1asig.ro
1asig.ro

Va fi afectata perceptia consumatorilor despre asigurari in mod negativ, pe fondul evenimentelor recente?

- Da 87.9%
- Nu 12.1%

Total voturi: 265
adaugat de George la 04.03.2014 08:17
Da.Cu astfel de hoti,incredrea populatiei in societatile de asigurare v-a scadea CONTINUU
 
adaugat de Teodor Purcariu la 27.02.2014 10:00
Da. Deja cei care lucreaza in asigurari simt acest lucru. Mai rau decat atat, incercand sa exploateze necuzurile celor de la Astra, in anumite companii agentii au fost instruiti sa bata moneda pe faptul ca Astra s-ar afla in faliment! O lipsa totala de deontologie profesionala si de un minim bun simt. Intamplator, sotia mea a avut un accident cu un asigurat Astra pe 5 ianuarie. Masina ne-a fost reparata in doua saptamani este adevarat, dar fara niciun fel de probleme sau interventii. Ieri, cand am vrut sa reinoim Casco la firma de asigurari la care avem noi asigurarile, agentul la care facem de obicei, incerca sa ne convinga, fara niciun fel de motiv, pentru ca noi nici nu ne gandeam sa facem polita in alta parte, ca Astra este cu un picior in groapa, ca nu platesc daunele... . Foarte urat. si asta se intampla in toata societatea romaneasca. Atunci cand breslele vor fi unite inseamna ca Romania se afla in randul tarilor civilizate. Pana atunci, noi nu vom mai face asigurari facultative in Romania si vom cauta societati de afara chiar daca vor exista costuri suplimentare. Toate cele bune!
 
adaugat de Morcoveatza Creatza la 24.02.2014 09:38
Asteptam cu nerabdare rezultatele si noi controale la toti actorii din piata de asigurari. Pentur acest scop exista si isi castiga salariile cei din ASF. Sa verifice riguros top 20 asiguratori si tot asa Brokeri de asigurare. RIGUROS. Daca nu inchid 50% dintre ei, e putin. Poate ca se sperie acum si se dau pe calea cea dreapta, dar nu cred... E o piata putreda in care clientii de tot felul cer si iau bani din asigurarile lor, asiguratorii vand fara autorizatie, nu au reasigurari pe polite mari, agentii nu au calificare, riscul se plaseaza in "cort". Bani sa fie..si clienti :)
 
adaugat de Moraru la 23.02.2014 12:20
Cu siguranta cei care platesc 21 EUR pentru asigurarea unui imobil, vor fi dezamagiti, insa nu este nicio pierdere, ei sunt aceia care sunt convinsi ca Dacia 1300 nu este mai prejos de Mercedes. In aceeasi masura, acestia, se considera isteti pentru cei 21 EUR dati pentru asigurare si ii considera cel putin neglijenti si neinformati pe vecinii lor care platesc 100 EUR. In orice caz, putem acuza ASTRA cel mult pentru ca au profitat de naivitatea si lipsa de educatie a unei generati, insa daca ar fi sa fim corecti, schimbarea majora la ASTRA a avut loc dupa momentul in care UNIQA a refuzat preluarea, iar clienti si-au asumat " gustul puternic si amarui ! " In ceea ce priveste implicarea politicului, vad doua aspecte importante: in primul rand este principiul potrivit caruia daca v-ati luat de ai nostri, ne luam de ai vostri, si in al doilea rand, ASTRA, prin schimbarea perceptiei romanului cu un nivel de educatie minim,ca statul nu trebuie sa-i protejeze proprietatea, ca el este stapan pe situatie, i-a transformat pe multi stangaci in dreptaci. Oricum, salut initiativa ASF, si simt o satisfactie unanima a clientilor care au ales, sa plateasca pretul corect, in detrimentul pretului minim, desi de multe ori cu strangere de inima, ASTRA fiind aleasa de cei mai multi dintre romani . Nu sunt nationalist, insa daca ar exista un singur asigurator roman a carui capital majoritar sa nu fie detinut de o singura persoana, si care sa duca o politica de risc corecta fata de asigurati, l-as recomanda fara retinere.
 
adaugat de Gavriloiu la 23.02.2014 10:31
Asigurarea inseamna CERITUDINE .Clientul scoate din buzunar un ban ,sa primeasca asigurarea ,nu sa fie derutat de tot felul de stiri ,care de care mai senzationale ,care il ingrijoreaza .Problema cu salariile celor de la ASF,este foarte grava .Sa vada ,cu cat efort ne atragem clientii si cat platim din comisioanele primite , sa functionam .Nu inteleg de ce sunt atatea diferente ,la venituri ? Cred ca 4000-5000 lei ,ar fii un salariu rezonabil .Daca nu-i convine sa vanda polite de asigurare ,sa-si completeze "venitul " .
 
adaugat de Vali la 22.02.2014 21:32
Revin cu o remarca : atita timp cit se va practica "prostitutia" in asigurari ca in anii 2000-2009 nu vad cum sa-si revina domeniul la normal . Exemplu :pe asigurare apare pretul de 500 lei ,dar clientul plateste 430-450 lei cum va explicati ? Clientul nu semneaza nicaieri ca a platit mai putin . Chiar asa am ajuns doar pentru cota de piata si cistigarea de clienti ?
 
adaugat de Vali la 22.02.2014 21:03
Noi ca angajati in brokeraj ,sau cei care sunt angajati in societati de asigurare trebuie sa ne unim si sa fim profesionisti in domeniu sa ne aparam locurile de munca . Si in brokeraj se duc mari batalii pentru a fi primii in fata indiferent prin ce mijloace cu oameni angajati , colaboratori multi dintre ei platiti la negru cu user in cadrul brokerilor pentru volum care au magazine alimentare , jucarii , librarii ,haine si alte acareturi . Ei nu se gindesc ca acei agenti care sunt la negru platiti fara nici un contract si incheie asigurari in numele lor pot sa treaca la incheierea asigurarii ce vor ei sa le dea pretul mai mic . Vin la sediile noastre clienti cu polite incheiate gresit intentionat cu CNP-uri de la persoane care sunt peste 40-50 ani si proprietar de 18-25 ani faptic cine verifica greselile astea ? Trebuie sa fim considerati exact cum sunt angajatii din banci , produsele bancare se vind cumva la florarii , magazine de jucarii ? Trebuie sa se faca curatenie si in domeniul colaboratorilor din brokeraj si agentilor din societatile de asigurari pina nu este prea tirziu si aici ?
 
adaugat de gabriel la 22.02.2014 14:54
o fi scandal politic, si eu cred asta. in acest context - cartea jucata bine de ASF este numirea KPMG. daca cealalta tabara (sa le zicem "prietenii lui Adamescu") vrea sa salveze situatia - trebuie sa gaseasca o solutie sa scape de KPMG - aia nu au nici mama nici tata si or sa puna pe masa situatia Astra. si daca situatia este si pe jumatate asa rea cum umbla zvonul - atunci ASF-ul a avut dreptate! deci - intrebarea saptamanii ar trebui sa fie "cum scapa prietenii lui Adamescu de KPMG?"
 
adaugat de Alin la 22.02.2014 10:19
S-au spus multe lucruri corecte aici cred ca este foarte important de adaugat ca daca nu se face curatenie de jos in sus , de la nivelul de agent , asistent PJ si alte forme de colaborare nu se va schimba nimic . Cate controale ati auzit ca s-au facut la brokerii care au mii de useri la negru si in agentiile firmelor de asigurari unde inspectorii vand la toate societatile neavand pic de loialitate fata de societatea care le asigura un salariu ? De aici trebuie inceputa curatenia dar cred ca no sa vedem nimic schimbat dupa acest scandal poate doar sefii ASF-ului ..........
 
adaugat de carbureab la 22.02.2014 08:56
daca credeti ca se va termina aici ,ne inselam amarnic,escrocheriile vor continua si pe viitor,doar cind piata va fi reglementata corect,vor dispare pilele politice ,legislatia csa va fi pusa corect in practica ,societatile de service vor adopta programe care calculeaza reparatiile corect fara devize umflate ,cultura financiara sa fie predata macar la gimnaziu ,agresivitatea manifestata de companii pentru cota de piata ,companii independente pentru reglementarea dosarelor de dauna .asa poate vom mai avea o sansa ,
 
Arhiva

Sondajul curent

15.06.2012 Este realist termenul de 30 iulie a.c. pentru finalizarea proiectului de lege a sanatatii?

08.06.2012 Vor reveni asigurarile travel la nivelul de anul trecut?

01.06.2012 Va fi 2012 anul revenirii pentru piata de asigurari din Romania?

25.05.2012 Se pot dezvolta asigurarile private de sanatate fara un impuls din partea mediului politic?

18.05.2012 Va avea piata de asigurari un nou lider la finalul anului?

11.05.2012 Credeti ca se va atinge limita de despagubire de 5 mil. EUR pe RCA in urma accidentului celor trei tramvaie?

04.05.2012 Cum credeti ca va evolua numarul de angajati in asigurari anul acesta fata de 2011?

27.04.2012 Limitarea dreptului de circulatie a vehiculelor straine in Romania la 90 de zile va micsora numarul de despagubiri pe Carte Verde?

20.04.2012 Considerati reprezentativa pentru piata concluzia sondajului derulat de Consiliul Concurentei?

<  34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 |  >