1asig.ro
1asig.ro

Va atinge gradul de intermediere 50% pana la sfarsitul anului?

- Da 61.3%
- Nu 38.7%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 124
adaugat de DOBRANIS ELENA-ANCA la 13.02.2013 15:21
Stimate, d-le coleg Adrian Pircalabescu, comentariul tau este de buna credinta, putin cam acid ,dar de calitate. Semnale , cred ca tragem toti in piata, dar cine sa le auda ? M-a uns la suflet comentariul tau..nu intru aici in detalii , ca, ce fac eu sau ce fac altii, ca ,,lumea ,, stie.........ramane sa ne triem in lumea asta dura a asigurarilor si ......dupa ce ultimul mohican din asigurari , va da examen!........sunt multi astfel de emitatori sau nu de polite , care sunt ,,abonati la comision,, si eu am din astia ....................trebuie sa avem insa rabdare , ca vor pleca singuri ,cei care sunt amatori!..............cu stima si mult respect ! Anca din Onesti
 
adaugat de TITIANU GHEORGHE la 12.02.2013 13:17
Este necesar sa se intervina cu masuri pentru ca primarii sa dispuna conform Legii nr.260/2008 pentru asigurarea locuintelor.
 
adaugat de PIRCALABESCU ADRIAN la 11.02.2013 20:24
Da.Colegii mei de breasla au dreptate.Daca lucrurile vor merge asa in continuare, este pacat de munca unor adevarati profesionisti in acest domeniu, care au invatat, au platit pretul corect pentru profesionalizare iar altii isi bat joc de clienti si nu fac decat sa-si umple buzunarele,fara sa se gandeasca la client.Cat despre respectarea regulilor,normelor,legilor,nici nu poate fi vorba.Sunt inspectori de asigurari,care vand pentru diversi brokeri,sunt diversi asistenti in brokeraj care nu isi fac datoria privind informarea corecta a clientilor sau potentialilor clienti, nu dau mandatele de brokeraj si altele. Peco vinde asigurari,E-mag vinde asigurari,toata lumea vinde asigurari.Ce facem stimate CSA.?Aceeasi Marie cu alta palarie dar pe bani de profesionalizare.Dar cu prostul de client care va tine pe toti, ce facem?In conditiile acestea, daca nu se schimba nimic, decat sefii de la CSA, nu facem nimic.In tara asta oamenii cinstiti si profesionisti ,nu mai au loc.Ce este de facut?. Viata si piata va vor sanctiona.. Le doresc celor care raspund de destinele acestui domeniu, sa aiba parte de asigurari doar de la "profesionistii de carton"pe care ii tin in brate. Daca nu stiti toate magariile din piata, intrebati adevaratii profesionisti si va vor spune ei unde sa controlati.Din pacate nu cred ca veti face asta.
 
adaugat de Grigorita Andonie la 11.02.2013 14:17
Eu consider ca va obtine.
 
adaugat de Marius Beznoiu la 09.02.2013 09:33
Am credinta ferma ca DA. Argumentele sunt urmatoarele: 1-Companiile de asigurari au inteles importanta unei forte de vanzare externe si facilitatile oferite de parteneriatele cu brokerii; 2-Commpaniile de brokeraj devin puternice, macar si datorita faptului ca au marele avantaj de a prezenta o oferta cat mai larga pentru clientul potential; 3-Marea masa a beneficiarilor de produse de asigurare a inceput, in proportie din ce in ce mai mare, sa inteleaga beneficiile de a se adresa unui broker... Nu continui pentru a nu abuza de rabdarea cititorilor... Pe de alta parte exista fenomene pomenite de dl. Talos... Din pacate prea frecvente... Eu am avut grija sa intru in legalitate si ma simt pacalit. De ce ? Pai sa va exemplific: Alaturi de mine la Targoviste exista un magazin de reparatii telefoane, calculatoare, vanzare si reincarcare cartele telefonice si nu mai stiu ce activitati... Ei bine ``vinde`` si asigurari... Bine inteles pentru un boker ``Profesionel``... In ce fel poate consilia pe client pentru o asigurare de raspundere civila, sau o asigurare facultativa de locuinta ori auto ? Dumnezeu stie... Dar mi-a venit o ideie... Merg cu un client al meu la el sa ne ``ajute``... Un membru CSA ar avea curajul sa se adreseze acelui ``broker``? Daca da, atunci totul este OK. Daca nu, domnilor de la CSA - FACETI CE TREBUIE FACUT PANA NU INTRA PACIENTUL IN COMA ! Sa auzim doar de bine si zile minunate tuturor ! PS. Atentie ! Sunt mai frecvente situatiile nelegale, decat cele legale. Nu exagerez cu nimic !
 
adaugat de Florin TALOS la 09.02.2013 07:39
Din pacate in vanzarile in asigurari e un haos aproape total. Vinde cine vrea si pe unde vrea. Inspectori de asigurari pe usere de brokeri, agenti si asistenti in brokeraj persoane fizice cu sau fara cod RAF in spatii comerciale, etc. E un adevarat trafic de usere si parole de la aplicatiile de emitere. Degeaba ii pune CSA sa faca cursuri obligatorii si examene de autorizare daca nu e dublata de controale permanente in teritoriu pentru a se asigura ca se respecta legilatia. Sunt smecherii care nu dau doi bani pe reguli si rad in nas fraierilor care dau bani pe cursuri si examene pentru a fi in legalitate. Din pacate CSA in loc sa aplice legea la sange schimba legea ca sa-i scoata pe unii din ilegalitate (vezi mutarea termenului de examen de autorizare de la 31 dec la 31 martie).
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 08.02.2013 17:10
Brokerajul in asigurari a oferit mediului de business din Romania o lectie importanta despre cum dinamismul, atentia fata de nevoile clientului si flexibilitatea te pot ajuta sa inregistrezi cresteri chiar si in vreme de criza. Gradul de intermediere in asigurari a ajuns la aproape 41% in primele 9 luni din 2012, iar acest procent este asteptat sa creasca semnificativ in cursul acestui an, cand piata de brokeraj din Romania va fi marcata si de dezvoltarea mai multor segmente de asigurari, in special cele de sanatate si cele de raspundere civila. Norii care ameninta sa umbreasca mediul economic din Romania in 2013 vor afecta cu siguranta si piata de asigurari, potrivit lui Bogdan ANDRIESCU, Presedintele UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania. Cu toate acestea, liderul asociatiei profesionale a brokerilor estima ca, prin munca si perseverenta, intermedierile brokerilor vor depasi 50% din primele subscrise cel mai tarziu la inceputul anului 2014. Conform datelor CSA, ianuarie-septembrie 2012, primele intermediate de brokerii in asigurari au totalizat 2,5 mld. lei, nivel in crestere cu 5,26% fata de intervalul similar din 2011. Raportat la totalul primelor brute subscrise de asiguratori, de aproximativ 6,2 mld. lei, gradul de intermediere s-a situat la 41%. Asadar, va asteptati ca gradul de intermediere sa atinga pragul de 50% pana la sfarsitul anului?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >