1asig.ro
1asig.ro

Sunteti de acord cu introducerea tichetelor de sanatate?

- Da 34.5%
- Nu 65.5%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 203
adaugat de dodo la 25.08.2009 20:43
Introducerea tichetelor nu va revigora sistemul si nu va eradica practica platilor informale. De ce? Banii se vor volatiliza in sacul fara fund pe care il administreaza guvernantii. Vor avea, asemeni celor colectati prin plata contributiilor CASS, destinatii obscure si nicidecum nu vor putea completa salariile medicilor pana la un nivel decent care sa-i motiveze sa presteze actul medical in Romania si nu in strainatate. Nu uitati ca, prin noua lege a salarizarii bugetarilor, medicii specialisti si primari vor fi aliniati in modul cel mai injositor cu functionarii publici de rang mediu. Practica platilor informale, a atentiilor date medicilor, constituie un flagel intretinut, in primul rand, de catre pacienti. Oamenii ar face orice, ar da si ultimul leu din casa atunci cand sunt confruntati cu o problema de sanatate, mai ales atunci cand acea problema necesita o spitalizare sau o interventie chirurgicala. Cum sa cerseasca o clipa de atentie in plus medicului cand vede ca in sectia in care este internat, paturile au cate doi locatari sau ca pentru o durere ce trebuie linistita bolnavii nu au nici macar un banal algocalmin. Ideea unei atentii oferite medicului a fost inoculata pacientului, ca un virus fara leac, din timpurile "de aur" ale ceausismului. Eu am convingerea ca marea majoritate a medicilor carora li se ofera atentii traiesc la maximum starea de penibil si de jena a momentului in care se desavarseste actul mai sus amintit. Categoric, avem in sistem si "dumnezei" ai sanatatii care impun tarife. Lucrul acesta este rusinos si mizerabil dar are ca leac flagrantul. Puse "una peste alta", nu tichetele reprezinta solutia unui act medical de calitate, lipsit de practica platilor informale . O atenta colectare, o administrare eficienta si nu discretionara a acestor sume provenite din CASS dar mai ales implementarea urgenta a sistemului de asigurari private in domeniul sanatatii, ar putea conduce la redresarea situatiei. In paralel, in plan legislativ, se impun modificari majore, inclusiv ale Codului Fiscal, in ceea ce priveste regimul deductibilitatii primelor pentru asigurarile private, atat la angajat cat si la angajator. Este imperios ca politicul sa paraseasca spitalele si clinicile de stat. Politicienii romani (... saracii de ei ) trebuie sa sustina revigorarea sistenului public de sanatate ajungand pana la a-i folosi performantele, fara sa fie nevoie sa "fuga" in strainatate ca sa-si dreaga matele sparte de prea-plin si spinarile incovoiate de capetele grele ce le poarta pe umeri ( de cele mai multe ori, de pomana sau in cel mai bun caz. pe post de dopuri ca sa nu le ploua in gatleje). Sanatate, domnilor alesi ai neamului!
 
adaugat de mitica la 17.07.2009 01:50
daca am asigurare de viata de ce trebuie sa mai platesc si tichete de sanatate nu mai stiti cum sauati baii de la oameni.bine ca va apuca mila de acei oameni care nu au muncit nici o data.in schimb cei care au muncit peste 30 ani au o pensie de mizerie
 
adaugat de gygyduru la 16.07.2009 14:47
cand a zis Brucan ca romanii sunt prea prosti,si ca se vor destepta peste 20-25 ani minim toata lumea la facut comunist senil!Iata ca vin guverne de incompetenti care incurca treburile si mai tare in loc sa le clarifice si inca se fac ca lucreaza pentru ca mafia comunista este inca la putere! Cine de cine are grija daca nu sunt lasati oamenii de meserie sa conduca ministerul respectiv!?? o mie de vorbe 2 bani nu fac!
 
adaugat de Drago la 15.07.2009 10:23
In momentul in care vom vedea medici pusi la zid pentru incompetenta / indiferenta cu care omoara oameni, cand juramantul lui Hipocrate nu va fi doar o vorba in vant, cand Sistemul sanitar va fi un organism viu si nu unul care pute, atunci vom accepta si propuneri de imbunatatire a calitatii serviciilor. Pana atunci sa plateasca incompetenta guvernantilor. Eu nu am avut nevoie de o consultatie de mai bine de 10 ani si Doamne fereste sa te lovesti de "foamea" din spitale. Spaga/atentia e o meteahna veche, nu o aprob, dar nici nu-i plang pe medici.
 
adaugat de gio la 15.07.2009 00:02
Fac o propunere: contravaloarea tichetelor de sanatate sa fie adaugata la contributia individuala pentru CASS.
 
adaugat de emil la 10.07.2009 21:27
In acest moment Legea sanatatii e o lege stramba deoarece ii obliga pe cei care lucreaza pe cont propriu prin autorizatii sa se asigure. Nu se tine cont de nivelul de venit anual. Poate fi un an prost ca acesta cand poti castiga mai putin ca salariul minim pe economie, dar statul te obliga sa platesti asigurarea de sanatate. Acesta e primul aspect. Al doilea e cazul in care sa zicem ai lucrat, faci o pauza, ca esti somer, te autorizezi si mergi sa faci asigurarea de sanatate. Neavand continuitate ti dse cere sa platesti pe 5 ani in urma. Si daca totusi faci asigurarea vezi ca nu ai gratuitati. Pai ce fel de asigurare e aceasta? Daca imi fac o asigurare medicala privata beneficiez de serviciii gratuite in virtutea primei platite. La asigurarea de stat nu. Si pe deasupra vor sa introduca coplata. Care coplata? Nu exista deja atata timp cat eu asigurat platesc serviciile medicale? Statul e pus sa ne fure tot, functionarii sunt incompetenti si am ajuns efectiv sa fim condusi de prosti. Locul lor nu e acolo in acele institutii, ci ar trebui sa mai faca scoala, de la care au chiulit, inca o data. Mai ales ca stimabilul presedinte cu propria gura a recunoscut ca s-a intalnit rar cu scoala. Faptul ca am fost nepasatori isi arata rezultatele si trebuia sa platim ceea ce nu avem. Asta e, suntem tara lui Papura Voda! Cu stima
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 10.07.2009 17:35
Sistemul tichetelor de sanatate va fi introdus numai in cazul in care populatia va fi de acord, potrivit declaratiilor din aceasta saptamana ale Ministrului Sanatatii. In acest context, ministerul a inceput deja o serie de sondaje pe aceasta tema in randul cetatenilor. In prezent, 28% dintre romani ar fi de acord sa plateasca aceste sume, conform unui studiu al Bancii Mondiale. Guvernul intentioneaza sa introduca din toamna acestui an un sistem de tichete de sanatate prin care cetatenii vor participa cu o contributie personala la plata serviciilor medicale, in momentul in care beneficiaza efectiv de acestea. Sumele achitate pentru aceste tichete vor fi deductibile atat pentru angajat, cat si pentru angajator. Tichetele de sanatate vor avea o valoare maxima de 600 lei pe an, potrivit proiectului de act normativ supus dezbaterii publice. Ministerul Sanatatii estimeaza ca, in urma aplicarii acestei masuri, vor fi colectati anual 700 mil. lei, bani care vor suplimenta veniturile medicilor, pentru a descuraja practica platilor informale din sistemul sanitar. Potrivit estimarilor Ministerului Sanatatii, aceasta suma acopera circa doua serii de spitalizare continua, doua de spitalizare de o zi, 6-8 vizite la medicul de familie, patru vizite la medicul specialist, o vizita la domiciliu, zece analize de laborator, o investigatie radiologica si o investigatie de inalta performanta. In aceste conditii, sunteti de acord cu introducerea tichetelor de sanatate?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >