1asig.ro
1asig.ro

Credeti ca modificarile aduse legii AOL vor revitaliza sistemul asigurarilor de locuinte?

- Da 20.4%
- Nu 79.6%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 147




adaugat de Gogu la 12.07.2013 08:08
Se modifica legea. De teri ori ... URA! Cine castiga? Tot asiguratorii. In I-ul rand cei care sunt actionari PAID. Scopul acestei legi nu a fost atins ci, dimpotriva este un instrument pentru asiguratori de a-si creste portofoliul asigurarilor facultative.
 
adaugat de CODRU la 04.07.2013 11:54
CA IN MAJORITATEA CAZURILOR STATUL PRIN REPREZENTANTII SAI ESTE HOTUL NR 1 IN REST FARA COMENTARII
 
adaugat de CIprian ANGHELACHE la 01.07.2013 13:20
Este o aberatie. Statul, prin PAID nu vrea decat inca niste fonduri la dispozitia sa. Imaginati-va ca se va reveni la "scumpirea" politelor asa cum s-a aplicat in prima varianta a legii. Daca acum sunt Asiguratori care ofera o polita complexa la pretul AOL, cu comisioane in jurul a 25% din prima, cum credeti ca va vinde o polita facultativa in aceleasi conditii in care va ceda aporape intreaga prima catre PAID - 10% + eventual comisionul intermediarilor... = PIERDERE. => FAIL again.
 
adaugat de carburean claudiu la 30.06.2013 16:56
nu va fi decit un foc de paie ,din nou legea va fi atacata in instanta ,in primul rind normele de aplicare armonizata a cita oara cu legea vor aparea daca totul merge bine pe la craciun,a fost o lege schioapa de la inceput ,mecanismele de verificare au fost lasate la mina primarilor si aI INCOMPETENTILOR DIN PRiMARII,care nu s-au deranjat sa faca o inventariere a riscurilor potentiale din zona de responsabilitate ,catre paid nu au comunicat nici macar inventarierea locuintelor din zona de risc ,s-au multumit sa emita o harta cei drept cu zone de risc care a fost afisata in holul primariilor o vreme.modificarile survenite de lege de la aparitie si pina astazi au creat in rindul populatiei o lehamite greu de egalat,legea aol este perceputa de marea masa doar cu un bir in plus,iar chiar daca asigurarea facultativa include si riscurile aol distractia incepe in momentul administrari unei daune atunci sa vedeti dans,stiati ca daca se produce un risc catastrofic ,fara hirtia de la primarie nu se poate aviza dauna. singura solutie viabila ca acesta lege sa mearga ar fi in opinia mea ca publicul tinta sa fie mai informat ,sa fie organizata o loterie cu seriile politelor pad iar cistigatorii sa fie premiati cu excursii de exemplu in tarile in care acest sistem chiar functioneaza.succes.
 
adaugat de Viorel Trofin la 30.06.2013 06:53
Lipsa coerentei legislative a facut din protectia locuintelor o gluma proasta. E f dificil sa restabilesti ceea ce se facuse la un moment dat, atat datorita factorilor implicati in aplicarea procedurilor cat si lipsei de incredere din partea celor vizati. Prea s-au jucat cu acest tip de asigurare cei putini, pentru a mai fi luati in seama de cei multi .
 
adaugat de eusebiu salceanu la 29.06.2013 10:07
Probabil va fi o usoara relansare a asi. de locuinte printr-o crestere a primelor incasate ,dar trebuie acordata o mare atentie tarifarii, reasigurarii si limitarii comisionului pt. ca asiguratii sa nu aiba surprize neplacute in cazul producerii unei catastrofe naturale.
 
adaugat de constantinescu geoege la 29.06.2013 08:32
Atata timp cat primariile locale nu vor aplica legea-260/2008,nu se va intampla nimic,asig.de locuinte vor scadea!
 
adaugat de dumitrescu la 28.06.2013 23:14
Sistemul de asigurari obligatorii al locuintelor nu functioneaza din motivul ca nu se respecta legea .Cati primari au dat sanctiuni legale ca nu s-au asigurat locuintele?Nici unul deoarece pierd electorat!Oamenii sunt ignoranti nu ca nu au venituri si nu reactioneaza decat la amenzi .Daca nu l-ar prinde militianul nu politistul ca oi avem in continuare militieni ca nu are RCA si-ar face vreunul asigurare?Bea bere la PET si pipa tigari de 15 lei pe zi dar nu isi face o asigurare de viata care costa nu mai mult de 3 lei pe zi .
 
adaugat de Emilian Onesciuc la 28.06.2013 17:57
Educatia publicului si pregatirea agentilor vor contribui la revitalizarea asigurarilor, si nu altceva. Oamenii nu cumpara asigurari pentru ca sunt ignoranti si superstitiosi. AOL este un surogat care nu a facut altceva decat sa bulverseze un public neinformat. Gradul de penetrare al asigurarilor este corelat si cu veniturile populatiei, dar mai ales cu nivelul de educatie, iar la acest capitol suntem foarte, foarte deficitari. Agentii care vand "pe foc automat" PAD nu au nimic comun cu ideea de protectie, ci pur si simplu niste ciubucari care se bucura pentru comisionul de 4 lei pe care il primesc pentru o polita ...
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 28.06.2013 17:25
Camera Deputatilor a aprobat miercuri, 26 iunie a.c., propunerea de modificare a Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor. Actul normativ prevede ca orice asigurator autorizat sa subscrie riscuri de catastrofa va putea emite polita obligatorie de locuinta, acesta impartind riscurile cu PAID in procesul de asigurare. Astfel, asiguratorii vor putea emite propriile polite, care sa ii protejeze pe proprietarii de locuinte atat impotriva riscurilor catastrofice in limitele stabilite prin lege, acoperite de PAID, cat si impotriva riscurilor facultative (catastrofice, peste limitele asumate de PAID sau non-catastrofice), acoperite de emitentul politei. Mai concret, actualul sistem se transforma intr-o schema de co-asigurare, in care asiguratorii care emit politele vor transfera catre PAID prima de asigurare in limitele stabilite de Legea nr. 260 (20 EUR sau 10 EUR, in functie de tipul constructiei), din care vor retine in propriul cont comisionul. Asiguratii vor primi un certificat de asigurare care va face dovada asigurarii, indiferent de asiguratorul la care si-au incheiat polita. Dupa un inceput promitator si un an in care numarul locuintelor asigurate (obligatoriu sau facultativ) din totalul fondului locativ a ajuns aproape de 60%, toate modificarile cadrului legislativ specific si confuziile create au facut ca, in 2012, asigurarea locuintelor sa inregistreze un declin semnificativ. Astfel, numarul caselor asigurate printr-o polita obligatorie s-a redus la 277.000 in 2012, de peste trei ori mai putine decat maximul din august 2011 (circa 820.000), reprezentand un procent de acoperire de sub 4% la nivel national. Considerati ca modificarile aduse recent Legii nr.260/2008 vor revitaliza sistemul asigurarilor de locuinte?
 




Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >