1asig.ro
1asig.ro

Ce evolutie va cunoaste piata de brokeraj in asigurari in 2012?

- va creste 71.0%
- va scadea 15.9%
- va stagna 13.1%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 107
adaugat de Marius Beznoiu la 03.02.2012 15:05
CHIAR IN CONDITIILE SCADERII GENERALE A PIETEI DE ASIGURARI, DATORATA CRIZEI, TRENDUL CRESCATOR AL PONDERII BROKERILOR SE VA MENTINE. ESTE BULGARELE DE ZAPADA CE A PORNIT DE MULT LA VALE SI ROSTOGOLINDU-SE CRESTE. ESTE UN PROCES CE NU POATE FI OPRIT CHIAR DACA CONCURENTA ESTE ACERBA. DACA NE UITAM LA NUMARUL COMPETITORILOR OBSERVAM SELECTIA NATURALA CE VA PERMITE IN CATIVA ANI, ODATA CU INSANATOSIREA PIETEI, O INSANATOSIRE A MEDIULUI BROKERILOR. MA BAZEZ IN OPINIA MEA PE ULTIMELE EVENIMENTE INTAMPLATE CU SLAVE CLUB SI BALKAN. APROPOZ, CUM VA MAI MERG SEMINARIILE DE RECRUTARE BAIETI ? ATI REUSIT SA EMITETI FACTURI PENTRU BANII INCASATI DE LA TOTI CREDULII CE I-ATI PACALIT SA VA PLATEASCA ACELE SEMINARII, SAU AU RAMAS CA FRAIERII CU BANII DATI ???
 
adaugat de Dragos Grosariu la 26.01.2012 15:27
Daca CSA mai aproba intrarea pe piata de brokeraj a unor firme de genul INTERGRAND GALATI sau ADELPHIA din CLUJ piata se va duce pe apa sinbetei! E PLINA PIATA DE "TUNARI"
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 20.01.2012 17:26
De la instaurarea crizei economice, piata asigurarilor a resimtit o acutizare a competitiei, fapt ce s-a tradus printr-o scadere a preturilor pe mai multe linii de asigurare. Totusi, aceste scaderi sunt aproape de final intrucat nivelul daunalitatii este din ce in ce mai crescut. Acest fapt va determina companiile sa intre intr-o competitie mai acerba din punct de vedere al calitatii serviciilor. Din acest punct de vedere, pentru clienti, experienta brokerilor specializati in piata de profil va deveni vitala. De asemenea, cresterea daunalitatii pe anumite linii, va determina asiguratorii sa incerce sa-si diversifice portofoliile, atat din punct de vedere al liniilor de asigurare pe care se concentreaza, cat si in ceea ce priveste alegerea mai prudenta a clientilor. Astfel, brokerii vor capata un rol tot mai important, avand un acces mai facil in relatia cu clientii si putand promova mai usor o larga gama de produse de asigurare. Pe de alta parte, clientii au in continuare nevoie de consultanta in ceea ce priveste riscurile si asigurarile, simtind nevoia unui broker specializat care sa-i ghideze in aceste perioade dificile. Mai mult, in conditiile in care piata de asigurari este intr-o continua scadere, piata de brokeraj a reusit sa se mantina la aproape acelasi nivel ca si in anul anterior. 550 mil. EUR a fost valoarea totala a primelor intermediate de societatile de brokeraj in asigurare in primele noua luni ale anului curent, arata cifrele preliminare centralizate de INSURANCE Profile. Comparativ cu ianuarie-septembrie 2010, cand brokerii au intermediat circa 555 mil. EUR, piata de profil s-a diminuat cu circa un punct procentual. Totusi, in pofida acestei stagnari, piata de brokeraj in asigurari a reprezentat 38% din totalul pietei de profil, procent mentinut pe fondul deprecierii mai accentuate a pietei asigurarilor (-3,5%). Asadar, ce evolutie considerati ca va cunoaste piata de brokeraj in 2012?
 
Arhiva

Sondajul curent

14.09.2018 Este pregatita piata asigurarilor sa aplice cerintele IDD?

07.09.2018 Cum v-ati petrece cea mai mare parte din timp intr-o masina autonoma?

31.08.2018 Cautati pe GPS/ Waze adresa la care trebuie sa ajungeti:

24.08.2018 Folositi o metoda de securizare a telefonului dumneavoastra mobil?

17.08.2018 Care este cea mai importanta asigurare pe care o incheiati inainte de a pleca in concediu?

10.08.2018 Ai facut vreodata live pe Facebook in timp ce te aflai la volan?

20.07.2018 Atunci cand conduci, folosesti telefonul pentru:

06.07.2018 Prin ce metoda preferati sa comunicati cu asiguratorul/ brokerul dumneavoastra?

29.06.2018 Credeti ca vor avea succes pe piata locala societatile mutuale de asigurari?

<  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |  >