1asig.ro
1asig.ro

Ce evolutie vor inregistra asigurarile facultative pentru locuinte in urmatorul an?

- crestere spectaculoasa 8.7%
- crestere usoara 58.3%
- stagnare 16.5%
- scadere 16.5%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 103




adaugat de George la 02.09.2009 14:43
Daca nu se ajunge la nici o concluzie cu privire la asigurarile obligatorii de locuinte nici anul acesta si cel mai probabil nici la anul din diverse motive legate de asiguratorii care contribuie la pool-ul de asigurare si de stat.. credeti ca singurul sens al "discutiilor aprinse" o reprezinta cresterea notorietatii asigurarii facultative de locuinte? .. interesanta perspectiva.. inversa fata de ce te astepti de obicei.. adica sa-ti suplimentezi suma asigurata din asigurare obligatorie cu ceva facultativ.. pentru o acoperire la nivelul .. spre exemplu al pietei..
 
adaugat de ioan vazdoaga la 29.08.2009 09:56
O singura intrebare comentariu: Unde vedeti dumneavoastra "discutii aprinse" legate de asigurarile de locuinte ? Or fi poate, dar doar in mediul specific, adica intre doua sau mai multe persoane implicate in asigurari, sau, in cel mai bun caz in vreo emisiune pe "the money chanel", post de televiziune care, daca nu da emisiuni cu scandaluri sau manele, nu se uita nimeni ! Am mai spus-o si cu alte ocazii la intrebarile de pe acest site, daca societatile de asigurari(chiar daca fac parte din sistem trebuie sa o spun) nu ies pe posturile de televiziune si radio cu emisiuni in care sa explice pe intelesul tuturor necesitatea si beneficiile unor astfel de asigurari, si nu numai, impactul obligativitatii nu va duce la rezultatele scontate. Poate ca se vor asigura oamenii, dar sub imperiul fricii de repercursiuni pecuniare si nu din convingere ca fac un pas folositor lor. Ar mai fi inca multe de spus, dar ii mai las si pe altii. Cu stima Ioan
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 28.08.2009 17:49
Potrivit unui raport EUROSTAT, 96% din romani detin o locuinta in proprietate personala, in timp ce media la nivelul blocului comunitar este de 65%. Cu toate acestea, Romania socheaza printr-o valoare extrem de modesta a unui indicator care ar trebui sa fie oarecum proportional cu cel de mai sus. Astfel, doar putin peste 10% din locuinte sunt asigurate. Potrivit unui studiu elaborat de Ministerul Mediului, valoarea pierderilor medii anuale, calculata pentru cladiri rezidentiale, rezultate in urma producerii inundatiilor este de aproximativ 20 mil. EUR. In cazul producerii cutremurelor, expunerea rezidentiala totala este de aprox. 105 mil. EUR. Numai in Bucuresti, numarul cladirilor incadrate in clasa intai de risc seismic ridicat este de cateva sute, multe dintre acestea fiind blocuri de locuinte, predominante fiind cladirile construite inainte de 1977, an dupa care standardele de constructie au fost mult imbunatatite. Cu toate acestea, oamenii nu constientizeaza faptul ca singura solutie este asigurarea locuintelor. De altfel, asiguratorii doresc sa profite de dezbaterile aprinse pe marginea asigurarii obligatorii a locuintelor, pentru a atrage atentia asupra necesitatii incheierii unei polite suplimentare. In acest context, ce evolutie vor inregistra asigurarile facultative pentru locuinte in urmatorul an?
 




Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >