1asig.ro
1asig.ro

In ce masura considerati utila o asigurare de calatorie?

- Mare 79.4%
- Medie 11.5%
- Mica 9.1%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 296
adaugat de b la 07.08.2009 10:48
@ URSU ARGENTINA Sunt de acord cu dvs in principiu. In realitate treburile stau cu totul altfel. In strainatate, nu exista posibilitatea decontarii directe intre aiguratorul pacientului si spital decat in putine dintre cazuri. Asta inseamna ca platiti tot dumneavoastra , urmand sa vi se deconteze in tara. Toate bune si frumoase, DAR se pot intampla urmatoarele: - nu ai bani suficienti acolo pentru tratament/spitalizare/etc - cand vi in tara in 90% din cazuri nu se deconteaza tot (a se citi si conditiile) - procedura de decontare e de cele mai multe ori greoaie. Acestea fiind zise, lasand teoria la o parte, cat mai e de util acest PRODUS (zic produs, pentru ca inca in Romania nu avem asigurari ci produse)
 
adaugat de URSU ARGENTINA la 20.07.2009 15:01
asigurarile sunt binevenite oricand si oriunde te-ai afla, fie de calatorie fie de viata sau nonviata.La noi, la romani mai trebuie educatie in acest domeniu.E greu sa lamuresti pe cineva ca asigurarile sunt ,,un rau necesar oricui". Sa privim la inundatiile din luna aceasta.Cati romani au asigurari de locuinte?Foarte putini. DE CE? E greu de explicat?!Daca locuitorii din localitatile inundate ar fi avut asigurare de locuinta la oricare societate de asigurare tot ar fi obtinut o suma destul de frumoasa ptr. repararea locuintei sau ptr. obiectele din locuinta care s-au degradat, dar dacan-au avut nu au primit nimic. Asigurarile de calatorie sunt f. necesare.Pleci intr-o tara straina si se-ntampla sa patesti ceva, cine te salveaza daca n-ai asigurare si nici bani sa platesti spitalizarea acolo??! Ori-ce asigurare e buna dar sa fie facuta la timp si cu valoare de despagubire bine gandita. Eu cred ca nu se face destula publicitate in domeniul asigurarilor.
 
adaugat de zrmania la 17.07.2009 19:51
Sunt de acord cu tine, trecem printr-o perioada in care nu trebuie sa ne mai riscam, cel putin la asigurari. Ne poate proteja si putinul pe care l avem. Oricum asigurarle nu sunt foarte scumpe in Romania fata cele din strainatate
 
adaugat de Constantinescu Emil la 17.07.2009 19:47
Consider aceste asigurari foarte folostitoare din doua motive 1. Sunt destul de ieftine 2. un roman nu poate suporta cheltuielile medicale din afara tarii, el abia daca strange bani sa plece odata pe an 1 saptamana. E o suma prea mica pentru o vacanta linistita
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 17.07.2009 12:43
Indiferent de preferintele de vacanta, atat liberalizarea circulatiei in spatiul Uniunii Europene, cat si ofertele tot mai variate ale agentiilor de turism, de la destinatii exotice pana la sejururi tematice, au apropiat tot mai mult turistii de orice colt al lumii. Insa entuziasmul care vine la pachet cu apropierea concediului ar putea lasa intr-un con de umbra constientizarea riscurilor implicate de deplasarile in strainatate. De aceea, pentru a putea profita de aceasta libertate si pentru a se bucura din plin de momentele de relaxare si odihna, turistii trebuie sa se asigure impotriva eventualelor neplaceri ce pot interveni in timpul deplasarii, cu atat mai mult cu cat poate fi vorba de un nefericit accident sau de o problema de sanatate. De la data aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, asigurarea medicala pentru cei care doresc sa calatoreasca in afara tarii nu mai este obligatorie, odata cu introducerea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate, care permite accesul la ajutor medical de urgenta in cadrul sistemului public de sanatate al fiecarei tari membre UE. Totusi, pentru o acoperire completa si acces la serviciile medicale din sistemul privat, dar si pentru deplasarile in afara spatiului UE, asigurarea medicala de calatorie ramane, in continuare, recomandata. Companiile care vand astfel de produse detin in portofoliu mai multe tipuri de asigurari medicale destinate calatoriilor in strainatate, iar la unele polite acoperirea a fost extinsa la mai mult decat simpla decontare a cheltuielilor pentru eventualele îngrijiri medicale primite în strainatate. Astfel, companiile de profil pot asigura turistii pentru riscuri precum pierderea bagajelor sau anularea calatoriei. Si, cum pregatirile pentru vacantele de vara fac din aceasta perioada una foarte agitata, nu uitati si nu lasati pe ultima suta de metri cumpararea asigurarii medicale de calatorie. Vacanta placuta si... calatoriti in siguranta!
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >