1asig.ro
1asig.ro

Sunt asiguratii suficient de bine informati despre clauzele "banalei" polite RCA?

- Da 12.7%
- Nu 87.3%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 181
adaugat de Csilla la 09.11.2013 13:11
depinde cine va este consultant:)
 
adaugat de Eugen la 06.11.2013 20:06
Oare cei care vand (numai)RCA nu au nici o vina pentru lipsa de cunoastere a asiguratilor?
 
adaugat de Florin TALOS la 02.11.2013 12:13
Cand e vorba de asigurarea RCA, ignoranta este cuvantul de baza care defineste atat atitudunea asiguratului cat si atitudinea celui care incheie polita. Clientul stie ca trebuie sa aiba asigurare RCA (chiar daca unul din cinci circula fara RCA) si in rest fie ce o fi. Doar 1% din clienti intreaba la societate sa incheie asigurarea ca sa nu aiba probleme cu despagubirea, Tot 1% cer un formular de constatare amiabila si aceia stiu ce sa faca cu el. Tot cam 1% stiu cum sa procedeze si ce reguli si principii se aplica in caz de accident pentru rezovarea daunelor materiale si vatamari corporale sau deces. Cam 0,001% au citit vreodata Normele RCA. Si acum sa trecem la forta de vanzare. Desi se presupunem ca in curand toti vor fi trecut prin cursul obligatoriu si examen nu cred ca mai mult de 10% au citit si sunt la zi cu modificarile Normelor RCA. Ei stiu ca asigurarea RCA se cumpara asa cum se cumpara zaharul, cel mai mic pret. Cati ofera suportul pentru aplicarea VIGNETEI RCA pe parbriz (aplicata pe parbriz VIGNETA este document legal care atesta existenta unei polite RCA, in caz ca nu ai polita asupra ta). Cati macar intreaba clientul daca are un formular de constatare amiabila. Cati ii mai raspund clientului la telefon daca acesta are nevoie de consiliere in caz de dauna, asta in cazul in care clientul mai stie unde si la cine a incheiat asigurarea si are numarul de telefon al agentului sau brokerului. Din pacate pentru unii e greu si chiar cu asgurarea RCA sa nu mai vorbim de alte asigurari. Eu unul ofer clientului (investitie proprie) buzunar autoadeziv pentru fixarea VIGNETEI RCA pe parbriz cu sigla brokerului si numerele de telefon. De asemenea pe fiecare polita incheiata (nu numai la RCA) pun o parafa cu datele mele de contact cu explicatia sa fiu sunat in caz de dauna pentru consiliere. Unii suna altii nu suna, unii suna dupa ce isi dau seama ca au facut o "prostie", dar e greu de reparat dupa. Asa cum am spus la inceput ignoranta e cuvantul potrivit sa caracterizam situatia. Surse de informare sunt, doar bunavointa mai trebuie.
 
adaugat de constantinescu geoege la 02.11.2013 10:21
Asiguratii-habar nu au ce riscuri asigurate cuprinde polita RCA-Eu pe fiecare asigurat il informez dar,clientii noi nu stiu absolut nimic.Forta de vanzare are obligatia informarii asiguratului.Mai mult am observat ca nu primesc Constatarea amiabila,astfel acestia nu stiu ce demersuri trebuie sa faca si ce acte trebuie sa depuna in caz de eveniment asigurat
 
adaugat de eusebiu salceanu la 02.11.2013 09:09
Majoritatea asiguratilor nu sunt bine informati despre RCA ,una din cauze este ca incheie aceasta asigurare unde se nimereste (la comercianti si nu la profesionisti) . Chiar o buna parte din comercianti nu cunosc clauzele de baza ale RCA ului ,asa ca nu putem avea pretentii prea mari de la asigurati ,care au ca scop o asigurare ieftina,ca nu este pt. ei ci pt. eventualul pagubit .De multe ori asiguratii nici nu stiu la ce companie au RCA ul.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 01.11.2013 17:49
Desi este, in aparenta, cea mai simpla forma de asigurare comercializata pe piata din Romania, polita RCA este insotita de clauze care nu sunt cunoscute de multi dintre posesorii de vehicule. Fiind o asigurare de raspundere civila, acoperirile si excluderile sunt, de multe ori, mai complexe si mai numeroase decat ar crede atat cei care le incheie, cat si cei care beneficiaza de pe urma lor. Unul dintre motivele pentru care publicul larg nu cunoaste foarte bine drepturile, obligatiile si acoperirile in baza acestei polite este ca, spre deosebire de o polita facultativa, RCA-ul nu este insotit de un document cu toate conditiile contractuale in momentul incheierii politei, acestea fiind prevazute in legislatia secundara emisa de ASF sub forma de norme de aplicare. Mai mult decat atat, in normele aferente, este definita clar si metodologia de despagubire, care, daca ar fi mai bine cunoscuta, ar aduce mai multa claritate procesului de dezdaunare. Asadar, sunt asiguratii suficient de bine informati despre acoperirile si excluderile politei RCA?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >