1asig.ro
1asig.ro

Care sunt factorii care ar stimula cel mai mult dezvoltarea asigurarilor private de sanatate?

- Deductibilitatea fiscala mai mare 11.7%
- Libertatea de a alege intre un sistem public de sanatate si unul privat 61.7%
- Dezvoltarea mai buna a infrastructurii medicale 10.0%
- Preturi mai mici pentru politele de sanatate 15.8%
- Produsele co-brand 0.8%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 120
adaugat de Simona la 21.06.2013 14:53
Libertatea de a alege intre cele doua sisteme - public si privat - este destul de riscanta. Niciun privat nu-si va asuma riscuri care nu raspund principiilor asigurarii, chiar daca in goana dupa cash - cum spune intr-un articol dl.Prigoreanu - pe termen scurt ar face-o. In consecinta, eu cred ca cel mai mult conteaza, in primul rand existenta unor produse care sa raspunda cu adevarat nevoilor asiguratilor construite printr-o cooperare concreta si deschisa intre asiguratori si furnizorii de servicii medicale, in conditiile in care cei din urma sunt, in acest moment cea mai serioasa competitie pentru asiguratori, prin acele abonamente care ii secatuiesc pe ei, reduc "sansele" asiguratorilor de a dezvolta aceasta piata si raspund intr-o mica masura nevoii clientilor. In al doilea rand, cred ca ar trebui inceput cu o campanie serioasa, concreta si foarte vizibila de educare a populatiei privind utilitatea acestei forme de asigurare, la care sa-si aduca aportul intreaga piata privata de asigurari, furnizorii si statul. Consider ca toti ar avea de castigat: sistemul privat si furnizorii ar face fiecare ceea ce stiu mai bine intr-o cooperare armonioasa iar statul ar fi degrevat de o serie de cheltuieli. In consecinta populatia ar beneficia de servicii foarte bune in sistemul privat si semnificativ superioare, prin scaderea cheltuielilor, in sistmeul public.
 
adaugat de CODRU la 20.06.2013 08:47
DE FAFT NICI UNA DIN VARIANTELE DVS UN SINGUR CUVINT BANII SI ASTA SPUNE MULT
 
adaugat de Me2 la 15.06.2013 02:46
Ati uitat ... factorul politic ... sau, cel mai bine, il bagati in finala de saptamana viitoare impreuna cu cel mai votat raspuns de saptamana asta. :)
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 14.06.2013 16:39
Dupa o scadere in 2009 de 16,4%, in 2010 au aparut primele semne de revenire, insotite de o crestere a subscrierilor de 3,7%, pentru ca in perioada 2011 – 2012, urmare a celor mai aprinse discutii privind reforma in domeniul sanatatii, piata asigurarilor private de sanatate sa ajunga la 80 mil. lei. Totusi, piata ramane una de mici dimensiuni si continua sa se bazeze pe retail, asigurarile private reprezentand doar 2% din cheltuielile private cu sanatatea, in timp ce piata corporatista ramane sensibila la pachetele pre-paid, care se bucura de avantaje fiscale. Acesta este un nivel foarte scazut fata de celelalte state din regiune, unde acest indicator mai este situat sub 10% doar in Croatia (4%) si in Bulgaria (3%), cu un maxim de 65% in Franta si Olanda. Reforma prin integrarea asigurarilor private trebuie sa atinga definirea pachetului de servicii medicale de baza acoperit de stat si deductibilitatea fiscala totala atat la angajator, cat si la angajat. Daca s-ar obtine, ponderea asigurarilor private in total subscrieri ar putea creste mult peste 2%, cat este in prezent, potrivit declaratiilor facute de Remi VRIGNAUD, Presedintele UNSAR. Sunt asiguratori care au luat-o inaintea reformei si au incheiat partneriate cu lanturi de clinici, dezvoltand produse co-brand, insa toti sunt de acord ca este nevoie de un mediu legal bine reglemetat si un cod fiscal care sa sustina dezvoltarea asigurarilor voluntare de sanatate. Asadar, companiile asteapta in continuare sprijinul si coerenta factorului politic, precum si acordarea deductibilitatii totale la asigurari de sanatate, fara de care stadiul dezvoltarii afacerilor pe aceste segmente nu va inainta in mod sustinut. Care considerate ca sunt factorii care ar stimula cel mai mult dezvoltarea asigurarilor private de sanatate?
 
Arhiva

Sondajul curent

09.06.2017 Care dintre urmatoarele canale de distributie considerati ca va fi motorul cresterii pietei asigurarilor de sanatate in urmatorii 5 ani?

26.05.2017 Considerati ca decontarea directa va creste calitatea serviciilor oferite de asiguratorii RCA?

19.05.2017 Care este principala provocare a industriei de asigurari din Romania?

12.05.2017 Cum anticipati ca vor evolua tarifele RCA dupa finalizarea perioadei de plafonare?

05.05.2017 Considerati oportuna prelungirea perioadei de plafonare a tarifelor RCA? Motivati raspunsul in sectiunea de comentarii!

28.04.2017 Este pregatita industria asigurarilor din Romania pentru 'revolutia' digitala? Motivati raspunsul in sectiunea de comentarii!

21.04.2017 Cum vedeti evolutia asigurarilor D&O (Directors & Officers Liability) in acest an?

14.04.2017 Considerati ca va fi afectata imaginea sectorului de pensii private in urma discutiilor privind nationalizarea?

07.04.2017 Considerati ca piata asigurarilor private de sanatate isi va mentine ritmul de crestere si in 2017? Motivati raspunsul in sectiunea de comentarii!

<  10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |  >