1asig.ro
1asig.ro

Care considerati ca este motivul cresterii spectaculoase a asigurarilor de sanatate in prima jumatate a acestui an?

- Produse mai bune oferite de asiguratori asiguratorilor 9.1%
- Reducerea tarifelor pentru asigurarile private de sanatate 7.8%
- Profesionalizarea fortei de vanzari a companiilor de asigurari 7.8%
- Viitoarea introducere a sistemului de coplata 11.7%
- Calitatea scazuta a serviciilor din sistemul medical de stat 63.6%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 77
adaugat de Cezar TEODOROVICI la 29.09.2011 23:39
Faptul ca exista aceasta " nevoie " produsa de n factori a condus , implicit la " nevoia solutiilor ".Creativitatea Departamentelor din cadrul Companiilor de Asigurari corelata cu informatiile din piata reala au condus la crearea de solutii de asigurari de sanatate la care piata , prin agenti cu experienta si profesionisti reali , are acces.Sa nu uitam insa si de inevitabila trecere pe cele doua sisteme de asigurari de sanatate , sociale si private care corelate si cu ajutorul " coplatii care va veni " au determinat aceste cresteri.Cresteri care nu se vor opri aici.
 
adaugat de Dumitriu Elena la 27.09.2011 10:09
Cu siguranta profesionalismul fortei de vanzare a crescut si este evidenta necesitatea asigurarii in conditiile in care CASS nu acopera costurile serviciilor medicale.ESTE O SOLUTIE PENTU FICARE OM CARE TINE LA VIATA SI LA STAREA DE SANATATE !
 
adaugat de Lipianu Ion-Gheorghe la 25.09.2011 09:40
Este evident ca cei multi sunt condamnati la moarte. Ei nu isi pot permite asigurari de s?n?tate, mai ales pensionarii. În fiecare zi auzim precum odinioar? gui?atul porcilor la ignat cine a mai murit. Si parca totusi nu mor asa de repede cum ar dori unii....
 
adaugat de andy la 24.09.2011 21:01
Consider ca motivul cresterii asigurarilor de sanatate, este calitatatea serviciilor din sistemul medical de stat,plecarii in numar mare a personalului medical in strainatate si cazurile foarte mari de malpaxis.
 
adaugat de Fane Plopeanu la 24.09.2011 11:27
Pentru aceasta dinamica nu poate fi "alocat" meritul unei singure cauze. Consider ca doua dintre ele fac diferenta fata de perioadele anterioare: viitoarea introducere a sistemului de coplata si "agresivitatea" vanzatorilor de asigurari de sanatatea in urma intrarii pe piata a noi jucatori. Calitatea scazuta a serviciilor din sistemul medical de stat este o constanta, de aceea, desi e un factor favorizant al dezvoltarii asigurarilor de sanatate private, nu poate fi cauza unei astfel de evolutii. In plus se aplica "paradoxul chelului", care avea doar 2 fire de par si i-a mai crescut unul, adica un spor de 50%...
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 23.09.2011 17:21
Desi asigurarile private de sanatate reprezinta un segment dezvoltat in majoritatea pietelor europene, in Romania aceste produse nu sunt inca foarte populare. Mai mult decat atat, in cazul de fata, serviciile medicale oferite in spitalele de stat, de o calitate discutabila, ar putea fi un argument foarte puternic pentru a-i reorienta pe oameni catre sistemul medical privat. Pe langa aceasta, viitoarea introducere a sistemului de coplata va avea ca efect o crestere a cheltuielilor pacientilor in cazul in care opteaza pentru sistemul de stat. In Romania, asigurarile private de sanatate au avut parte de o evolutie lenta, fapt reliefat si de cifrele din piata de profil. In prezent, valoarea cumulata a reprezentat in S1/2011 circa 0,5% din totalul pietei de aigurari. Totusi, prima jumatate a acestui an a adus o crestere substantiala a subscrierilor pe aceasta clasa, valoarea primelor brute subscrise cifrandu-se la 4,4 mil. EUR, ceea ce a reprezentat o majorare de 61% raportat la S1/2010. De altfel, este prima dinamica semestriala ascendenta inregistrata de aceasta clasa de asigurare din anul 2007, cand piata inregistrase un maxim de 2,9 mil. EUR, arata cel mai recent numar al Revistei de Specialitate INSURANCE Profile. Asadar, care considerati ca sunt cauzele dezvoltarii substantiale a asigurarilor de sanatate in primul semestru al acestui an? Cel mai bun comentariu va fi rasplatit cu o cutie de Biocyte Keratine Forte, primul supliment alimentar cu keratina pura, vitamine din grupul B si zinc – elementele esentiale pentru sanatatea parului. Cel mai interesant raspuns la Intrebarea Saptamanii trecute a fost furnizat de catre: Cezar TEODOROVICI
 
Arhiva

Sondajul curent

08.03.2019 Cum va protejati locuinta impotriva dezastrelor naturale?

22.02.2019 Cum va evolua piata de brokeraj in asigurari in 2019?

11.02.2019 Cum anticipati ca va evolua piata asigurarilor private de sanatate in 2019? Motivati raspunsul!

25.01.2019 Ce fenomen ti se pare cel mai periculos (in opinia ta creste cel mai mult riscul de a fi implicat intr-un accident rutier) atunci cand te afli la volan?

07.01.2019 Care considerati ca este cea mai mare provocare pentru industria de asigurari in 2019?

14.12.2018 Ce solutie credeti ca are cel mai mare impact in scaderea numarului de accidente rutiere:

07.12.2018 Credeti ca piata asigurarilor din Romania va incheia anul 2018 cu:

29.11.2018 Ce noua tehnologie credeti ca va avea cel mai mare impact asupra domeniului asigurarilor din Romania in urmatorii 5 ani?

23.11.2018 Credeti ca vor mai intra asiguratori noi pe piata din Romania pana la finalul anului?

<  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |  >