1asig.ro
1asig.ro

Care ar fi cea mai eficienta masura pentru redresarea subscrierilor PAID?

- majorarea primelor de asigurare 8.8%
- introducerea de fransiza obligatorie la asigurarile facultative 11.8%
- aplicarea corespunzatoare a amenzilor 79.4%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 102
adaugat de ion marangoci la 29.06.2012 09:23
Este evident ca o astfel de lege ,in care ma obligi sa-mi protejes propria mea locuinta, este o eroare legislativa! Solutia ar fi ca printr-un act legislativ, sa se impuna conditionarea acordarii de ajutoare pentru persoanele care au suferit riscuri catastrofice ,de o asigurare pentru alte riscuri-ex.FLEXA.Problema ramane tot in gradul de educatie a populatie. Nu primele de asigurare sunt mari, ci lipsa de informare.Pe de alta parte in PAID, SUNT ASIGURATE LOCUINTELE NU SI BUNURILE, SI NICI ANEXELE!!!!
 
adaugat de the specialist la 27.06.2012 13:13
@Florin TALOS pct.2 "Desi e anormal si chiar neconstitutional sa obligi pe cineva sa-si protejeze propria proprietate privata" vs "solutie este instituirea asigurarii obligatorii a locuintelor pe modelul "RCA" 1. cele doua afirmatii sunt contradictorii ...singura salvare fiind"DESI". 2. "modelul RCA" ..ce defineste? ca asigur cladirea vecinului in caz ca bubuie a mea? sau daca e cutremur se despagubeste vecinul peste a carui casa a picat apartamentul meu? :) Cele 2 afirmatii se bat cap in cap.
 
adaugat de Florin TALOS la 27.06.2012 11:22
Solutiile sunt urmatoarele: 1.Desfintarea PAID, cea mai mare tampenie in domeniul asigurarilor. 2.Desi e anormal si chiar neconstitutional sa obligi pe cineva sa-si protejeze propria proprietate privata, consider ca cea mai potrivita solutie este instituirea asigurarii obligatorii a locuintelor pe modelul "RCA", cu o norma de aplicare cu prevederi minimale privind valoarea asigurarii, riscurile asigurate, prima minima, etc. 3. Autorizarea societatilor de asigurare care indeplinesc anumite conditii pentru a incheia asemenea asigurari, si care pe langa condiitiile minime prevazute de norme sa poata diversifica beneficiile acestei polite in functie de cerintele si concurenta de pe piata. 4. Crearea unui sistem eficient de control a respectarii obligatiei de a incheia polita si a aplicarii sanctiunilor la nivel national sau local (primarie) indiferent ca este sau nu campanie electorala. Doar un tampit poate sa scoata din buzunar 20 euro pentru o polita tip PAID cand cu aceiasi bani (chiar mai ieftin) poate sa cumpere o polita facultativa cu mult mai multe beneficii. Sa nu uitam ca primii care au "sabotat" PAID cu polite facultative au fost si sunt chiar cei mai mari actionari PAID. Sa nu uitam ca societati cu greutate pe piata precum ALLIANZ TIRIAC, ASIROM, OMNIASIG, fostul BCR (Viena Insurance Group) au refuzat sa faca parte din PAID. Oare de ce ? Cea mai buna masura, in orice domeniu de fapt, este respectarea legii. Dar cum suntem in Romania unde respectarea legii e doar pentru fraieri la ce ne putem astepta ? La haos !!!
 
adaugat de BUSCA GHE la 24.06.2012 17:06
PRIMA SOL AR FI AMENZILE SI ACESTEA NE APLICABILE DIRECT CI INTRODUSE LA SERV TAXE SI IMPOZITE UNDE CETATENIII PLATESC IMPOZITELE PE CASE IN ASA FEL NIMENI SA NU SCAPE O ALTA SOLUTIE SI CEA MAI IMPORTANTA ESTE ACEIA DE A SE EMITE DE CSA UN ORDIN CA DIN PRIMELE DE ASIG INCASATE DE ASIGURATORI PE POLITE FACULTATIVE O COTA PARTE SA INTRE LA PAID DESPAGUBIRILE IN ACEST CAZ SA FIE FACUTE ATIT DE PAID CIT SI DE SOC DE ASIG CE A EMMIS POLITA FACULTATIVA
 
adaugat de constantinescu geoege la 23.06.2012 08:03
Atata timp cat in Romania legile nu se si aplica,nu vad nici o sansa!
 
adaugat de Me 2 Again la 23.06.2012 00:04
Solutia tehnica si logica e una de tip A+B+C, cu consultarea tuturor partilor implicate si cu aplicare graduala, insa ... 1. ... putem paria ca CSA nu va decide marirea semnificativa a primei de asigurare (sau, mult mai sigur, ca nu va decide absolut nimic), caci este an electoral, totusi ... 2. ... ar putea decide introducerea fransizei obligatorii pentru asigurarile facultative de locuinte (cu tot cortegiul detaliile tehnice aferente care ar surveni in cazul unei daune), dar ... 3. ... nimeni nu va indrazni sa dea amenzi proprietarilor (alegatori) pana la alegerile generale, caci riscul electoral (al pierderii voturilor) e muuuuuult prea mare. Concluzia? Caragiale ar fi fericit sa afle ca e deja comparat cu Nostradamus, iar Lucian Blaga s-ar intrista, caci ar constata ca IAR i s-au indeplinit toate profetiile politice. :)
 
adaugat de Andrei Radulescu la 22.06.2012 21:40
Fara o remunerare corespunzatoare, canalele de distributie nu vor promova produsul Paid. Evident si pretul asigurarii trebuie sa creasca.
 
adaugat de pavel jorovlea la 22.06.2012 19:10
In tarile civilizate se respecta legea ,iar legea nu este blanda. La noi este si blanda si nici nu se aplica.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 22.06.2012 17:52
Compania care gestioneaza incheierea politelor de asigurare obligatorie a locuintelor - PAID, estimeaza pentru acest an subscrieri in valoare de 10 mil. lei, in scadere cu 71% fata de 2011, si apreciaza totodata ca va trece pe pierderi, cu un rezultat negativ de 1,9 mil. lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2012. Anul trecut, subscrierile PAID crescusera cu aproape 20%, la 35 mil. lei, compania raportand si un profit net de aproape 1 mil. lei dupa ce, in 2009 si in 2010, pierderile cumulate fusesera de 386 mil. lei, potrivit CSA. Rezultatul financiar net al societatii de asigurare pentru acest an va fi negativ si variaza intre 1,5 si 1,9 mil. lei, in functie de cifrele propuse la trei indicatori, si anume variatia rezervei de prime, variatia rezervei de prime cedate in reasigurare si nivelul primelor cedate in reasigurare. Potrivit strategiei de dezvoltare a PAID, printre tintele propuse de actionari se numara cresterea pretului politelor PAD, emiterea acestor asigurari doar de catre actionarii PAID, dar si modificarea Legii nr. 260/2008 in sensul schimbarii atributiilor Pool-ului, care in viitor ar putea fi unicul reasigurator al politelor PAD. Realizarea obiectivelor PAID sta deci sub semnul modificarilor legislative. Totodata, strategia nu pare a prevedea masuri concrete de "salvare" a PAID-ului, care ar putea, in cateva luni, sa intre in imposibilitatea de a-si continua activitatea din cauza crizei de lichiditati, potrivit unor surse din piata. PAID gestioneaza circa 475.000 de polite, conform datelor de la 31 mai a.c., in scadere cu aproape 100.000 de contracte fata de finalul anului 2011. In aceste conditi, care masura considerati ca ar fi cea mai eficienta pentru redresarea subscrierilor PAID?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >