1asig.ro
1asig.ro

Considerati posibila, din punct de vedere operational, emiterea politelor RCA exclusiv in sistem electronic, incepand cu 1 ianuarie 2010?

- Da 46.2%
- Nu 53.8%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 329
adaugat de Marius la 10.11.2009 17:22
Stau ma uit si ma minunez de calmitatea interlocutorilor... Colegi brokeri , puneti mana si rezolvati-va problemele cu IT-ul , vorbiti cu firmele de asigurari ref la ce solutii tehnice au adoptat si implementati-va procedurile de lucru. Sunt sanse serioase ca Normele legii sa fie date si de 1 ian 2010 sa fie obligatorie . Si nu o sa mai puteti emite RCA decat in niste conditii foarte restrictive care vor limita retailul si lucrul cu multi asistenti ..
 
adaugat de cipasxxl la 06.11.2009 18:18
Treziti-va copilasi !!!!!!!!!!!!!! Suntem un Afganistan (sa ma ierte afganii) in implementarea sitemelor on-line de emitere a politelor RCA. Nu cred ca orice inspector de asigurarri (ca sa nu ma refer la agentii de asigurari) dispune in momentul actual de PC, imprimanta si scaner. Si atunci va intreb, "Cu ce ?" Cu tot respectul si bunavointa. E un vis. Proiectul "APOLLO" a inceput in 1963 si au ajuns pe LUNA in 1969 ! Si americanii aveau cu totul alte resurse. Ori noi suntem romani si vrem in mai puti de 2 ani (de cand a aparut ideea) sa facem din .....biiiiiip......, bici ! Amintiti-va ca se dorea obligativitatea asigurarilor de locuinte din 01.01.2007, odata cu aderarea la Comunitatea Europeana. Fuduli romanii !!!!!!!!!!!!!!! Eu propun sa instituim o noua religie, un nou cult, un nou profet (nicidecum sanctificat de catre Biserica Ortodoxa Romana, caci oricum nu merita, nici Nostradamus n-a fost sanctificat) numit/numita BRUCAN (Dumnezeu sa-l ierte !) 20 ( a se citi douazeci) de ani ! Nu ma numesc nici Brucan, nici Nostradamus, dar CRED ca abia in 2111, pe la jumatatea anului sa se intample o minune ( ca baza de date si dotare IT) ca tot romanul sa primeasca polita RCA on-line ! Va pup la portofel pe toti cei care sunt prea optimisti !
 
adaugat de gigi la 03.11.2009 10:06
fiecare om la computerul propriu si personal... nici o coada... iar ridicare politei prin posta.. poate acolo.. dar nu cred.. sau poate nu inteleg eu ce presupune o emitere online..
 
adaugat de dalia la 03.11.2009 09:14
nu este bine,vor fi cozi imense
 
adaugat de stefan la 03.11.2009 09:09
nu este bine,de nici un fel vor fi aglomeratii cea ce nu este bine
 
adaugat de Moldovan Marius la 02.11.2009 08:12
De cand a aparut legea a trecut aproape un an ,deci in mod firesc toti operatorii ar fi trebuit sa-si ia masuri de precautie si sa-si rezolve probleme tehnice. Daca este bine eu zic ca DA la fel ca Andrei (poate datorita faptului ca suntem unii din putinii brokeri pregatiti pt acest lucru) Daca este operational ... mai degraba sunt de acord cu Alina , deorece chiar si acum sunt brokeri si cred chiar asiguratori care se roaga ca aplicabilitatea aceastei legi sa fie amanata. Din curiozitate , stie cineva daca operational baza Cedam este pregatitata?
 
adaugat de Alina la 01.11.2009 14:24
Se pare ca nu ati inteles intrebarea!!! Era vorba daca este posibil d.p.d.v. operational, nu cum e mai bine.... Raspunsul e categoric NU! O sa ne inghesuim in cele cateva locuri in care se va putea emite electronic asigurarea( este necesar minim un calculator, o imprimanta si o legatura buna la internet) si o sa stam la coda, ca in "vremurile bune". Faceti o socoteala scurta cate masini sunt inmatriculate in Romania, pentru cate se face RCA si in cate locatii se poate emite o polita electronic!
 
adaugat de Andrei la 31.10.2009 10:32
Raspunsul este DA. Toata lumea are de castigat din eminerea electronica a RCA-urilor ( asiguratori, intermediari, piata in ansamblu). Cu ocazia asta poate ar trebui ca CSA sa i-a in calcul despartirea momentului inmanarii vignetei catre asigurat de cel al incheierii politei. Motive ar fi urmatoarele: · Vignetele ajung in mod cert la asigurat; · Se reduc costurile cu gestiunea si distribuirea lor la intreaga structura din teritoriu; · Se reduce posibilitatea fraudarii; · Se transfera responsabilitatea valabilitatii politei detinute catre client,care actualmente cumpara fara discernamant,dupa criteriul pret scazut,favorizand eventualii infractori.Se poate aplica sistemul:"Ai vigneta si/sau esti inregistrat in baza CEDAM - esti asigurat!" ca masura de prevenire a activitatii de contrafacere a politelor de asigurare,care pune asiguratorii in situatia de plata de daune nejustificate si pierdere de imagine in piata. · Costurile cu vignetele aferente politelor anulate si/sau nevandute sunt eliminate datorita controlului centralizat al stocurilor si corelarii tiparirii cu distributia (estimam ca s-ar putea reduce costurile de cumparare a vignetelor cu pana la 20%); · Creste acuratetea datelor colectate de la client (adresa,telefon,etc.),ceea ce usureaza indeplinirea criteriilor privind "identificarea clientilor"impuse de legislatia privind combaterea si prevenirea spalarii banilor. Chiar daca distributia prin posta ar genera o crestere a cheltuielilor legate de aceasta activitate, credem ca ea ar fi compensata de scaderea cheltuielilor la nivelul structurii din teritoriu. Totodata activitatea ar putea suporta si externalizare sau s-ar putea gasi o solutie de impartirea costurilor intre asigurator si broker , problema fiind de interes reciproc.
 
adaugat de emil la 31.10.2009 08:15
Cei mai multi dintre asiguratorii autorizati sa vanda RCA nu au pus la punct sistemul pentru emiterea politelor. Cel putin in acest moment. Iar cei care au trecut la acest sistem poseda servere de capacitate mica si emiterea este greoaie, adica dureaza mult. Mult mai mult decat a scrie polita de mana. E valabil pentru toate tipurile de asigurari emise electronic. Au echipamente vechi si cu viteze si capacitati mici. Nu vor sa investeasca in acest domeniu, dar vor sa-l foloseasca la tot mai multe activitati, fara a-l dezvolta. Asadar nu cred in putinta sistemelor electronice din dotarile actuale de a face fata cerintelor. Cu stima.
 
adaugat de www la 30.10.2009 19:35
rahat
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >