1asig.ro
1asig.ro

Care este segmentul din pietele de asigurari din CEE cel mai afectat de criza?

- Asigurarile de viata 69.6%
- Asigurarile de tip property 10.8%
- Asigurarile auto 19.6%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 158
adaugat de Boris.Mihail la 06.11.2010 08:05
Stimata doamna Cosma, Cum ai tupeul sa apari pe un forum prefesional cand esti asociata cu Fedor Rober Iulian la 1Broker, acert Feodor fiind cautat de multa lume pentru Frauda si inselaciune...!
 
adaugat de florutz la 29.10.2009 08:43
in aceste vremuri de criza,parerea mea,cel mai afectat sector de asigurari va fi cel auto,in special,asigurarile CASCO,deoarece inca au un pret mare,iar oamenii se gandesc sa-si acopere din venituri,nevoile care primeaza,intretinerea si traiul de zi cu zi !...e doar o opinie...
 
adaugat de Alina Cosma la 28.10.2009 09:52
La prima vedere, suntem mereu tentati sa spunem ca segmentul cel mai afectat este cel al asigurarilor de viata, dar este oare adevarat??? Asigurarile de viata aveau si inainte de criza prea putin succes, deoarece mentalitatea romanului se concentra pe asigurarile auto. Drept urmare, daca ne uitam la numarul clientilor care au renuntat la anumite servicii de asigurare, si luam in calcul si numarul noilor clienti, vom constata de fapt ca segmentul cel mai afectat de criza este segmentul auto, deoarece desi multi clienti sunt constienti de necesitatea politei casco, nu-si mai permit sa plateasca un asemenea serviciu de asigurare.
 
adaugat de sonia todirascu la 24.10.2009 18:16
in mod normal si in vremuri de criza,prioritare ar fi trebuit sa fie...asigurarile de viata!dar,siliti de lipsa de lichiditati,oamenii au uitat si de vietile lor si ale apartinatorilor si priorotizind eronat,cauta sa-si puna ,,la adapost"intii valorile materiale.In mod cert discutam si despre o neincredere in asiguarile de viata(sa nu uitam totusi ca,o companie de acest gen a declansat criza!)insa,si companiile de non-life...fac tot asigurari!nu?asa ca,de fapt vorbim despre lipsa de educatie in ceea ce priveste rolul si importanta asigurarilor de viata.Nu exista inca,in cee o piata informata careia sa i se adreseze asigurarile de viata...din nefericire!si aici trebuie intervenit.
 
adaugat de Carcotasu' de serviciu la 23.10.2009 20:21
Asta-i sondaj, mai echipa xprimm (special e cu litere mici)? Asta-i test de cunostintele generale de asigurari ... externe! Adik dak ati citit studiul respectiv, puteti raspunde corect la intrebare, dacă nu, ... nu. Cat de tareeeee! Faceati un trafic mai bun pe site dak intrebati cine va fi viitorul presedinte al Romaniei - faceati si trafic si valva si era si interesant. :)) Mai incercati!
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 23.10.2009 17:49
Cu certitudine, odata cu trecerea timpului, criza economica va lasa in urma piete financiare schimbate radical, unele "mutatii" declansand efecte pe termen lung. Partea buna este ca, de fapt, mediul economic nefavorabil a fortat si a accelerat unele transformari care erau absolut necesare pentru maturizarea pietelor de asigurari din regiunea CEE. -21%, acesta este rata “cresterii negative” care cuantifica efectele pe care criza economica le-a avut asupra pietelor de asigurari din regiune, in termenii volumului de afaceri, dupa ce aceste piete isi obisnuisera publicul cu repetate cresteri ce se masurau in valori cu doua cifre. Chiar daca pietele "Noii Europe" au trecut in ultimul an de la ratele de crestere spectaculoase cu care isi obisnuisera partenerii la o variatie negativa, schimbarea este numai una conjuncturala si, pentru unele dintre aceste piete, s-ar putea dovedi chiar fermentul de care aveau nevoie pentru a opera ajustarile calitative necesare. Astfel, unele linii de business s-au prabusit (scaderi chiar de 31%), in timp ce pe alte clase s-au inregistrat stagnari sau chiar cresteri. Care apreciati ca este segmentul din pietele de asigurari din CEE cel mai afectat de criza? P.S.: Potentialul este in continuare foarte ridicat, iar nevoia de protectie financiara a populatiei este indiscutabila, asa cum reiese din "CEE Markets Survey 2009", un raport complex al pietelor de asigurari din regiune pe care Revista PRIMM - Asigurari & Pensii il va lansa cu ocazia XPRIMM Symposium, receptie organizata pe 25 octombrie la Baden-Baden. Aceasta premiera editoriala propune cititorilor, in exclusivitate, cele mai recente date si tendintele actuale cu privire la pietele de asigurari din cele 15 tari din Europa Centrala si de Est. Studiul propune, in acelasi timp, o analiza la nivel regional, care contine clasamentul pietelor din CEE la nivelul ultimilor doi ani, plus prima jumatate a lui 2009, analiza particularizandu-se ulterior pe fiecare tara si pe evolutiile principalelor grupuri de asigurari europene care au o prezenta semnificativa in regiune. "CEE Markets Survey", unicul document de sinteza cu date actualizate la nivelul primului semestru al anului in curs aferente pietelor din regiune si, totodata, prima evaluare regionala cu privire la modul particular in care criza financiara s-a reflectat in economia si piata de asigurari a fiecarei tari CEE, va fi disponibil in curand pe 1asig.ro.
 
Arhiva

Sondajul curent

22.06.2018 Cand plecati in vacanta cumparati o asigurare travel?

15.06.2018 Credeti ca Legea IDD va fi transpusa in legislatia locala pana la 1 iulie?

08.06.2018 In cazul pensiei private, ce decizie sustineti?

25.05.2018 GDPR va creste increderea consumatorilor in industria de asigurari?

18.05.2018 Va creste pretul asigurarilor dupa GDPR si IDD?

11.05.2018 Sunt robotii o amenintare pentru angajatii din asigurari?

04.05.2018 Ce instrumente de economisire folositi pentru a va asigura o batranete linistita?

27.04.2018 Ce trebuie facut in 2018 pentru dezvoltarea industriei de asigurari?

20.04.2018 Daca va trebui sa alegeti, pentru ce viitor al pensiei ati opta?

<  5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |  >