1asig.ro
1asig.ro

Sunteti de acord cu propunerile de modificare a prevederilor privind externalizarea serviciilor de catre asiguratori?

- Da 55.6%
- Nu 44.4%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 90
adaugat de ADRIAN FITA la 28.11.2011 16:08
RATIONAMENT GRESIT ADAUGAT DE DORU. RATIONAMENT CORECT ADAUGAT DE ASISTENTASIGURARI. COMENTARIUL MEU SE BAZA PE ANII BUNI DE EXPERIENTA IN DOMENIU...NU ERA FACUT DUPA URECHE...
 
adaugat de asistentasigurari la 26.11.2011 20:54
cu siguranta externalizarea daunelor ar aduce pe piata un suflu nou in ce priveste corectitutudinea inspectorilor de daune care nu ar mai fi motivati de clienti sa rezolve daunele main repede ..acum ca la bugetari leafa merge dosarul sta ....la fel si cu juristii Fiecare companie de asigurari isis negociaza tariful si cu partea juridica ..si cu daunele ...sunt destui oameni bine pregatiti ...ar creste calitatea
 
adaugat de doru la 25.11.2011 19:47
II raspund, pe scurt dlui Adrian Fita: in vremea cind activitatea juridica se putea externaliza, cunosc doi (doi) asiguratori romani care au incheiat contracte cu diversi avocati sau case de avocatura in speranta ca vor trecuoera in instanta mai multe creante decit o facusera prin juristi proprii. Rezultatul? 1. costurile au crescut exponential, intrucit onorariile avocatesti sunt cu mult mai mari decit salariile oferite juristilor angajati cu contract de munca; 2. sumele recuperate au fost total nesemnificative, departe de promisiunile facute de avocati la semnarea conventiilor de colaborare; 3. colaborrea cu avocatii sau cabinetele avocatesti este foarte dificila, intrucit acestia nu dau nici o socorteala angajatorului si nu agreeaza ideea de a fi controlati cum isi fac datoria. IN concluzie: un vot limpede NU dat externalizarii acestei activitati. Totusi, parerea mea este ca asiguratorii ar trebui sa aibe deschise ambele posibilitati si sa aleaga in functie de conjunctura, de regiune etc. De altfel, nu am auzit de existenta unui cabinet avocatesc care sa actioneze pe intreg teritoriul Romaniei, sa mearga la toate judecatoriile si instantele unde se judeca un caz sau altul, asa cum se intimpla la toti asiguratorii.
 
adaugat de ADRIAN FITA la 25.11.2011 18:53
nu concep de ce se incapataneaza csa sa protejeze practic corpul de juristi interni ai societatilor de asigurare, cand sunt atatea exemple concrete ca acestia nu isi fac datoria si pierd pe banda rulanta procesele in care sunt angrenate societatile de asigurare...desigur...nu e o generalizare...dar juristii "externalizati" ar fi mult mai combativi si mai productivi, cu o rata a succesului mult superioara, in favoarea societatilor de asigurare, care de multe ori sunt confundate cu niste "vaci bune de muls"... cum ramane cu activitatea de constatare si lichidare daune pt. asigurarea casco ?
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 25.11.2011 17:55
CSA a supus dezbaterii publice Proiectul de ordin privind modificarea si completarea Normelor privind principiile de organizare a unui sistem de control intern si management al riscurilor, precum si organizarea si desfasurarea activitatii de audit intern la asiguratori/reasiguratori, aprobate prin Ordinul Presedintelui CSA nr.18/2009. Potrivit modificarilor propuse in acest proiect, asiguratorii si reasiguratorii nu vor mai putea externaliza, de la 1 ianuarie 2012, urmatoarele activitati: cea de constatare si lichidare a daunelor pentru asigurarea RCA, activitatea de audit intern, organizarea si conducerea contabilitatii proprii, precum si organizarea si desfasurarea activitatii juridice curente. De asemenea, Proiectul de ordin prevede ca asiguratorii si reasiguratorii pot externaliza anumite activitati numai cu notificarea prealabila a CSA, sau, in cazul in care externalizarea are loc catre o societate dintr-un alt stat, cu aprobarea CSA. Proiectul de act normativ mai introduce trei noi articole care prevad intocmirea anuala de catre asiguratori a unui raport privind programul de reasigurare utilizat pentru riscurile cedate, care trebuie transmis CSA in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, primul raport urmand sa fie emis pentru anul 2011. (Eventualele propuneri si observatii sunt asteptate de CSA pana la data de 30 noiembrie a.c., la office@csa-isc.ro sau prin posta.) Sunteti de acord cu propunerile de modificare a prevederilor privind externalizarea serviciilor de catre asiguratori?
 
Arhiva

Sondajul curent

15.02.2013 Va fi redusa frauda in asigurari ca urmare a sanctiunilor prevazute in noul Cod Penal?

08.02.2013 Va atinge gradul de intermediere 50% pana la sfarsitul anului?

01.02.2013 Se va simti anul acesta o crestere a tarifelor pe RCA?

25.01.2013 Vor mai intra asiguratori in actionariatul PAID pana la finele anului?

18.01.2013 Va conduce noul Cod Rutier la reducerea numarului de accidente pe sosele?

11.01.2013 Care este cel mai mare risc la nivel global al deceniului urmator?

30.11.2012 Va conduce cresterea numarului de femei la volan la reducerea accidentelor rutiere?

23.11.2012 Cine va fi liderul pietei la finalul acestui an?

19.11.2012 Va termina Romania anul 2012 cu o crestere economica?

<  31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |  >