1asig.ro
1asig.ro

Vor creste preturile asigurarilor property in urma cutremurului din Japonia?

- Da 53.8%
- Nu 46.2%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 117
adaugat de Zimmermann la 23.03.2011 12:24
Nu cred ca vor cade preturile. Din pacate asistam pe piata din Romania la o prostitutie in domeniul asigurarilor. Daca ne uitam in urma cu nu mai mult decat patru ani, veti observa ca acum am ajuns la cotatii medie de plecare in jumatate. Asta din cauza societatilor care in disperare de cota de paita au coborat tarifele sub limita bunului simt, au stabilit tarifele dupa cum "cere piata" si nu dupa calcule actuariale. Exemplele sunt multe dar culmineaza cu o reclama care sfideaza profesionalismul in asigurari si arata cum se stabilesc preturile de catre un presedinte de companie ( intreband lumea in stada). Revenind la tema, acelasi fenomen se intampla si cu piata de asigurari de bunuri. Primele de asigurare nu mai au ca si fundament evaluarea riscului ci doar sa fie mai mici decat oferta concurentei. Inconstienta acestui sistem se va vedea in cazul unui dezastru major cand nu se vor putea plati obligatiile asumate si cand vom asista la falimente rasunatoare din pacate pe banii asiguratilor. Intr-o piata normala ar trebui sa creasca tarifele dar in romania nu cred ca se va intampla asta pana cand doua-trei societati mari si ieftine nu vor intra in faliment.
 
adaugat de ana la 22.03.2011 09:11
Da,de anul viitor,2012! De la Guvern,s-a spus ca in urma cutremurului din Japonia,se ia un calcul marirea pretului asigurarilor locuintelor!
 
adaugat de popescu la 19.03.2011 09:01
Sigur se va simti o influenta dar nu ar trebui sa fie majora deoarece si pana acum riscul de cutremur,alaturi de cel de incendiu, avea ponderea cea mai mare in cota de prima si chiar si fransiza diferita in functie de zona geografica posibil afectata de cutremur. Da, cutremurul din Japonia va fi un pretext pentru asiguratori, dar motivul va fi altul, acela de securizare a profitului.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 18.03.2011 17:15
Avand in vedere amploarea evenimentelor care au avut loc in Japonia, piata asiguarilor property ar putea suferi modificari substantiale din punct de vedere al politicilor tarifare pentru riscul de cutremur. De asemenea, cuantumul despagubirilor ce vor fi platite de marii reasiguratori mondiali vor avea un efect negativ asupra rezultatelor financiare ale acestora, in conditiile in care, sfarsitul anului trecut a adus pentru acestia o alta serie de evenimente, precum inundatiile din Australia, cutremurele din Chile si din Noua Zeelanda, care au generat despagubiri de valoare ridicata. Astfel, poate exista o reactie in lant la nivel mondial, companiile romanesti fiind nevoite sa se adapteze noilor conditii tarifare. De asemenea, riscul de cutremur este unul ridicat in Romania, iar efectele unui seism de intensitate mai mare ar fi considerabile. De aceea exista premisele unor scumpiri de preturi la politele pentru locuinte, odata cu expirarea contractelor in vigoare. In aceste conditii, va asteptati la o scumpire politele de asigurare pentru locuinte?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >