1asig.ro
1asig.ro

Care este evolutia pe care o asteptati pentru asigurarile unit-linked in 2009?

- crestere 20.6%
- stagnare 18.4%
- scadere 61.0%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 141
adaugat de Atila la 27.04.2009 13:48
Pentru discutii despre asigurari sunteti bineveniti pe http://forumasigurari.luxdesign28.ro / Multumesc!
 
adaugat de Atila la 27.04.2009 13:46
Subscriu postarii asistent@1asig.ro. Prezentarea optimista a evolutiei a fost facuta de catre consilieri (eventual cu sprijinul tacit al companiilor care au lansat si vandut aceste produse). S-a pierdut din vedere exact componenta de risc si s-au vandut politele pe estimari, pe prognoze, evident dintre cele mai optimiste. Si atunci este firesc sa scada vanzarea acestui tip de polite exact in cel mai potrivit moment pentru achizitionarea lor. Pentru ca oamenii nu au inteles cum functioneaza le-au cumparat cand bursa era sus si le vand cand bursa permite achizitionarea de actiuni la preturi derizorii. ACUM este cel mai bun moment pentru acest tip de investitie. Desigur, marii perdanti sunt companiile de asigurari de viata care au vandut asigurari UL in urma cu doi-trei ani si acum nu mai stiu pe unde sa scoata camasa pentru ca bursa a avut caderea accentuata de mai bine de un an si acum oamenii inteleg ca au o problema cu componenta investitionala! Din pacate, noi, romanii, vrem doar sa adunam, fara sa riscam nimic! Pana la urma, daca acei consilieri care au vandut politele i-ar fi sfatuit sa schimbe gradul de risc al investiei pe perioada acestei scaderi acum rata rasacumpararilor ar fi fost mult mai mica si nu s-ar fi creat acest bulgare de zapada care afecteaza intreaga piata a asigurarilor... Deci acum sfatuiti-va clientii sa cumpere asigurari UL cu grad de risc!
 
adaugat de giri la 08.04.2009 14:28
nu sunt rentabile
 
adaugat de niki la 08.04.2009 12:53
nu exista nici un argument in sprijinul stagnarii sau cresterii acestor asigurari, mai degraba o scadere cu 30-40% comparativ cu 2008
 
adaugat de csaba la 06.04.2009 22:48
politele unit-linked s-au vandut pe baza prezentarii unei evolutii mult prea optimiste a contului ,deoarece 70% dintre consultanti nu pricepi cum functioneaza aceste polite.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 03.04.2009 16:54
Politele unit-linked au reprezentat o importanta etapa in evolutia vanzarii asigurarilor de viata in Romania, de cand produsele de acest tip au fost introduse, cu sase ani in urma. Acestea au devenit, in scurt timp, atractive pentru romani pentru ca imbinau doua componente: cea de protectie si cea de investitie, utilizand diverse fonduri legate de activitatea bursiera. Aceasta din urma a constituit marea noutate, reprezentand o oportunitate pentru clienti de a castiga sume importante, expunandu-se, bineinteles, la diferite grade de risc, aferente instrumentelor financiare utilizate. Situatia prezenta in Romania nu este una singulara, mai multe tari din Europa Centrala si de Est fiind mai atrase de produsele de tip unit-linked decat de cele traditionale. S-a vehiculat si o problema in intelegerea corecta a produselor de catre cumparatori, o parte dintre acestia uitand sau nefiind constienti de faptul ca ceea ce cumpara este, in primul rand, o asigurare de viata si, in al doilea rand, un produs investitional. In anul precedent, precum bine este cunoscut, fondurile atasate politelor unit-linked au suferit scaderi puternice, acestea fiind la scurt timp urmate de rascumparari de polite si o scadere brusca a vanzarilor pe acest segment. Scaderea vanzarilor a fost determinata, intr-o mare masura, de o oarecare teama a romanilor de a investi intr-un produs al carui risc tocmai il constientizau, dar si de reducerea disponibilitatii acestora, ca urmare a efectelor crizei financiare. Tendinta descrescatoare s-a accentuat desi consultantii au depus munca de convingere a clientilor ca exact aceasta perioada, in care unitatile de fond sunt ieftine, ar putea fi momentul oportun pentru achizitionarea unei polite unit-linked. Totodata, asiguratorii au inceput sa se concentreze mai mult, pe vanzarea de produse traditionale de asigurare de viata, punand pe primul plan protectia si economisirea, declarand ca, pentru moment, clientii s-au reorientat spre "siguranta". Totusi, bursa romaneasca a dat, in ultimul timp, cateva semne de invigorare; mai multe sedinte inchise pe crestere, ceea ce ar putea constitui un semn pentru o viitoare relansare. In acest context, care este evolutia pe care o asteptati pentru asigurarile unit-linked in acest an?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >