1asig.ro
1asig.ro

Care metoda de distributie a asigurarilor va creste semnificativ in 2014?

- mediul online 23.5%
- bancassurance 7.5%
- brokerii 69.0%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 213




adaugat de eugen la 13.11.2013 16:21
vanzarile on line sunt prea putin reglementate si controlate, ar fi necesar un schimb de experienta intre ASF si celelalte autoritati europene pe aceasta tema!
 
adaugat de codru la 12.11.2013 12:52
DINTRE TOATE VARIANTELE CEA ONLINE ESTE CATASTROFALA E E FACUTUTA PT TALENTOSI GEN OK si YES
 
adaugat de val la 09.11.2013 08:52
Raspunsul este simplu: travel si rca on line; restul prin brokeri- cu mentiunea ca vanzarea prin brokeri se apropie de maxim iar ritmul de crestere va fii constant. Personal mizez pe crestere semnificativa pe on line luand in considerare: cresterea vanzarilor de smarphone si tablete, dezvoltarea aplicaitiilor pentru aceste dispozitive, scaderea preturilor la aceste produse si servicii telecom.Sa ne amintim ca din ce in ce mai multi romani folosesc servicii alternative de plati. Toate aceste lucruri aduc comoditate, usurinta in cumpararea asigurarilor.
 
adaugat de Florin Talos la 09.11.2013 08:45
1. Mediul online este in continua crestere, lucru bun de altfel. Dar in lipsa unor reglementari specifice si clare adoptate urgent va produce un haos in piata si cu pagube greu de estimat pentru asiguratori. Mediul online se dezvolta mai ales in zona intermediarilor si nu a societatilor de asigurare, societati care ar pastra o rigurozitate in subscriere. O intrebare simpla. Cum poate avea o subscriere RCA online control asupra exactitatii datelor inscrise in polita fara sa vada documentele si sa-si asume raspunderea conform normelor RCA. Eu zic ca e sinucidere curata. 2. Bancassurance este un domeniu care se va dezvolta odata cu relansarea creditarii si a leasingului. Si cum bancile nu dau semne de dezghetare e greu sa spui ca va fi o crestere semnificativa. 3. Anul 2014 va fi anul brokerilor. La 28 febriarie 2014 se incheie ciclul de parcurgere a cursurilor obligatorii si vor ramane in piata doar cei care vor sa lucreze cat de cat profesionist (mai sunt care au facut cursul doar impinsi de la spate de "coordonatori" fara sa ia in serios munca). Acestia vor trage cu dintii de clientii directi ai societatilor de asigurare. La fel si clientii se vor orienta catre brokeri realizand avantajele unei astfel de colaborari. Din pacate si la brokeri mai sunt destule aspecte de rezolvat in care trebuie sa se implice si conducerea brokerilor cat si ASF. Un aspect este respectarea de catre asistentii in brokeraj persoane fizice si/sau juridice conditiilor legale de desfasurare a activitatii, respectarea regulilor de subscriere, etc. Nu intru in amanunte pentru ca stim toti la ce aspecte ma refer incepand de la RCA. Important este ca cei care sunt profesionisti adevarati sa se implice si sa-si apere piata in fata oportunistilor care nu respecta nici o regula de bun simt fara sa mai vorbim de aspecte legale. E loc pentru toata lumea dar in conditii de concurenta loiala.
 
adaugat de eueueu la 08.11.2013 19:02
si oricum nu facem decat sa ne spunem oful, ca nu se rezolva nimic....sunt interese prea mari acolo sus ( ASF ), se dau comisioane mari sa nu ii deranjeze cu controale....cazul cel mai elocvent este cel cu 1 mil de lei frauda de anul trecut si " DESCOPERIT " .Se stie exact ce se intampla in piata dar nu se face nimic, si cei de la 1asig stiu.....
 
adaugat de amelia soare la 08.11.2013 18:47
Lipseste varianta "Retele proprii - agenti, consultant"
 
adaugat de eueueu la 08.11.2013 18:45
se stie clar ca agentii companiilor de asigurare lucreaza cu brokerii, sa se duca cineva la o companie de asigurare ( carpatica, euroins, astra, uniqa etc ) sa cumpere o asigurare obligatorie ( RCA ) la care nu se incadreaza la ei sa vedeti cu ce polita pleaca de la ei.Te duci la Carpatica si clientul se incadreaza la ASIROM, ii da clientului ASIROM, intri la EUROINS si clientul se incadreaza la OMNIASIG, ii da clientului OMNIASIG, si tot asa.E o prostitutie si la companiile de asigurare.Nu ai sa vezi un agent care refuza un client spunandu-i ca nu poate sa-i dea asigurare.Tot brokerii raman la putere iar inspectorii sa nu se faca ca nu stiu de acest fenomen, ca lucreaza pe userele brokerilor.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 08.11.2013 17:12
Un studiu recent arata ca in Romania metodele traditionale de distributie a asigurarilor, precum retelele proprii (agenti), desi considerate ineficiente, au inca cea mai mare pondere in vanzari. Cu toate acestea, se asteapta ca bancassurance si canalele alternative directe (ex. online) sa aiba o evolutie din ce in ce mai spectaculoasa in urmatorul interval. Bineinteles, dezvoltarea bancassurance-ului depinde direct de reluarea creditarii pentru persoane fizice. O crestere semnificativa va fi realizata si de distributia prin brokeri, care se apropie deja ca pondere de 50% din totalul subscrierilor. Din punctul dumneavoastra de vedere, care metoda de distributie a asigurarilor va inregistra cresteri semnificative in 2014?
 




Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >