1asig.ro
1asig.ro

Ce evolutie vor inregistra asigurarile facultative pentru locuinte dupa introducerea asigurarilor obligatorii?

crestere semnificativa 41.3%
crestere usoara 34.3%
stabila 11.2%
scadere 13.3%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 143
adaugat de mirela grecu la 14.11.2008 22:00
tinadu-se cont de faptul ca la noi in tara dupa un nr de ani cladirile vechi ne se darama , urmad a fi construite altele cum se procedeaza in tarile civilizate si la cat de vechi sunt marea majoritate a constructiilor ar fi bine sa avem o evolutie covarsitoare
 
adaugat de Catalina Trandafir la 17.10.2008 10:21
Asigurarile facultative pentru locuinte vor avea o crestere semnificativa, in conditiile in care guvernul roman si asiguratorii demareaza si un proiect de educare a populatiei in scopul constientizarii nevoii de a incheia o asigurare facultativa, acoperitoare in detrimentul unei noi taxe catre stat. Perceptia asigurarii obligatorii pentru locuinta, va fi inevitabil perceputa doar ca un impozit/ o taxa catre stat, in conditiile in care colaborarea dintre statul roman si asiguratorii va fi nula . Pana si comisia de supraveghere a asigurarilor incurajeaza incheierea de contracte de asigurare facultativa, renuntand la "dubla impunere", astfel incat cei care detin o asigurare facultativa a locuintei avand o singura obligatie: aceea de a notifica administratia financiara in raza careia se afla imobilul asigurat. in conditiile acestea, nu ne ramane decat sa asteptam si sa credem in dorinta romanilor de a face alegeri bune .
 
adaugat de Marius Stefanescu la 14.10.2008 14:00
Vor scadea drastic politele facultative, deoarece romanul este invatat si educat de pe vremurile de trista amintire sa plateasca cit mai putin si daca se poate deloc, iar Guvernul si statul sa ii poarte de grija. Aici trebuie pusa problema asa : daca omul nu doreste polita obligatorie, care, oricum, in orase are valoare aproape nula iar din riscurile asigurate, singurul real este cutremurul, sa incheie o polita facultativa, cu toate riscurile incluse, polita care sa fie recunoscuta de cei ce impun asigurarea locuintei. Iar modalitatea de verificare a incheierii acestei polite este aproape imposibila. Sunt societati de asigurare pe piata care deja au la vanzare polite facultative complete, cu toate riscurile incluse si la tarife avantajoase pentru clienti.
 
adaugat de carstea dan la 13.10.2008 22:41
cresterea va fi moderata pt. ca aceste polite nu acopera decat in mica parte riscurile la care cu adevarat sunt expusi proprietarii locuintelor, care majoritatea sunt proprietari de apartamente la bloc.Alta mare problema fiind suma asigurata impusa in polita ea fiind cu mult mai mica decat preturile actuale ale locuintelor
 
adaugat de Mariana Geatara la 13.10.2008 15:45
Multe persoane, in momentul in care vor fi obligate sa asigure casa, se vor interesa mai mult despre acest subiect si vor considera ca merita sa mai dea un ban in plus si sa se asigure mai mult decat ce e obligatoriu. Eu asa as face. Prin etrapolare, ajung la concluzia ca asigurarile facultative vor creste.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 11.10.2008 10:15
Proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost votat in data de 8 octombrie a.c. de Plenul Camerei Deputatilor, for decizional in cazul acestui act normativ. Potrivit modificarilor aduse de comisiile Camerei Deputatilor, legea va intra in vigoare la 60 de zile dupa publicarea in Monitorul Oficial. Discutiile privind introducerea unui sistem de asigurare obligatorie a locuintelor au demarat in urma cu peste 10 ani. Actul normativ a fost adoptat de catre Guvern in luna august a anului precedent, fiind transmis Parlamentului pentru dezbatere in procedura de urgenta. Adoptarea proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor se impune ca urmare a faptului ca Romania este una dintre tarile europene expuse in mod semnificativ la dezastre naturale, in special cutremure si inundatii. Astfel, potrivit unui studiu elaborat de Ministerul Mediului, valoarea pierderilor medii anuale, calculata pentru cladiri rezidentiale, rezultate in urma producerii inundatiilor este de aproximativ 20 mil. EUR. In cazul producerii cutremurelor, expunerea rezidentiala totala este de aprox. 105 mil. EUR. In Romania, in 2007, din cele peste 8,4 milioane de constructii cu destinatie de locuinte doar 8% erau asigurate prin contract facultativ, potrivit unor date statistice prezentate de CSA. De asemenea, un sondaj INSOMAR realizat la inceputul anului trecut indica faptul ca doar 12,8% dintre subiecti au incheiat o asigurare facultativa a locuintei. Aceste statistici arata clar ca romanii nu au inca o cultura a asigurarilor, a protejarii bunurilor. Astfel, Legea asigurarii obligatorii a locuintelor va conduce la o evolutie a subscrierilor din asigurari facultative pentru locuinte, daca toate institutiile de stat si cele private vor colabora in sensul educarii populatiei. "Introducerea asigurarii obligatorii care are un pronuntat caracter social, va atrage dupa sine si o crestere a segmentului de asigurari facultative de locuinte", a declarat saptamana aceasta, pentru Publicatiile XPRIMM, Angela TONCESCU, Presedintele CSA. Aceasta crestere va avea loc, potrivit oficialului, gratie faptului ca suma asigurata prin asigurarea obligatorie ofera un minim de protectie, iar asigurarea facultativa vine in completarea acesteia acoperind riscul pana la valoarea reala a imobilului. Asadar, ce evolutie vor inregistra asigurarile facultative pentru locuinte dupa introducerea asigurarilor obligatorii?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >