1asig.ro
1asig.ro

Este nevoie de o reglementare mai stricta pentru agentii de asigurari si asistentii in brokeraj?

- Da 74.3%
- Nu 25.7%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 237
adaugat de Daniela la 09.03.2015 11:29
Da.
 
adaugat de Vali la 30.10.2013 11:20
Multe comentarii sunt corecte si la obiect ,dar daca noi agentii de asigurari care suntem angajati in aceast domeniu nu ne aparam interesele, "oportunistii" ne vor lua din piata noastra de clienti . Haideti impreuna sa ne comportam asa cum ne este meseria ,cu ecuson ca la banca (poza , nume prenume, functia , codul RAF sau RAJ afisat la vedere) autorizatia firmei si sa informam cit mai mult clientii pentru a alege calitatea si nu cantitatea sau sloganul " Cel mai ieftin" . Din pacate ASF nu face controale in toata Romania in acest domeniu si se ajunge la ceea ce avem in piata astazi . Asazisi "agenti" care vind orice (haine , bijuterii, suveniruri , florarii, librarii ,alimente , piese auto , reparatii calculatoare si altele avind un calculator sau un laptop pe sub masa ) si isi iau banii din orice vinzare inclusiv asigurari incheind polite fara sa verifice actele clientului ,sau mai grav la proprietarii mai tineri <26 ani le trec CNP de la parintii lor . Acestia nu au nici puncte de lucru declarate la registrul comertului conform normelor ASF, dar activeaza tot cu acordul asiguratorilor sau brokerilor . O alta problema mai grava sunt politele emise pe online unde nu se cere nici un act pentru emiterea asigurarilor si merg pe datele introduse de client (acesta nefiind agent de asigurari ) sau mai sunt site-uri de asigurari care ofera reduceri in special la RCA si de 20% , de unde aceste reduceri ? Sau aceste asigurari nu ajung niciodata sa fie platite catre asiguratori ? Pe site-ul societatii de asigurari sunt preturi fara aceste reduceri . In toate aceste cazuri vin clientii la noi si spun ca au gasit mai ieftin si pe ei nu-i intereseaza ca este alt CNP pe asigurare sau a incheiat-o pe internet unde nu se poate verifica "au asigurare" . Si mai sunt multe alte aspecte negative de rezolvat .
 
adaugat de nicolae la 30.10.2013 11:02
cred ca se comenteaza mai mult efectul decat cauza. Este evident ca responsabilitatea apartine asiguratorului care da mandat sau incheie contracte fara a face o minima verificare a celor care ii reprezinta. Un set minim de cerinte pe care trebuie sa il aiba in vedere asiguratorul la acordarea unui mandat sau incheierea unui contract de reprezentare ar putea fi avut in vedere la o viitoare reglementare! nerespectarea setului de cerinte minimale(cazier fiscal si judiciar diplome de absolvire, garanti financiare ptr gestiune etc), de catre asigurator ducand la aplicarea de sanctiuni.
 
adaugat de robert la 29.10.2013 14:56
Lipsa de pregatire profesionala adecavata duce la greseli care de foarte multe ori depasesc partea benefica a activitatii lor.
 
adaugat de Rodica la 28.10.2013 19:02
Consider ca este absolut necesar ca reglementarile legate de asistentii in brokeraj sa fie urgentate.Absolut nimeni nu ar trebui sa lucreze in asigurari fara autorizatie IMA, indiferent daca lucreaza la un asigurator sau la un broker,Altfel mediul de lucru se degradeaza iremediabil,iar asiguratorii seriosi si clientii vor avea de suferit ,
 
adaugat de Florin TALOS la 28.10.2013 16:18
Domnule "me" nu te face ca nu pricepi ce a vrut sa spuna Comanescu Florinel !!! Iti mai spun eu odata. Inspectorii de asigurari detin cod RAF si au contract cu o societate de asigurare, Ei pot sa emita polite doar pentru societatea de asigurare cu care au contract. In realitatea majoritatea sunt "cuplati" cu cate un asistent in brokeraj care le permite inspectorilor de asigurare respectivi accesul la programul de ofertare si emitere al brokerului respectiv. Astfel inspectorii de asigurare in loc sa vanda pentru societatea de asigurare cu care au contract si ii plateste cum ar fi normal ei prin brokerul in cauza vand pentru concurenta. Sunt cazuri dovedite. Domnii inspectori daca nu le convine la societatea in cauza sa-si dea demisia si sa treaca la broker. Dar legal nu poti fi si angajat la o societate de asigurare si in acelasi timp sa vinzi asigurari si prin broker. Cauta ca scrie si asta in Legea 32. Acum sper ca ai priceput cum stau lucrurile.
 
adaugat de me la 28.10.2013 14:14
@Comanescu Florinel CE FACEM CU TINE? Legea 32 stipuleaza clar ce inseamna broker/agent,( art 57-58);inspectorii detin coduri ROAF in urma sustinerii examenelor IMA. (deci devin pt subscriere agenti inscrisi in registrul asiguratorului). De asemenea lumea nu face distinctia dintre broker de asigurare si broker in asigurare, prima fiind entitatea juridica pt care cea de-a doua entitate lucreaza.
 
adaugat de Comanescu Florinel la 28.10.2013 11:15
Ce facem cu inspectorii angajati in companiile de asigurari ? Acestia sunt si ei tot brokeri ? Cum de li se permite sa vanda polite , prin broker , la alte companii ? Unde este deontologia profesionala a acestora ?
 
adaugat de Florin TALOS la 26.10.2013 22:32
Subscriu in totalitate la ce a spus GICU P. In prezent ASF controleaza doar ce a autorizat. Din pacate ASF are pre putine forte in teritoriu care sa se ocupe de controale. De aceia asupra respectarii legalitatii activitatii trebuie sa aiba drept de control si politia si alte organe de control. Si GEORGE CONSTANTINESCU are o idee buna. Sa nu uitam ca normele prevad si o legitimatie de care cei mai multi asistenti in brokeraj si agenti habar nu au cum arata, dar nici sefii lor nu stiu cum arata. Stimati clienti: cereti legitimatia si diploma de la cursul obligatoriu altfel nu stati de vorba cu persoana in cauza. Intr-un spatiu comercial poate sa vanda doar un agent sau asistent in brokeraj persoana juridica si trebuie sa aiba afisat Certificatul societatii. Persoanele fizice nu pot vinde in spatii comerciale. Dar "cand pisica nu-i acasa soarecii joaca pe masa", pisica adica ASF.
 
adaugat de Moraru la 26.10.2013 19:35
Reglementari exista. Intermediarii activeaza in baza unor contracte comerciale, Asiguratorii avand toate parghiile prin care sa supravegheze si sa corecteze abaterile intermediarilor. Gestiunea documentelor cu regim special este reglementata si desi mult mai frecvent auzim de inselatorii in alte domenii, nu am vazut o alta breasla care sa-si puna paie in cap cu mai mare patima decat in cazul nostru.
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >