1asig.ro
1asig.ro

In ce masura considerati oportuna introducerea serviciilor medicale in coplata?

- Foarte mare 27.3%
- Mare 15.8%
- Medie 12.9%
- Mica 5.8%
- Foarte mica 38.1%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 139




adaugat de Anca la 11.05.2009 12:47
Coplata ? Dar pana acum nu a fost coplata ? Adica sa platesc EU si cu MINE? Nu ? Serviciile medicale oricum sunt de 2 lei, iar noua ne opreste din salariu milioane de lei pe luna. Mama mea a murit in februarie 2009 la Spitalul Fundeni. Am cheltuit pe albumina care era trecuta in fisa , dar nu exista in spital, in 11 zile 5.200 lei. In fiecare zi sa nu aiba Spitalul ALBUMINA ? Asta nu este coplata ? Medicii au bagat EURO in buzunare si au lasat-o sa moara in chinuri la .. ATENTIE ..TERAPIE INTENSIVA !! MII de EURO. Si au intors spatele si si-au vazut de ale lor. Asta nu este COPLATA ? Sa le fie rusine. De fapt vor SPAGA cu acte in regula. NU COPLATA.
 
adaugat de rapsodia la 01.05.2009 14:53
e Romania
 
adaugat de Adrian la 06.03.2009 12:48
Ar fi i idee foarte interesanta, in cazul in care statul decide sa faca economie sau considera ca nu are suficienti bani pentru asigurarea unor servicii medicale decente. Aceasta masura insa trebuie completata cu fixarea unei sume fixe de cotizatie la bugetul CAS, intrucat abordarea procentuala fata de veniturile realizate e discriminatorie. Nu inteleg de ce cel care contribuie cu X sute lei lunar la acest CAS primeste aceleasi servicii medicale ca si cel care plateste o zecime din aceeasi suma. Coplata poate fi o solutie, prin alegerea unui pachet baza, servicii prestate pt toata lumea care cotizeaza , contra unui tarif fix si coplata pentru cei care vor si beneficiaza de alte servicii . Se poate incuraja si dezvoltarea asistentei medicale private , care oricum trebuie sa creasca si pe piata romaneasca
 
adaugat de valentina la 05.03.2009 17:18
sa scada cota CAS la 2% si din restul sa pot participa la COPLATA, in aceste conditii DA, dar nu in conditiile actuale cand oricum platesc o caruta de bani la stat nu beneficiez oricum de nimic deoarece merg la privat si imbogatesc statul degeaba
 
adaugat de mirela la 03.03.2009 21:44
Care servicii medicale ? daca imi este permis sa intreb la ora actuala cand bolnavii sunt plimbati de la spital la spital, cand chemi salvarea si vine dupa doua , trei ore , cand nu gasesti medicamente in farmacii , CAND SE IAU MASURI SI SE LASA CU SANCTIUNI NUMAI DUPA EVENIMENTE PREZENTATA LA TELEVIZOR si in cele mai multe cazuri urmate de decese si exemplele pot continua . Baza la ora actuala este si va ramane mult timp ASIGURAREA DE SANATATE PRIVATA. Guvernantii sa puna sistemele ( nu numai cel de sanatate) pe picioare in faza in care se afla , sa vada ca functioneaza si apoi sa se gandesca la imbunatatiri,acele mult-ravnite FONDURI EUROPENE -ASTEAPTA :) asteapta:) ..... Sa mai platesc in plus ce? sedii pompoase ,masini luxsoase ptr directori, indiferenta , nepasarea aroganta de care ne lovim cand avem de-a face cu CADRELE MEDICALE,cu functionarii publici ,cu tot ce tine de gestiunea statului ,MULTUMESC, nu doresc sa platesc astfel de servicii !
 
adaugat de niki la 02.03.2009 09:52
Daca asa se pune problema, excluzind sistemul de asigurari, sa fie scazuta corespunzator cota de CAS, m-am saturat de solidaritate si filantropie pe banii mei!
 
adaugat de Alexa Catalina la 28.02.2009 10:20
Buna ziua. In legatura cu coplata serviciilor medicale dati-mi voie sa-mi exprim si eu parerea , nu sunt de acord cu aceasta coplata deoarece platesc o cota parte din salar in plus s-a majorat cu 2% in 2009 . Deci ca concluzie NU SUNT DE ACORD CU ACEASTA COPLATA!!!!!!!!!
 
adaugat de contribuabil la 27.02.2009 18:57
Dupa ce platesc cota parte din salar, consider ca nu este normal sa mai platesc in plus cand am nevoie de serviciile medicale, adica eu trebuie sa platesc incompetenta unora! Toata lumea stie, ca sa prinzi un contract cu spitalele pentru furnizare de materiale sanitare, medicamente etc, trebuie sa faci anumite lucruri. In plus de asta am avut candva o criza de rinichi, m-am dus singur la spital si dupa o prima consultatie m-au trimis sa-mi cumpar singur perfuzia si piafen-ul de la farmacia de peste drum, asta in conditiile in care am platit asigurari de sanatate 12 ani si nu am avut nevoie de sistemul sanitar, SUNT TOTAL IMPOTRIVA PENTRU COPLATA. NU AU DECAT SA GASEASCA MANAGER COMPETENTI!!!!!!!!
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 27.02.2009 17:28
Ministerul Sanatatii are in vedere, in cadrul reformei sistemului sanitar, introducerea serviciilor medicale in coplata, cu scopul finantarii asigurarilor sociale de sanatate, dupa stabilirea pachetului general de servicii acoperite de acestea. Aceasta solutie va fi inclusa in noul proiect de lege a sanatatii, care va fi elaborat de catre minister incepand cu 1 iulie a.c. si ar putea deveni operant odata cu o noua definire a pachetului de servicii de baza acoperite in prezent de catre stat. "In acest moment, solutia optima pentru Romania o reprezinta serviciile in coplata [...] pana sa putem vorbi despre asigurari private de sanatate", precizeaza Ministrul sanatatii, Ion BAZAC. Totusi, introducerea de catre Guvern a serviciilor medicale in coplata prezinta numeroase riscuri care trebuie gestionate corespunzator, potrivit specialistilor in domeniu. Astfel, "limitarea pachetului de baza si introducerea coplatilor intr-un an de acuta criza economica, fara o pregatire adecvata a populatiei si fara anuntarea unor masuri insotitoare, de natura metodologica, financiara sau administrativa, ar reprezenta un risc pe care sunt sigura ca guvernantii vor sti sa il evite", apreciaza Sorina NICULESCU, Insurance Advisor. Aceasta a adaugat ca "in cazul in care redimensionarea pachetului de baza si introducerea coplatilor nu va permite lansarea in conditii corespunzatoare a asigurarilor private complementare, cetatenii nu vor mai avea nici bani, nici incredere de investit in asigurarile private, iar dezvoltarea acestora va avea sigur de suferit". Asadar, in ce masura considerati oportuna introducerea serviciilor medicale in coplata?
 




Arhiva

Sondajul curent

04.04.2014 La ce suma ar trebui sa se ridice limita de despagubire prin politele de malpraxis?

28.03.2014 Sunt riscurile cibernetice o amenintare reala pentru companiile din Romania?

21.03.2014 Cine ar trebui sa determine daca o clauza dintr-un contract de asigurare facultativa este sau nu abuziva?

14.03.2014 Exista clauze abuzive in contractele de asigurari facultative vandute in Romania?

07.03.2014 Care este cel mai problematic aspect in domeniul protectiei consumatorilor de asigurari din Romania?

28.02.2014 Vor majora asiguratorii tarifele, ca urmare a recentelor scandaluri din industrie?

21.02.2014 Va fi afectata perceptia consumatorilor despre asigurari in mod negativ, pe fondul evenimentelor recente?

14.02.2014 Vor intermedia brokerii peste 50% din piata de asigurari in 2014?

07.02.2014 Credeti ca va avea succes bancassurance-ul in Romania? Argumentati.

<  25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 |  >