1asig.ro
1asig.ro

Va fi redusa frauda in asigurari ca urmare a sanctiunilor prevazute in noul Cod Penal?

Da 47.5%
Nu 52.5%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 120
adaugat de Observatorul din City la 29.03.2013 20:24
Tatiana!!!!!!!!!!!!!! Fata draga:unde dai si unde crapa?! Noi vorbim de mere si tu te trezesti vorbind despre potcoave. Potcoave de la cai morti.
 
adaugat de Ionel la 21.02.2013 15:58
PENTRU CA ANUMITE CLAUZE DE RECUPEREA A ASIGURARE IN CAZ DE DAUNA TOTALA AUTO NU DEVIN CLARE DECAT IN MOMENTUL IN CARE SE PUNE PROBLEMA PLATII ASIGURARII. UN EXEMPLU IL PUTEI CONSTATA IN DOSARELE IN CARE NU TU ESTI VINOVAT DE PRODUCEREA PAGUBEI, SOCIETATEA URMAND SA RECUPEREZE DAUNA DE LA SOCIETATEA CELUI LA CARE CEL VINOVAT ARE RCA-ul. UN EXEMPLU IL GASITI IN DOSARUL CEA5215CO13 INTOCMIT DE CREDIT EUROPE.
 
adaugat de MihaelaMK la 19.02.2013 09:54
Fenomenul de frauda se manifesta cu precadere in asigurarile auto casco si RCA, dar si in alte tipuri de asigurari facultative sau obligatorii . Diminuarea consecintelor grave ce afecteaza asiguratorii, depinde in primul rand de organizarea si competentele date personalului de specialitate care activeaza in Directiile Antifrauda ale asiguratorilor, cu atat mai mult cu cat tentatia sau intentia de a frauda nu apartine numai asiguratilor , ci uneori, din pacate si propriului personal al asiguratorilor.
 
adaugat de octavian la 16.02.2013 14:57
Cine doreste sa fraudeze acum ? Evident ca un conducator auto implicat intr-un eveniment rutier si care nu este asigurat ( nu are asigurare Casco )... Cine mai doreste sa fraudeze ? Evident acel conducator auto, care nevinovat fiind, accepta contra cost sa declare la politie ori asigurator ca este raspunzator de comiterea evenimentului rutier. Si apoi care instanta va da dreptate asiguratorului care s-a plans ca a fost fraudat ? ... cind sint judecatori care nu poseda nici macar permis de conducere si nu pot sa-si dea seama ca A sau B incearca sa fraudeze .... Care politie va cerceta cum se cuvine falsul in declaratii, inselaciunea facuta de 2-3 implicati intr-un eveniment rutier trucat ? Demersul asiguratorului va fi considerat nejustificat (ca si acum), intentia asiguratorului de a nu plati despagubirea. Daca ar fi mediatizate citeva cazuri de fraudare, intilnite frecvent in asigurari, poate ca ar mai fi ceva. Daca ar fi contracarata si altfel neasigurarea unora, poate ca ar mai fi ceva. Daca si iar daca ....
 
adaugat de Lungu Tatiana la 15.02.2013 23:27
Din 15 februarie 2013, intra in vigoare noul CPC si Legea cu privire la obligativitatea informarii pt mediere. Inainte sa mergeti la instanta, va trebuie sa treceti pe la un mediator pt a vi se face in mod gratuit o informare cu privire la mediere. Daca veti dori, ramaneti in procedura de mediere si nici nu veti mai veni, de fapt, in instanta dca litigiul/conflictul dvs va fi astfel solutionat. Daca totusi ati ajuns in instanta, judecatorul va da un termen si va va trimite la procedura de informare pt mediere in cazurile in care aceasta este obligatorie.
 
adaugat de Dorin la 15.02.2013 21:29
Domnilor, nu mi se pare normal ca trebuie cod penal.. Asigurarea reprezinta un contrat si atat.Respecta-l. Respecta platitorul. Cu ce este vinovat cineva ca masina i-a fost lovita de un roman a carui masina are numere de Bulgaria.Prostii domnilor.Acest lucru va scapa Domnilor. Nu se fac asa afacerile. Vreti asigurari pe Romania inmatriculati auto pe Romania. Taxe mai mici asta nu inseamna lipsa beneficiilor, veizi filozofia evreilor.Invatati domnilor." si maine e o zi". Cine nu respecta contractul taxati-l, scoateti de pe piata, dar cine s-o faca "prostul" care plateste. Respecati-ne domnilor
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 15.02.2013 18:52
Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal, in luna iulie a acestui an, frauda in asigurari va fi incriminata ca forma de infractiune separata, fiind inclusa in capitolul infractiunilor contra patrimoniului prin nesocotirea increderii, Sanctiunea pentru aceasta fapta savarsita in forma cea mai grava fiind inchisoarea de la unu la 5 ani. In prezent, frauda in asigurari nu este incriminata in mod distinct in legislatia din Romania. Totusi, modalitatile prin care se realizeaza faptele de frauda in asigurari, in functie de pericolul social pe care acestea il prezinta, pot constitui infractiuni care sunt reglementate expres de legislatia in vigoare. Desi nu exista statistici la zi privind amploarea fraudelor in asigurari din Romania, se constata totusi o usoara crestere a tentativelor de frauda, ca urmare a crizei economice. De altfel, specialistii preconizeaza ca asiguratorii au avut in 2012 pierderi de circa 100 mil. EUR in urma solicitarilor frauduloase de daune. Avocatii de la Daniel FLOREA si Asociatii subliniaza ca "fraudele in asigurari trebuie sesizate de partea vatamata prin frauda, respectiv de companiile de asigurari. Acestea pot depune plangeri la parchetele de pe langa judecatorii, judecatoria fiind instanta competenta sa judece astfel de fapte. De asemenea, sezizarea poate fi facuta si de persoane care nu au fost vatamate prin frauda, prin denunt." Totusi, companiile de asigurari opteaza rareori pentru sesizarea autoritatilor competente, multumindu-se cu retragerea pretentiilor de despagubire din partea fraudatorilor. In aceste conditii, considerati ca va fi redusa frauda in asigurari ca urmare a sanctiunilor prevazute in noul Cod Penal?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >