1asig.ro
1asig.ro

Ce element ar genera cea mai rapida revigorare a pietei de asigurari de viata?

- Deductibilitatea fiscala 32.1%
- Repornirea creditarii 6.4%
- Cresterea veniturilor populatiei 44.9%
- Crearea de noi locuri de munca 10.9%
- Polite mai flexibile 5.8%

Total voturi: 156




adaugat de asistent@1asig.ro la 13.12.2013 18:00
Multumim tuturor celor care au participat la concurs, prin postarea unui comentariu la Intrebarea saptamanii 6-12 decembrie! Cei trei castigatori ai cate unui exemplar din cartea "DEX Asigureza - Romana, 123 de termeni din Asigurari cum nu gasesti in nicio Carte de Business" (Alin T. BAIESCU) sunt: Elena TIMOFTE Mariana DINU Vasile COTA Castigatorii sunt rugati sa trimita pe e-mail-ul redactiei (redactia@mxp.ro), pana luni, 16 decembrie a.c, ora 12:00, cu datele personale si adresa la care doresc sa le fie livrate cartile. Acestea vor fi expediate prin Posta Romana.
 
adaugat de elena timofte la 12.12.2013 21:58
Nu cred ca acum, in 2013, romanii nu isi fac o asigurare de viata datorita educatiei, pentru ca nu constientizeaza importanta unei asigurari. Ai nevoie de o asigurare de viata pentru a oferi familiei un sprijin minim in cazul decesului tau sau a pierderii accidentale a capacitatii de a munci ! Ai nevoie de o asigurare de viata pentru a economisi bani pentru momente dificile sau pentru batranete ! Putem spune mai multe despre asigurarile de viata in mai putine cuvinte ?! Mai bine putem vorbi despre faptul ca perrsoana interesata vrea sa achizitioneze o asigurare cat mai complexa/buna, insa nu are cu ce plati ratele, situatie in care agentul care ofera consultanta trebuie sa contureze extrem de bine profilul nevoilor reale ale potentialului client. Si spun asta gandindu-ma si la reducerea pensiilor primite de la stat si reformele din sanatate. Ce element consider ca ar genera cea mai rapida revigorare a pietei de asigurari de viata ? Deductibilitatea fiscala ! Introducerea unei deductibilitati atat pentru angajat, cat si pentru angajator cu siguranta ar da un imbold. Pai daca s-ar introduce o deductibilitate totala de 500 - 600 euro an, credeti ca angajatii sau angajatorii nu ar fi interesati ?! Ma indoiesc ! Daca participarea la un fond de pensii facultative oferea beneficii de natura fiscala.( daca esti angajat, contributia ta individuala la fondurile de pensii facultative este deductibila la calculul impozitului pe veniturile din salarii), iar acest fapt a avut ca efect o crestere a aderarilor la fondul de pensii facultative deci, de ce nu ar revigora piata asigurarilor de viata o anumita deductibilitate fiscala ? credeti ca nu ar fi de interes ca primele achitate de consumatorii de produse de asigurari de viata sa se scada din baza de impozitare a acestora ? Legislativ vorbind, prima varianta a Legii 32/2000 privind activitatea de asigurare prevedea ca „primele de asigurare si reasigurare sunt cheltuieli deductibile fiscal”, atat din perspectiva impozitului pe salariu (pentru persoanele fizice), cat si din impozitul pe profit (pentru cele juridice), deci si asigurarile de viata erau deductibile fiscal. Insa doua ordonante de Guvern, din 2001 si 2002, au abrogat aceste prevederi. dupa deductibilitate, cresterea veniturilor populatiei este, consider eu, cel de-al doilea motor al dezvoltarii asigurarilor de viata. Vom contracta asigurari de viata cand ne raman bani dupa acoperirea cheltuielilor normale. parerea mea :)
 
adaugat de Rodica DANIIL la 12.12.2013 14:34
Ce element ar genera cea mai rapida revigorare a pietei de asigurari de viata? 1.Crestere venit populatie; 2.Crestere noi locuri de munca; 3.Polite flexibile(in concept/in derulare..).
 
adaugat de Sorin ANDREI la 09.12.2013 15:46
Cresterea veniturilor populatiei, educarea acesteia si profesionalizarea vanzatorilor.
 
adaugat de DINU MARIANA la 09.12.2013 09:20
Revigorarare economiei conduce la revigorarea pietei asigurarilor de tot felul. Un consultant bun vinde pe orice fel de piata, dar trebuie sa munceasca mult mai mult decat in conditiile pietii din ...2008(spre esxemplu). Alt element de revigorare a pietei este educatia clientilor. Din pacate, clientii cu bani nu au educatie in acest sens si considera ca un eveniment neplacut nu i-ar afecta financiar. Si un alt element foarte important in revigorarea pietii asigurarilor de viata ar fi castigarea increderii clientilor in societatile de asigurare prin curatirea acestei pieti de societatile de asigurare neperformante. Aici un rol important il are ASF-ul. Dar aceasta vrea cu adevarat acest lucru? Si ajungem de unde am plecat!.... Politica economica!
 
adaugat de COTA VASILE la 08.12.2013 19:58
pentru a reveni la un nivel de crestere a asigurarilor de viata,consider ca doua elemente sunt prioritare acum: a) educatia-in spiritul nevoi de asigurari de viata-in special polite traditionale-educatie ce depinde foarte mult de nivelul de pregatire al agentilor,de determinarea si formarea lor pentru aceasta cauza nobila,sanatatea si viata ,care sa intoarca cetateanul la increderea si nevoia acestei asigurari,increderea in asigurari, b) cresterea veniturilor populatiei-revenirea la un nivel socio-economic adecvat si real ,avand un disponibil NET ramas la dispozitia potentialului client,care intelege,isi doreste ,dar mai greu poate sustine un timp indelungat o polita de viata,in conditiile de fiscalitate existente si viitoare.
 
adaugat de Vali Visan la 06.12.2013 21:28
Eu cred ca motivul principal pentru care oamenii nu isi fac o asigurare de viata este educatia. Multi nu realizeaza importanta unei asigurari, de aceea am stat sa ma gandesc inainte de a alege intre deductibilitatea fiscala si cresterea veniturilor. Sunt si multi oameni care ar vrea sa se asigure dar nu au cu ce plati. Foarte important mi se pare si pregatirea agentilor care ofera consultanta. Repornirea creditarii nu ar trebui sa fie un element pentru a revigora piata asigurarile de viata, pentru ca acestea trebuie platite din economii, nu din credite. Sau poate va referiti la creditarea pentru investitii, care ar fi foarte buna si cu siguranta un element pentru revigorarea pietei. Si deductibilitatea fiscala mi se pare un element important. Flexibilitatea politelor cred ca este suficienta, iar companiile chiar se straduiesc in acest sens.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 06.12.2013 17:54
Desi rezultatele anuale au inregistrat fluctuatii in ambele sensuri (scadere puternica, de -24,83%, in 2009 fata de 2008, apoi crestere usoara, de 2,43% in 2010 fata de 2009, respectiv 3,73% in 2011 fata de 2010, urmata in final de scadere, -0,77% in 2012 fata de 2011), per total, piata asigurarilor de viata in Romania a suferit un declin ca urmare a crizei economice, primele brute subscrise scazand de la 501,94 mil. EUR in 2008 la 397,79 mil. EUR in 2012. De altfel, pe segmentul asigurarilor de viata, cifrele oficiale arata ca, dupa primele 9 luni ale anului in curs, nivelul primelor brute subscrise se afla in continuare pe o panta descendenta (-4,5% fata de anul trecut), fiind comparabil cu cel din perioada similara a anului 2010. Fata de perioada similara a anului de varf, respectiv ianuarie-septembrie 2008, piata a scazut cu aproape 13%. Motivele din spatele declinului asigurarilor de viata pot fi atat situatia economica dificila, cat si reducerea creditarii. O alta cauza pentru scaderea subscrierilor pe segmentul life, conform reprezentantilor UNSAR, este tratamentul fiscal neadecvat al acestora, neexistand deductibilitate fiscala pentru nicio forma de asigurare de viata incheiata in Romania. Asadar, ce element considerati ca ar genera cea mai rapida revigorare a pietei de asigurari de viata? Comenteaza si castiga! Cele mai bune trei comentarii la intrebarea din aceasta saptamana vor primi ca premiu cartea lui Alin T. BAIESCU, "DEX Asigureza - Romana, 123 de termeni din Asigurari cum nu gasesti in nicio Carte de Business"!
 




Arhiva

Sondajul curent

22.06.2018 Cand plecati in vacanta cumparati o asigurare travel?

15.06.2018 Credeti ca Legea IDD va fi transpusa in legislatia locala pana la 1 iulie?

08.06.2018 In cazul pensiei private, ce decizie sustineti?

25.05.2018 GDPR va creste increderea consumatorilor in industria de asigurari?

18.05.2018 Va creste pretul asigurarilor dupa GDPR si IDD?

11.05.2018 Sunt robotii o amenintare pentru angajatii din asigurari?

04.05.2018 Ce instrumente de economisire folositi pentru a va asigura o batranete linistita?

27.04.2018 Ce trebuie facut in 2018 pentru dezvoltarea industriei de asigurari?

20.04.2018 Daca va trebui sa alegeti, pentru ce viitor al pensiei ati opta?

<  5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |  >