1asig.ro
1asig.ro

Considerati ca noul sistem de eliberare a autorizatiilor de reparatie de catre asiguratori va duce la cresterea fraudei?

Da 66.0%
Nu 34.0%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 250




adaugat de simona la 10.03.2009 15:12
daca vom fi cinstiti,nu conteaza ce sisteme vor fi puse in aplicare!!!!....
 
adaugat de Virgil Popa la 03.02.2009 17:25
In mod normal nu ar trebui sa se puna problema intensificarii cazurilor de frauda, din potriva, societatile de asigurare au posibilitatea de a efectua cercetari in timp real pentru a clarifica o eventuala situatie de frauda. Pe de alta parte asiguiratii Casco sunt scutiti de a mai trece pe la politie in cazului unui eveniment rutier in care a fost implicat doar propriul autovehicul si din care nu au rezultat victime. Este un pas inainte spre eliminarea birocratiei.
 
adaugat de daniel la 01.02.2009 22:10
Sa intelegem din relatarea '' brokerul anului 2009 '' ca pana acum asa se proceda? Se intelegea cu AGENTUL DE POLITIE. Nu are nicio legatura cu realitatea cele afirmate .Intotdeauna au existat si vor exista oameni care tind sa-si rezolve problemele pe alte cai.Acest sistem vine in sprijinul asiguratilor, el reduce timpii de asteptare in vederea solutionarii unei daune si pe viitor va reduce si numarul de fraude.
 
adaugat de Radu Munteanu la 24.01.2009 11:27
Mari schimbari nu se vor produce intrucat si Politia consemna in Anexa 2 declaratia pagubitului, fara sa faca alte cercetari. O anexa 2 era completata cu "numitul declara ca". Acum acelasi lucru il face inspectorul de daune. E acelasi sistem cu un intermediar in minus. Inspectorul de daune este mult mai avizat si mai interesat sa descopere eventualele falsuri in declaratii decat agentul constatator din Politie. In concluzie as spune ca teoretic este o imbunatatire a sistemului.
 
adaugat de Radu Munteanu la 24.01.2009 11:27
Mari schimbari nu se vor produce intrucat si Politia consemna in Anexa 2 declaratia pagubitului, fara sa faca alte cercetari. O anexa 2 era completata cu "numitul declara ca". Acum acelasi lucru il face inspectorul de daune. E acelasi sistem cu un intermediar in minus. Inspectorul de daune este mult mai avizat si mai interesat sa descopere eventualele falsuri in declaratii decat agentul constatator din Politie. In concluzie as spune ca teoretic este o imbunatatire a sistemului.
 
adaugat de Brokerul Anului 2009 la 20.01.2009 19:29
Anul 2009 va aduce foarte multe schimbari. Din pacate majoritatea proaste si din si mai multe pacate, toate sub obladuirea CSA. Una din aceste schimbari este si Constatul amiabil in forma prezenta. Usurinta in instrumentarea daunelor (fara avarierea unui tert, pentru primele 6 luni din acest an) si potential maxim de fraude. Dezamagirea este si mai mare cand constati ca nimic nu este facut cu rea vointa in acest caz ci cu nepricepere (pentru a nu o numi neprofesionalism). O intrebare formulez la acest punct al comentariului meu: oare Ministerul de Interne, prin Politia Rutiera, nu s-a putut sesiza in privinta procedurii "care lipseste cu desavarsire" cum spunea Conu' Caragiale? Ma opresc cu comentariile aici si va formulez urmatoarea situatie datorita careia, asa cum Norma este aplicata in prezent, va genera o "piata neagra" a formularelor de Constat amiabil emise de asiguratori: "Zi frumoasa de iarna, fara zapada, auto circuland cu viteza regulamentara, loveste din plin o batranica pe trecerea de pietoni. Nimeni in zona, niciun martor, batranica, datorita temperaturii de afara decedeaza. Conducatorul auto, un tanar "scutit" de revolutie (are doar 21 ani cand relatam intamplarea) pleaca de la locul accidentului cu auto avariat si parbrizul spart. Ia legatura cu prietenul de la asigurari - departamentul daune si obtine un formular de Constat amiabil in care declara avarie in parcare cu autor necunoscut, obtinand si autorizatia de reparatie emisa de acelasi asigurator. Auto se repara, batranica nu. Prinde orbul, scoate-i ochii." Cei mai scrupulosi vor intreba: bine, bine si ce-i de facut? Simplu: un "CEDAM" al autorizatiilor de reparatie, o baza de date comuna in care Politia, Asiguratorii, Service-urile auto sa aiba acces si orice "dauna in parcare cu autor necunoscut" sa fie luata la cunostinta tuturor. Altfel, "volanta" volant, scripta manent".
 
adaugat de carburean claudiu la 12.01.2009 14:59
sistemul de eliberare al autorizatiilor de reparatie ar putea duce la inceput la cresterea fraudelor la asiguratori ,dar pe parcurs acestea se vor reduce dupa ce sistemul va incepe sa fie pus in practica curenta de catre cei abilitati sa deschida dosarele de dauna ,ar fi cel mai bine ca competentele pt dauna sa le aiba si orice broker de asigurare nu doar cei de la compania 'mama' din sediul de judet ,deoarece se elimina timpii de asteptare inutili si se evita spaguirea in cazul ca dosarul tau sa fie facut peste rind ,deorece multi brokeri au in spate ani buni de munca in societati de asigurare unde au facut de toate de la incheierea depolite ,trecind prin inspectii de risc si incheierea de dosare de dauna.la fel de bine fiecare birou de poltie rutiera ar trebui sa aiba angajat un inginer auto si atunci sa-r mai putea evita si coruptia din sistem la intrumentarea pv ,cunoscatori stiu la ce ma refer. o zi buna la toti.
 
adaugat de george plesa la 11.01.2009 13:51
este implementat un alt sistem de lucru si o mare parte din fraude se produc datorita celor care cunosc siistemul de lucru de plata a daunelor si convins ca asiguratorii nu au inspectori de daune pregatiti pt aceasta procedura de plata a daunelor , dar in timp acest dezavantaj al asiguratorului va deveni avantaj , cu alte cuvinte painea si cutitul va fi la asigurator si in defavoarea omului de rand care poate cere o despagubire reala , fata de asiguratii care fac presiuni de despagubire cu inters
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 09.01.2009 17:21
Anul 2009 aduce o serie de noi proceduri si reglementari care vor influenta, intr-o masura mai mare sau mai mica, evolutia sectorului asigurarilor din Romania. Printre acestea, un interes aparte il prezinta Ordinul nr. 12/2008 emis de CSA, prin care se incearca "degrevarea" Politiei de sarcina de a elibera autorizatia de reparatie pentru detinatorii politelor CASCO in favoarea societatilor de asigurare. Astfel, posesorii de polite implicati intr-un incident de circulatie din care a rezultat numai avarierea propriului vehicul, sau daca avariile s-au produs in alte imprejurari decat intr-un accident de circulatie, nu vor mai fi nevoiti sa se duca la Politie pentru intocmirea documentului de introducere in reparatie a masinii, ci se pot prezenta si la sediile companiilor de asigurari. La randul sau, unitatile reparatoare de vehicule au obligatia sa accepte "documentele de introducere in reparatie" a vehiculelor eliberate de asiguratori si prezentate de asiguratii CASCO, acestea fiind echivalente celor eliberate de Politia Rutiera sub titulatura "autorizatie de reparatie". Foarte important este, insa, faptul ca acest document nu reprezinta nota tehnica finala de constatare a daunelor si nici o obligatie de plata din partea asiguratorului. Care sunt avantajele si dezavantajele acestei masuri? In conditiile daunalitatii mari pe segmentul asigurarilor auto, aceasta procedura ar putea fi utilizata de catre companii ca un instrument de eficientizare a analizei si evaluarii dosarelor de dauna, care se poate solda si cu un eventual refuz de plata in cazul in care se constata anumite nereguli. Asadar, vorbim despre o gestionare mai riguroasa a dosarelor de dauna din partea asiguratorilor, pe de o parte, incepand cu faza initiala de constatare, iar pe de alta parte, despre cresterea iminenta a presiunii exercitate asupra inspectorilor de dauna, care va determina evident si o crestere a timpului de procesare a dosarelor. Astfel, va exista o presiune atat din partea managementului companiilor, cat si din partea clientilor, care, in aceste conditii, vor fi mult mai "insistenti". Efectele acestei masuri vor putea fi analizate in detaliu pe parcursul acestui an, odata ce sistemul va fi functional, urmand sa obtinem si raspunsul la o serie de intrebari precum: eficienta constatarii la sediul asiguratorilor; ritmul de crestere a despagubirilor pe aceasta clasa; frecventa respingerilor etc. Totodata, "eliminarea" organelor de politie din postura de "intermediar" intre client si asigurator va aduce, fara indoiala, valente noi in ceea ce priveste gestionarea si prevenirea fraudelor. Asadar, considerati ca noul sistem de eliberare a autorizatiilor de reparatie de catre asiguratori va duce la cresterea fraudelor in asigurari?
 




Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >