1asig.ro
1asig.ro

Este schema de co-asigurare solutia optima pentru revitalizarea asigurarilor de locuinte?

- Da 31.0%
- Nu 69.0%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 126
adaugat de ionut la 23.03.2013 21:33
obligativitatea nu trebuie sa insemne ca cetateanul trebuie musai sa aiba o polita de asigurare ci trebuie ca polita respectiva sa acopere riscurile pt care vrea clientul sa faca asigurarea nu pt ce i spune statul, ca daca ar fi asa daca omul are un incendiu, pe care polita obligatorie nu il acopera, autoritatile statului vor trebui sa explice contribuabilului ce sa faca in acest caz va veni sa ceara bani dela bugettele locale sau de stat pt ca polita nu acopera ce are el nevoie , mai bine privim obligativitatea incheierii unei polite sub aspectul termenului obligatoriu de exemplu 6 luni 1 an , si lasam asiguratul sa decida suma, riscurilept care se asigura , asa ar fi cel mai corect
 
adaugat de Mariana Popa la 23.03.2013 14:38
In ce consta OBLIGATIVITATEA?! Ce si cui i s-a intimplat ceva daca nu s-a asigurat OBLIGATORIU pina acum?
 
adaugat de Emilian Onesciuc la 23.03.2013 08:23
Solutia pentru revitalizarea asigurarilor de locuinte este o buna pregatire a agentilor. Asigurarea obligatorie nu a "prins" pentru ca de fapt nu asigura mai nimic. De cate ori am discutat cu un client despre asigurarea locuintei, niciodata nu am vandut PAD, ci doar asigurari facultative complexe. Metoda a fost pe cat de simpla, pe atat de putini agenti o folosesc: "Pentru ce riscuri doriti sa va protejati locuinta?"; "Daca ia foc casa, aveti 100.000 Euro sa construiti alta?"; "Stiti ca PAD nu acopera riscul de incendiu?"; "Stiti ca, statistic, in fiecare locuinta din Romania a fost o paguba produsa de apa din tevi?"; "Daca explozia va va lovi inainte de a va decide sa asigurati casa, veti regreta amarnic faptul ca astazi m-ati refuzat". "Da, da' e scumpa asigurarea asta ..."; "Este de 1000 de ori mai ieftina decat caminul dvs; 1-2 lei pe zi este mult?". Obligativitatea nu este o solutie; constientizarea clientilor insa da, este o solutie. Cu ce i-a ajutat PAD pe locatarii din blocul in care au ars 15 apartamente in noiembrie 2012? Cu nimic. Daca aveau asigurari facultative, astazi ar fi locuit in case noi. Companiile de asigurari ar trebui sa se preocupe mai mult de instruirea agentilor. Multi agenti de asigurari generale sunt simpli incasatori, capabili doar sa taie chitante si incapabili sa ofere consultanta clientului.
 
adaugat de JULA ALEXANDRU la 22.03.2013 20:13
APLICAREA SANCTIUNILOR PREVAZUTE IN LEGE AR FI UNICA SOLUTIE.PE ROMAN NU-L URNESTI NUMAI DACA-L ARZI UNDE IL DOARE MI TARE-LA BANI.TOT CEI CARE SI-AU FACUT O ASIGURARE O SA -SI FACA IN CONTINUARE.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 22.03.2013 16:28
UNSAR, CSA si autoritatile statului au ajuns, in cele din urma, la un consens in ceea ce priveste modificarile la Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor. Astfel, actualul sistem va fi transformat intr-o schema de co-asigurare, potrivit discutiilor purtate la inceputul acestei saptamani in cadrul sedintei de la Comisia pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor. Dupa adoptarea modificarilor in Plen si promulgare, toti asiguratorii autorizati sa subscrie riscuri de catastrofa vor putea vinde asigurari de locuinte, cu conditia sa transfere catre PAID prima de asigurare in limitele stabilite de Legea nr. 260 (20 EUR sau 10 EUR, in functie de tipul constructiei), din care vor retine in propriul cont comisionul de 10%. Concret, co-asigurarea presupune ca asiguratorii vor putea emite propriile polite, care sa ii protejeze pe proprietarii de locuinte atat impotriva riscurilor catastrofice in limitele stabilite prin lege, acoperite de PAID, cat si impotriva riscurilor facultative (catastrofice, peste limitele asumate de PAID sau non-catastrofice), acoperite de emitentul politei. Asiguratii vor primi un certificat de asigurare care va face dovada asigurarii, indiferent de asiguratorul la care si-au incheiat polita. PAID va gestiona programul de reasigurare pentru cele trei riscuri obligatorii, precum si baza de date cu proprietarii care au primit un certificat de asigurare. Considerati, in aceste conditii, schema de co-asigurare ca fiind solutia optima pentru revitalizarea asigurarilor de locuinte?
 
Arhiva

Sondajul curent

11.02.2019 Cum anticipati ca va evolua piata asigurarilor private de sanatate in 2019? Motivati raspunsul!

25.01.2019 Ce fenomen ti se pare cel mai periculos (in opinia ta creste cel mai mult riscul de a fi implicat intr-un accident rutier) atunci cand te afli la volan?

07.01.2019 Care considerati ca este cea mai mare provocare pentru industria de asigurari in 2019?

14.12.2018 Ce solutie credeti ca are cel mai mare impact in scaderea numarului de accidente rutiere:

07.12.2018 Credeti ca piata asigurarilor din Romania va incheia anul 2018 cu:

29.11.2018 Ce noua tehnologie credeti ca va avea cel mai mare impact asupra domeniului asigurarilor din Romania in urmatorii 5 ani?

23.11.2018 Credeti ca vor mai intra asiguratori noi pe piata din Romania pana la finalul anului?

16.11.2018 Va simtiti in siguranta in trafic?

09.11.2018 Veti face cumparaturi, anul acesta, de Black Friday?

<  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |  >