1asig.ro
1asig.ro

Inundatiile recente vor stimula vanzarea de polite PAD?

- Da 40.0%
- Nu 60.0%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 175




adaugat de bogdan la 17.09.2013 09:55
Asigurarea obligatorie a locuintei trebuie construita similar cu asigurarea obligatorie de raspundere civila auto- contract standardizat pentru riscurile minimale, iar piata sa-si spuna cuvantul in ceea ce priveste dimensionarea primei de asigurare- ca la RCA!!!! PAID este o societate pe actiuni privata , in care statul nu are nici o singura actiune, si este cel mai mare monopolist din Romania in ceea ce priveste clientela specifica- nu are nici un concurent, ceea nu a reusit sa faca nici EON (mai este si ENEL, etc.). Asadar, a fost promulgata o lege in beneficiul unui singur privat, unei singure societati, ceea ce este neconstitutional, neconform cu regulile liberei concurente, neconform cu regulile de functionare a unei piete libere. Statul ar trebui sa vegheze la protejarea interesului public, si nu al unui privat. Dac piata ar fi libera, si cu contract de asigurare obligatorie a locuintei standardizat- emis de CSA- va garantez ca pretul unei acestor trei riscuri obligatorii, la sumele asigurate minimale de 20.000 euro, respectiv 10.000 euro, ar fi cel putin la jumatate.
 
adaugat de Florin TALOS la 16.09.2013 17:17
Ponta tocmai s-a urcat cu picioarele pe Legea asigurarii obligatorii a locuintelor, ca sa ma exprim elegant. In cazul acesta ce si de la cine te mai poti astepta la ceva bun.
 
adaugat de nicolae-eugen la 16.09.2013 13:48
PAID are ocazia sa isi faca cea mai credibila relama, respectiv prin plata despagubirilor la valoarea reala a pagubelor(in limita sumei asigurate) si in timp scurt. Succes!
 
adaugat de GEORGE CONSTANTINESCU la 16.09.2013 08:19
Ce ar fi ca din bugetele lor,primariile sa despagubeasca fiindca nu au aplicat prevederile legii?
 
adaugat de anonim la 15.09.2013 10:52
Daca tot au facut un efort si au implementat aceasta regula cu obligativitatea politelor PAD, ar trebui sa se gandeasca si la o metoda de "constrangere" a populatiei sa le si incheie/plateasca. Pe vremea comunistilor, asigurarea se platea odata cu impozitul. Am putea adopta aceeai regula. In acest fel toata lumea este fericita. Primarii nu vor mai fi nevoiti sa dea amenzi care sa le atraga antipatia oamenilor iar clientii nu mai trebuie sa caute "niste asigurari d'alea pentru case".
 
adaugat de Florin TALOS la 15.09.2013 09:53
Domnii primari ar face bine sa ia problema in mana, sa apeleze la specialisti care sa le compuna o scrisoare in care sa explice "babeste" tuturor proprietarilor de locuinta importanta si utilitatea asigurarii locuintelor, si daca tot avem asigurarea PAD, ce risca daca nu o incheie cat mai repede. Asa cum la patru ani in campania electorala stiu sa ne trimita scrisori cu tot felul de baliverne doar ca sa-i alegem sau sa-i realegem sa faca si acum un mic efort pentru un lucru mult mai util. Fiecare primarie are un site, o pagina de facebook. Sa le foloseasca in mod util cu adevarat.
 
adaugat de Marius Beznoiu la 14.09.2013 12:57
Alaturi de subiectul discutat imi permit sa revin cu o idee mai veche, anume: 1. Legea sa prevada obligativitatea asigurarii locuintelor (NU PAD ! PAD-ul trebuie sa dispara) 2. Desfiintarea PAID care nu are ce cauta in piata asigurarilor ca apendice al statului. 3. Evidenta tuturor locuintelor asigurate intr-o baza de date similara cu CEDAM, administrata de CSA (ASF) 4. Masuri drastice pentru organele administrative ce nu aplica Legea. 5. PUNCT !
 
adaugat de Marius Beznoiu la 14.09.2013 12:45
Autoritatile de la toate nivelele trebuiau sa actioneze pentru asigurarea tuturor locuintelor din tara, conform Legii. Se pare ca tuturor celor interesati si obligati sa faca acest lucru le convine sa aiba cat mai putine locuinte asigurate, implicit cat mai putine daune... Asta e socoteala PROSTULUI: Salariile celor de la PAID sa mearga, iar de munca... mai salcam !!! Avem Lege care nu se aplica si vine Ponta si da ajutoare, in locul aplicarii Legii ! - Uraaaa ! - Sa-i alegem din nou ca sunt apropiati de oameni !!! - Uraaa (pastrati-o in suflet) !!! Traiasca comunismul !
 
adaugat de Vali la 14.09.2013 11:09
Politele pentru asigurarea locuintei si a bunurilor trebuie sa fie o prioritate pentru toti cetatenii Romaniei proprietari de locuinte . Lipsa banilor nu presupune sa ne lasam hazardului " ca mie nu mi se intimpla " . Pentru locuintele din lut , chirpici o asigurare de minim 60 lei pe an nu mi se pare foarte mult pentru asta trebuie sa economisim lunar 5 lei si pentru locuintele din beton , caramida un minim de 150 lei pe an ecomomisirea ar fi de 12.5 lei lunar . Suntem constienti ca avem o proprietate dar nu avem bani sa incheiem o asigurare , insa cind apare un necaz ( incendiu , explozie , vandalizare , inundatie ) cerem ajutorul autoritatilor care conduc localitatea si abia atunci constientizam adevarata valoarea a locuintei . Primariile trebuie sa ia masuri urgente pentru a constientiza cetatenii sa-si incheie asigurarea locuintelor prin trimiterea de instiintari cu termene clare conform legii . Prin aceasta maura eu cred ca primarii ar deveni mai cunoscuti si mai constienti pentru cetatenii . Proprietarii de locuinte trebuie sa inteleaga ca valoarea locuintei este foarte mare tot timpul ,nu doar cind vor sa o vinda sau cind apare un necaz ca a celor din judetul Galati . Si pentru a intelege ca este greu sa repari sau sa construiesti o locuinta sa intrebe pe cei care au o locuinta cumparata pe credit de 20- 30 ani si platesc o rata de minim 700 lei lunar ( acestia fiind obligati sa incheie asigurare cu toate riscurile pe tota perioada creditului ) .
 
adaugat de eusebiu salceanu la 14.09.2013 08:41
Perfect adevarat ce spune Florin. CSA trebuia numai sa urmareasca reasigurarea corespunzatoare a companiilor autorizate, ca in caz de calamitati majore asiguratii sa nu fie inselati.
 




Arhiva

Sondajul curent

07.11.2014 Credeti ca noile modificari ale Normei RCA vor conduce la o crestere a tarifelor RCA in 2015?

31.10.2014 Credeti ca va deveni brokerul Postei Romane unul din primii trei jucatori din piata de intermediere?

24.10.2014 Care credeti ca va fi efectul imediat al aplicarii normei ASF privind autorizarea si functionarea brokerilor de asigurare?

17.10.2014 In viitorul apropiat, va spori cererea pentru asigurarea riscurilor cibernetice pe piata din Romania?

10.10.2014 In cat timp ar putea fi gestionate 400.000 de dosare de dauna aparute dupa un dezastru natural?

03.10.2014 Care este principalul motiv pentru care romanii nu isi asigura locuinta?

26.09.2014 Cate polite PAD estimati ca vor fi active la finalul acestui an?

19.09.2014 Ce pondere vor avea, la finele anului, despagubirile pentru vatamari corporale in totalul daunelor RCA?

12.09.2014 Care a fost motivul principal al cresterii daunei medii RCA in primele sase luni?

<  22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |  >