1asig.ro
1asig.ro

Care este principalul impediment pentru dezvoltarea asigurarilor private de sanatate din Romania?

- cadrul legislativ actual 32.5%
- lipsa facilitatilor fiscale 28.9%
- exodul cadrelor medicale 1.8%
- calitatea infrastructurii 14.0%
- lipsa unui pachet de servicii medicale de baza 22.8%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 114
adaugat de loredana la 14.04.2009 14:54
principalul impediment cred ca este gandirea romanilor care nu gasesc un real necesar o astfel se asigurare pt ca vedem bine ca sistemul de stat este la pamant.Eu personal am precut prin multe prin spitalele de stat policlinici s.a.m.d , iar de cand am aceasta asigurare si ma duc in sistemul privat nu mai am nici o grija si il al 2 rand nu am o clinica ci peste 20 si am de unde alege. Clientii sau potentiali clienti nu fac diferenta dintre un abonament si o asigurare.Lucrez la o companie care pune foarte mult accent pe aceste asigurari de sanatate, si am intalnit o groaza de persoane care nu sunt deschise sa afle si alte variante decat acele abonamente.Multi mi-au spus ca pot accesa foarte multe specialitati si cand colo au un abonament limitat.Asa au fost mintiti asa mint mai departe.... Asigurarile de sanatate vor deveni un real interes cand or sa se schimbe mentalitatile oamenilor care au un lucru si nu mai incearca si altceva sau macar sa aiba habar de acel lucru.
 
adaugat de Dr. Russu la 24.03.2009 15:49
Daca ai cadru legislativ, daca ai facilitati fiscale, pachet de servicii medicale, UNDE te duci cu asiguratul daca NU ai spitale si medici care sa trateze asiguratii???????????
 
adaugat de Brokerul Anului 2009 la 18.03.2009 00:02
Principalul impediment in dezvoltarea asigurarilor private de sanatate din Romania este: ROMANIA. Pentru a fi inteles, readuc in memoria celor care astazi mai au rabdare sa citeasca urmatorul argument: aceste asigurari de sanatate au debutat ca si "clone" ale unui sistem medical privat de sanatate ce functiona pe baza de abonament. Practic, au fost vandute inca de la debut drept "abonamente de sanatate-privata" cu denumire de "produs de asigurare". Pana la urma este vorba de educarea clientului: vrem sa avem un client educat sanatos din punct de vedere al perceptiei produsului de asigurare, atunci trebuie sa-i oferim inca de la inceput un produs de asigurare si nu "abonamente". Altfel, riscam ca insasi clientii nostrii sa devina CLONE. PS: acelasi lucru se va intampla in Romania cu clientii romani, din perspectiva asigurarii D&O, care din momentul in care a devenit obligatorie s-au "gasit" asiguratori care sa ofere acest "produs" sub forma unei foi de hartie A4 ce ofera acoperiri de maxim 10.000 EUR si costuri mai mici decat un bilet de tramvai (fie el si electronic, azi).
 
adaugat de Todor Vladimir la 16.03.2009 20:48
bani colectati de la contribuabili sunt directionati spre alte activitati
 
adaugat de Cezar Teodorovici la 16.03.2009 15:47
Cadrul legislativ exista , facilitati fiscale exista , infrastructura exista ( infrastructura care sa dezvoltat puternic in ultimii ani ) , singurul impediment - lipsa unui pachet de de servicii medicale de baza , sociale sau semisociale , cu coplata sau nu , dar care , dealtfel , prin definirea acestuia , asigura si baza de plecare pentru asiguratori , care si-au propus dezvoltarea acestui tip de asigurari , sa-si conceapa propriile pachete , modele , etc ., tarifarea acestora , astfel incit sa competeze cel putin pachetul social. Nu este deloc usor sa definesti acest pachet social sau general dar este necesar si trebuie facuta aceasta reforma .
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 13.03.2009 17:19
Asigurarile voluntare de sanatate reprezinta un segment cu un real potential de crestere in Romania, in conditiile existentei unui cadru legislativ adecvat si a stimularii interesului angajatorilor pentru fidelizarea angajatilor. Modificarea cadrului legislativ in domeniu, adoptarea pachetului de servicii medicale de baza, majorarea deductibilitatii fiscale, reglementarea asigurarilor de sanatate complementare si suplimentare sunt insa numai cateva dintre problemele care isi asteapta rezolvarea pentru o dezvoltare sanatoasa a acestui segment. "Pachetul de servicii medicale generale va fi adoptat pana cel tarziu la data de 1 septembrie a.c. si vizeaza o acoperire cat mai buna a serviciilor oferite de catre stat, reprezentand, in acelasi timp, "gura de oxigen" atat de mult asteptata de catre operatorii privati din piata”, a precizat Aurel NECHITA, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Sanatatii cu ocazia Conferintei Nationale de Asigurari de Sanatate. "Aceasta masura va constitui un impuls important pentru dezvoltarea asigurarilor private de sanatate; un sistem care va putea completa, la standarde ridicate, asigurarile sociale acoperite de catre stat", a precizat Paul ICHIM, Comisia de Sanatate Publica, Senatul Romaniei. In acelasi context, va fi introdus si sistemul de servicii medicale in coplata, ca o modalitate de degrevare a bugetului de stat si a finantarii asigurarilor sociale de sanatate, precum si de impulsionare a sistemului de asigurari complementare. Reprezentantul Ministerului Sanatatii a mai precizat, de asemenea, necesitatea rectificarii marimii contributiilor pentru asigurarile sociale de sanatate, de la 5,5% pentru angajator si 5,3% pentru angajat, la 6,5 % pentru ambii in noua lege, "astfel estimand obtinerea unui venit suplimentar de 2,7 mld. lei la bugetul de stat". Astfel, oficialii autoritatilor au dat asigurari pentru sustinerea de care vor avea parte operatorii privati, atat din punct de vedere tehnic, cat si fiscal, in vederea unei mai bune dezvoltari a acestui segment cu mare potential de crestere. In opinia dumneavoastra, care este principalul impediment pentru dezvoltarea asigurarilor private de sanatate din Romania?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >