1asig.ro
1asig.ro

Considerati medierea o solutie eficienta pentru solutionarea conflictelor intre asiguratori?

- Da 72.6%
- Nu 27.4%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 124
adaugat de Lungu Tatiana la 15.02.2013 23:30
DIN 15 febr 2013, intra in vigoare Legea cu privire la obligativitatea informarii pt mediere cat si noul CPC Inainte sa mergeti la instanta, va trebuie sa treceti pe la un mediator pt a vi se face in mod gratuit o informare cu privire la mediere. Daca veti dori, ramaneti in procedura de mediere si nici nu veti mai veni, de fapt, in instanta dca litigiul/conflictul dvs va fi astfel solutionat. Daca totusi ati ajuns in instanta, judecatorul va da un termen si va va trimite la procedura de informare pt mediere in cazurile in care aceasta este obligatorie.
 
adaugat de Dragos Grosariu la 13.11.2012 12:44
Ma tem ca aceasta mediere intre asiguratori sa nu amplifice politica discretionarului , din care asiguratul sa nu fie mai pagubit decat in relatia directa cu firma cu care are litigiul
 
adaugat de Liviu Dinescu la 12.11.2012 18:50
Institutia Medierii poate fi extinsa in toate litigiile ce pot aparea in spetele comerciale;dar cred ca intrebarea era mult mai beine venita daca se referea la industria asigurarilor per ansamblu nu numai la conflictele asiguratorilor. Din punctul meu de vedere Medierea nu reprezinta o solutie viabila in rezolvarea acestor probleme,intrucat se incalca grav dreptul celor care se considera nedreptatii la apela direct la JUSTITIE,fara a mai face costuri suplimentare. Actul de chemarea la conciliere directa care reprezinta actul premergator chemarii in judecata,va fi eliminat in momentul intrarii in vigoare a obligativitatii Medierii.Cand vorbim de diferendele aparute intre asigurati si asiguratori lucrurile iau o intorsatura vizibila: Cum bine stiti actul de chemare la conciliere este intocmit si in nume propriu nu neaparat printr-un avocat;de asemena chiar si asa costurile sunt mult mai mici;nu in ultimul rand la concileire sunt puse pe tapet altfel starea de fapte si se poate ajunge la o negociere mult mai rapida si mai eficienta(nbineinteles cand se doreste si sint argumente sa nu se ajunga in instanta). Mediatorul prin definitie are obligatia sa fie neutru ;deci interesul sau de a apara interesele unei parti sunt 0 asa ca bani se artunca pe geam;mai mult decat atat noi ca brokeri nu putem sa fim mediatori pentru clientii nostri!!!! Ceea ce va fi interesant vorbind de "neutralitate a mediatorului" estye ca in 99% dintre cazuri aceasta va fi de fatada intrucat orice mediator stiind ca de la un asigurator va fi onorat cu sute de alte solicitari pe cand de la un asigurat este posibil sa nu se mai intalneasca niciodata cu o alta cerere similara;de aceea am retineri in a crede ca un mediator va inclina balanta in favoarea unuia mai slab. Chiar daca vorbim de principii de drept unde balanta trebuie sa fie dreapta nu de putine ori in instanta am vazut judecatori dand castig de cauza asiguratului chiar daca nu in totalitate avea dreptate. De aceea nu consider Medierea o solutie viabila a solutionarii unor diferende;in primul rand se adauga costuri in plus ,se incalca dreptul persoanei sa se adreseze justitiei si ceea ce este mai grav este faptul ca in cazul medierii cel putin una dintre parti nu are dreptul sa fie asistata de persoane care sa ii apere interesele si nu in ultimul rand se poate ajunge in fata unor mediatori care pot fi partinitori, si de cele mai multe ori poate chiar nestiutori.intrucat chiar daca multi din industria asigurarilor au devenit Medioatori nu vor avea cum sa isi exercite noua profesie decat daca se vor dovedi complet neutri; Ramane de vazut daca pana la uram acest act va fi obligatoriu intrucat in ultimul timp am auzit tot mai multe voci care contesta obilgativitatea actului de mediere care cum spuneam genereaza costuri in plus si in acelasi timp ingradeste dreptul fundamental al unei parti de a se adresa direct justitiei. Cu stima
 
adaugat de Florin TALOS la 12.11.2012 16:11
Intre asigurat si societatea de asigurare nu are ce cauta mediatorul. Contractul e contract si trebuie respectat. Paguba e paguba si trebuia platita iar banii din cate stui nu sunt de cauciuc sa intinzi de ei. Un leu are voloarea tot de un lui nu poti sa-l negociezi la 0,9 lei sau 1,1 lei. Iar daca societaile intre ele se cred la piata nu au decat. Dar atunci nu mai sunt societati de asigurare.
 
adaugat de NAE Puiu la 10.11.2012 10:09
Asiguratorul a cumparat riscurile prin contractul de asigurare. Contractul trebuie respectat pentru ca este un contract comercial. NU AI CE SA NEGOCIEZI DUPA CE AI INCASAT NISTE BANI. Daca au ceva de "comentat", asiguratorii sa demonstreze in instanta ca nu au de platit ceva pentru care s-au angajat sa plateasca despagubiri. Intrebarea pe care mi-o pun este rferitoare la cine a "inventat" MEDIATORII" si interesele cui reprezinta atata timp cat exista broker lichidator.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 09.11.2012 18:06
Incepand de anul viitor, conflictele in care sunt implicati asiguratorii se vor solutiona numai dupa ce partile implicate vor fi informate cu privire la avantajele utilizarii medierii. Medierea este o metoda alternativa pentru solutionarea litigiilor dintre asiguratori, reasiguratori, intermediari in asigurari si/sau in reasigurari si asigurati/pagubiti/petenti, conform dispozitiilor legale in vigoare. Printre beneficii se numara economia de timp si de bani, precum si solutionarea conflictului printr-o forma in care ambele parti au de castigat. Intrarea in mediere presupune ca partile decid singure asupra limitelor negocierii si concluziilor acestora. Totodata, decizia pe care o iei in urma medierii este definitiva, pentru ca ai luat-o de bunavoie, in cunostinta de cauza. Potrivit lui Constantin ROTARU, Mediator si Presedinte al Asociatiei de Mediatori din domeniul Financiar Bancar (FINBAN), sunt din ce in ce mai multe cazuri in care judecatorii trimit partile implicate in conflicte spre mediere, aceasta solutie luand amploare si in mediul de afaceri. Legea nr. 115, care s-a aprobat in vara aceasta si care modifica Legea nr. 192/2006, obliga partile aflate in disputa sa solicite informarea privind medierea inainte de a merge in instanta. Aceasta inseamna ca vor afla care sunt avantajele pe care le au daca folosesc medierea in loc de a merge in instanta.
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >