1asig.ro
1asig.ro

Este influentat volumul intermedierilor de numarul de brokeri din piata?

- Da 56.6%
- Nu 43.4%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 122
adaugat de amalia la 03.06.2013 14:47
pt amma buna , acest ghimpe numit brokeri baga subscrieri in societatile de asigurari de multe ori mai multe decat structura proprie. Pt ca suntem un ghimpe suntem curtati de societati sa le vindem polite , si ne imbie cu super premii si alte recompense. Uiti un lucru , un broker de top nu racoleaza un simplu agent de la o societate , ci doar pe acei cu potential real , iar apropo de cunostinte te asigur ca brokerii au strans crema personalului din idustria asigurarilor, deci in concluzie oameni competenti si bine pregatiti. as fi de acord oricand sa am o discutie, cu orice inspector de asigurari sa-i arat ca multi dintre noi ghimpii, le suntem net superiori!
 
adaugat de ferdinand la 19.04.2013 14:54
Am citit cu interes toate comentariile aparute cu privire la aparitia Broker-ului. Stimati domni, eu am fost Agent de asigurari din cadrul Societatii Generali, insa datorita performantei mele (portofoliul de clientii cu PBS de peste 10.000.000 euro, cu o structura bine dezvoltata, cu comisioane mici, contractele schimbandu-se aproape an de an, cu un litigiu avut pe rol cu aceasta Societate, va informez ca platiile facute de catre Societatiile de Asigurari sunt identice cu cele ale Agentiilor de Asigurari, insa trecand pe segmantul de Broker, am constata ca este mult mai bine, sunt mult mai atent, iar portofoliu se dezvolta fara a avea o presiune de management.
 
adaugat de amma la 12.04.2013 13:26
Brokerii au devenit principala neplacere a personalului companiilor de asigurare. Insa vinovati sunt asiguratorii pt acest ghimpe. Nu e normal ca un agent de la broker sa fie remunerati mai bine decat un agent sau inspector al societatii de asigurare. Din aceasta cauza foarte multi agenti si inspectori au plecat spre brokeri iar personalul din societati s-a diminuat. Daca o companie de asigurari ar stii sa isi recompenseze oamenii nu ar mai migra la brokeri. 588 de brokeri pe piata nationala este un numar foarte mare pt Romania,s-au extins si ei exat ca agentiile imobiliare in perioada 2007-2008. Din pacate cunostintele brokerilor sunt limitate in asigurari, foarte putini din ei stiind sa faca si altceva in afara de RCA si Locuinte. Aici ar mai trebui lucrat: domnilor brokeri daca tot va mandriti ca sunteti mari si tari si stiti mai bine decat personalul companiilor de asigurare.Studiati conditiile si invatati sa faceti si altceva.Daca nu vreti lasati oamenii asiguratorilor sa isi faca datoria, ca doar pt asta fac o gramada de cursuri si li se impun targete naucitoare.
 
adaugat de LML la 08.04.2013 12:13
Transparenta este principala cale pentru ca atentia sa se mute de pe pret pe acoperire. Astfel, daca ar fi scris comisionul pe polita (plata acestuia de catre client e totusi un pas cam mare la acest moment) brokerul nu ar mai cauta combinatia fatala pret minim cu comision maxim, primele si comisioanele s-ar stabiliza la nivelul optim si toata lumea ar fi fericita - clientii ar avea daune platite, brokerii comisioane rezonabile pe termen lung, iar asiguratorii clienti care inteleg produsele si cumpara in cunostinta de cauza.
 
adaugat de eusebiu salceanu la 07.04.2013 10:07
Oare inainte de a se inmulti brokerii cum se descurcau companiile de asigurari? Vindeau foarte mult direct din sedii ,clientii erau fidelizati . Odata cu expansiunea brokerilor(care au racolat personal din asigurari si multi agenti de la companii, carora le-au oferit chiar comisionul" pe loc ") companiile au inceput sa-si reduca numarul de agentii ,care din cauza concurentei nu-si mai realizau targetul si astfel companiile au ajuns la mana brokerilor care pe langa presiunea pe tarife mici pretind si comisioane mari,,iar cand nu le oferi aceste conditii (pret / comision mare) acestia muta clientii la companii mai "generoase".Cred ca este timpul ca companiile sa-si protejeze cu adevarat agentiile prin competente de reduceri, deoarece nu mi se pare normal ca o agentie sa aiba tarife mai mari decat un broker.O solutie interesanta ar fi aceea ca brokerul sa-si i-a comisionul direct de la client,prin negociere taind o chitanta separat in acest mod brokerii ar fi cu adevarat utili companiilorde asigurari.
 
adaugat de Florin TALOS la 06.04.2013 06:54
Tendinta a fost de crestere a numarului de brokeri datorita faptului ca multe persoane care au lucrat pentru socieatiti au iesit din sistem si au trecut in brokeraj cu firme proprii. 588 este un numar destul de mare pentru piata de azi din Romania, dar in contextul profesionalizarii personalului si a cresterii exigentei accesului la aceasta activitate vor fi destule retrageri sau fuzionari pentru a face fata cheltuielilor fixe ce le presupune aceasta activitate. Cantitativ stam bine , acum trebuie lucrat la calitate lucru inceput odata cu obligativitatea cursurilor de calificare si obtinere a autorizarii. Sunt brokeri care care spun ca au 5000 de colaboratori si au prime incasate de 12 milioane euro anual, adica 2400 euro pe an de persoana (suma modesta pentru o persoana pe luna) in timp ce alti brokeri incaseaza prime de trei ori mai mari cu de zece ori mai putine persoane.
 
adaugat de Me2 Sibiu la 05.04.2013 22:23
Ca broker nu-mi poate impune niciun asigurator nimic. Am libertatea totala fie de a refuza conditiile, fie de a le negocia.
 
adaugat de claudiu carburean la 05.04.2013 20:34
brokeri sunt parte a pietei de asigurari din ro,dar societatile de asigurarii dau dovada de aroganta foarte mare impun comisioane mici ,clasele de asigurari care pot fi intermediate de brokeri sunt limitate ,sunt variate doar pe hirtie ,in realitate din portalele electronice ale asiguratorilor se pot emite doar maxim cinci -sase tipuri de polita.daca un broker doreste comisioane mai mari li se mentioneaza "target" si incep sa puna conditii .daca doresc o mai mare implicare a brokerilor ar trebui si lor sa li se permita regularizarea de daune,deoarece multi conducatori exexcutivi ai brokerilor au experienta in acest domeniu de multe ori acestia fiind cei care in cadrul societatilor efectuau si regularizarea daunelor,
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 05.04.2013 18:05
In prezent, in registrul intermediarilor administrat de CSA se afla inscrisi 588 de brokeri de asigurare, numar in urcare fata de 2010, cand erau autorizati 567 de intermediari. In total, anul trecut au iesit de pe piata 21 de brokeri de asigurare, dintre care 16 au parasit in mod voluntar piata, iar alti 5 au ramas fara autorizatie de functionare. In acelasi timp, 4 au solicitat suspendarea activitatii. Numarul este in usoara scadere fata de 2011, cand 24 de intermediari au iesit de pe piata autohtona. Pe de alta parte, in anul 2012, intermedierile companiilor de brokeraj din Romania au totalizat 808 mil. EUR, in crestere in moneda europeana cu 10% raportat la anul 2011, reprezentand 43% din volumul total al subscrierilor (1,89 mld. EUR), in crestere cu 3% fata de 2011. Aceasta este si cel mai mare procent atins vreodata de brokeri in totalul pietei. Asadar, credeti ca sporirea numarului companiilor de brokeraj are influenta directa asupra cresterii volumului primelor intermediate?
 
Arhiva

Sondajul curent

28.10.2016 Cum apreciati nivelul tarifelor maxime RCA pentru persoanele fizice comparativ cu preturile curente?

21.10.2016 Cum credeti ca vor evolua tarifele dupa perioada de 6 luni in care vor fi plafonate?

14.10.2016 Credeti ca introducerea unei fransize la cutremur va descuraja proprietarii sa isi incheie polita PAD?

07.10.2016 Credeti ca diminuarea comisionului acordat brokerilor pe linia RCA va conduce la scaderi de preturi pentru clientul final?

30.09.2016 Credeti ca limitarea tarifelor RCA va avea vreun efect asupra gradului de intermediere?

23.09.2016 Considerati ca reintroducerea subventionarii ar stimula fermierii sa isi incheie mai multe asigurari agricole?

16.09.2016 Ce efecte credeti ca va avea noul act normativ emis de Guvern asupra asiguratorilor, asiguratilor si pagubitilor?

09.09.2016 Considerati ca intrarea unei companii de stat pe piata asigurarilor RCA va stabiliza preturile?

02.09.2016 Vor intra si alti asiguratori pe segmentul RCA?

<  13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |  >