despagubire incorecte. Asadar, considerati ca exista clauze abuzive in contractele facultative de asigurare de pe piata din Romania?
 




Arhiva

Sondajul curent

08.03.2019 Cum va protejati locuinta impotriva dezastrelor naturale?

22.02.2019 Cum va evolua piata de brokeraj in asigurari in 2019?

11.02.2019 Cum anticipati ca va evolua piata asigurarilor private de sanatate in 2019? Motivati raspunsul!

25.01.2019 Ce fenomen ti se pare cel mai periculos (in opinia ta creste cel mai mult riscul de a fi implicat intr-un accident rutier) atunci cand te afli la volan?

07.01.2019 Care considerati ca este cea mai mare provocare pentru industria de asigurari in 2019?

14.12.2018 Ce solutie credeti ca are cel mai mare impact in scaderea numarului de accidente rutiere:

07.12.2018 Credeti ca piata asigurarilor din Romania va incheia anul 2018 cu:

29.11.2018 Ce noua tehnologie credeti ca va avea cel mai mare impact asupra domeniului asigurarilor din Romania in urmatorii 5 ani?

23.11.2018 Credeti ca vor mai intra asiguratori noi pe piata din Romania pana la finalul anului?

<  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |  >