Care este factorul care va influenteaza decizia de cumparare a unei polite de asigurare?
Publicitatea radio/TV |
9.7% |
Publicitatea pe internet |
1.9% |
Publicitatea in presa scrisa |
0.0% |
Sfaturile prietenilor, vecinilor, sau ale altor membrii din familie |
19.4% |
Informatiile primite de la un consultant al asiguratorului |
69.0% |
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre
BCR Asigurari
|
Total voturi: 155 |
|
adaugat de alexandru la 01.10.2008 23:00
|
Informatiile primite de la un consultant al asiguratorului consider ca sunt cele mai importante in luarea deciziei de cumparate a unei polite. Degeaba imi place mie reclama de la produsul de asigurare X, daca, atunci cand ajung in fata consultantului, acesta nu este in stare sa imi dea unele informatii de care am nevoie, sau se vede ca este prost pregatit sau si mai grav imi vinde gogosi. Consultantul financiar trebuie sa fie omul care sa stie sa iti vanda marfa, sau sa iti ofere asigurari potrivite tie sau potrivite pentru ceea ce doresti sa asiguri. De o mare importanta sunt informatiile oferite de consultant, ca atunci cand pleci de la el sa fii sigur ca riscul pentru care te-ai asigurat este cuprins in conditiile de asigurare. Bineinteles inainte de a ajunge la un consultant trebuie sa studiezi un pic piata si sa ai o idee despre asigurari. Nu strica sa consulti mai multi consultanti de la diverse societati de asigurare. Si bineinteles ca cel care a reusit sa te convinga cel mai mult este tot consultantul X. |
|
adaugat de Constantin Carmen la 30.09.2008 17:38
|
Principlul factor care influenteaza decizia de cumparare a unei asigurari e nevoia clientului de a o avea o asigurare,indiferent ca se numeste asigurare pentru copil,pentru pensie ,pentru viata,pentru casa ,etc.Iar nevoia trebuie corelata cu posibilitatile financiare si cu urgenta cu care-si doreste acea asigurare.
Iar consultantul de asigurare,fie ca este consultantul unei companii anume sau fie ca reprezinta un broker trebuie sa stie sa descopere aceasta nevoie.Nu poti vinde ceva,indiferent ce,acolo unde nu este nevoie,urgenta si bani.
Deci,un consultant profesionist cu adevarat,la prima discutie trebuie sa afle daca acel om cu care se intalneste are nevoie de el ,daca are nevoie sa-l ajute pe clientul respectiv sa descopere aceste nevoi si sa le prioritizeze,iar abia apoi sa treaca la negocierea de semnare de contract,explicand clientului caracteristicile,avantajele si beneficiile unei polite de asigurare.Multi vanzatori de asigurari cad in capcana de a prezenta caracteristicile si avantajele produsului,dar poate ca pe clientul respectiv nici nu-l intereseaza sau nici nu are bani sau nevoie pentru a incheia polita respectiva.
Ca o concluzie,ca sa putem vinde profesionist si pentru ca oamenii sa accepte cu mai multa usurinta sa se vada cu un consultant de asigurari sau cu un broker,trebuie sa devenim noi niste profesionisti in ceea ce facem.
Oamenii au nevoie de informatiile pe care noi le detinem,au nevoie de un consultant care sa-i sfatuiasca in ce fel trebuie sa-si asigure batranetea,pensia,viitorul copilului,pentru ca ,haideti sa fim sinceri si sa vedem realitatea,meseria noastra e una din cele mai nobile meserii de pe lume.
Noi,consultantii ii invatam pe oameni sa economiseasca,sa -i protejeze pe cei dragi,sa-si asigure o viata frumoasa la pensie.
Clientii nostri si oamenii cu care ne intalnim noi trebuie sa vada in noi niste adevarati profesionisti,carora ne pasa de ei si in felul acesta vom ajunge cu mai multa usurinta si la prietenii,colegii,familiile lor.
Va urez tuturor celor care lucrati in domeniul asigurarilor succes si realizari ! |
|
adaugat de Neutru la 29.09.2008 09:34
|
Inafara de campaniile de lansare sau promovare a unui produs, publicitatea se face atunci cand vanzarile scad din varii motive.
Daca nu sunt profesionisti, prietenii, familia, vecinii sunt subiectivi si neinformati.
Consultantul asiguratorului este un specialist in avinde produsele companiei sale.
Singurul consultant demn de incredere este intermediarul, mai precis brokerul, care desi trebuie sa vanda si el are o oferta variata care poate satisface mai bine nevoile cumparatorului. Si sa nu uitam un lucru foarte important, are informatii precise despre capacitatea de despagubire a asiguratorului.
Sfatuiesc cumparatorii sa se adreseze unui broker care ii va reprezenta cel mai bine interesele. |
|
adaugat de Ivan Irinel la 28.09.2008 23:27
|
In primul rand, vorbim de Romania, deci vorbim de specialistul X din compania Y care trebuie sa-si faca norma lunara Z de polite vandute. Pentru ca, sa vorbim deschis, suntem intr-o economie de piata cu acces direct in UE deci multinationalele pot intra fara restrictii in acest joc si ca rezultat se genereaza un mediu concurential puternic pe o astfel de piata a asigurarilor unde conform legilor corporative localii sunt “inghititi†de internationali.
In al doilea rand, vorbim de posibilitatile financiare ale romanului care chiar daca vrea nu poate, intrucat suntem campioni la credite cu 18,1% din PIB (conform datelor BNR, martie a.c.). Deci in cazul acesta, nu cred ca putem vorbi de o polita de asigurare cand stii ca iti vine scadenta lunara de plata iar daca nu platesti risti sa te trezesti la usa cu un domn amabil ce vrea sa te execute ...silit.
In privinta factorilor de decizie, cea mai buna metoda de a alege asiguratorul este propriul research asupra companiilor de asigurare si eventual sfatul prietenilor care si-au incheiat deja polite. Canalele de informare media (tv, radio, online) tin de un marketing agresiv si scump dar nu intotdeauna conectat la realitatea din interiorul companiei. Doar stim ca a face marketing inseamna a manipula. |
|
adaugat de DORU VOLOSENIUC la 28.09.2008 19:45
|
Hai sa nu ne mai ascundem dupa degete ! Nu putem lua o decizie corecta daca nu cerem un sprijin profesionist . Si cred ca in Romania de azi , in fiecare Companie de asigurare exista acel specialist care sa discute nu doar ca asigurator , ci si ca OM . El te poate influenta daca sa alegi sau nu o asigurare . In rest depinde de noi , ce imagine ne-am format despre firma respectiva , de calitatea serviciilor , etc. |
|
adaugat de Mioara la 27.09.2008 20:48
|
Clar, nu cumpar o asigurare daca nu stiu exact ...la ce...cum,... si cand anume am nevoie de ea.
Daca intreb cunostintele.... acestea pot doar sa ma trimita la "consultantul de succes" care i-a consiliat pe ei.
Acesta ar trebui sa vina cu raspunsurile la el... nu doar cu tehnici persuasive .
Din punctul meu de vedere, consultanta inseamna sa asculti si sa orientezi clientul catre ceea ce i se potriveste.
Detest genul de consultant care vorbeste despre programul firmei la care lucreaza ca despre " paharul de coca-cola din desert"....
Sa fim seriosi... toate firmele au programe bune, dar unul singur mi se potriveste mie, cel explicat de consultantul caruia ii pasa de mine si vorbeste pe limba mea. |
|
adaugat de ali la 27.09.2008 20:12
|
Depinde si de tipul de asigurare de care am nevoie. De cele mai multe ori se merge pe recomandare din partea cunostintelor. La o asigurare de viata conteaza foarte mult consultantul si modul in care acesta transmite incredere in el si in compania pe care o reprezinta.
La asigurarile generale conteaza si bugetulpe care il poate aloca asiguratul.
Mai exista si un fenomen pe care l-am intalnit la acordarea creditelor: 99 %din politele pentru case sau viata sunt facute astfel incat cel care ia creditul sa semneze si polita de asigurare. Bancile nu impun teoretic insa practic, exact asta se intampla: la acordarea unui credit trebuie asigurare. Si acest lucru se face prin agentii recomandati de banca. Se intampla de multe ori ca un aclient sa aiba deja asigurare si sa mai plateasca inca una, pentru ca altfel nu i se acorda creditul. SAau nu poate incheia o polita de asigurare pentru casa cu un agent pe care il prefera chiar daca acesta lucreaza pentru aceeasi companie pe care o recomanda banca.
Deci, in cazul creditelor, factorul care sa-mi influenteze decizia de cumparare este angajatul bancii care imi da polita la semnat. Fara explicatii, fara posibilitatea de a alege. Un factor relativ important este si publicitatea radio/tv. O reclama bine realizata poate influenta pozitiv alegerea unei anumite companii. |
|
adaugat de ADRIANA CANDEA la 26.09.2008 18:40
|
Conteaza foarte mult informatiile care sunt transmise de agent, dar si modul in care acestea sunt transmise. Pot fi informatii 'agresive' care determina clientul sa nu incheie o polita datorita 'retinerii' avute cu privire la seriozitatea serviciilor furnizate. |
|
adaugat de asistent@1asig.ro la 26.09.2008 17:50
|
In pofida faptului ca in Romania anului 2008, piata nationala de asigurari se confrunta cu reale probleme de profitabilitate, pe ecranele televizoarelor, la difuzoarele aparatelor de radio, in paginile publicatiilor scrise, pe internet sau pur si simplu pe strada se remarca tot mai multe campanii publicitare a diferitelor produse de asigurare: RCA, CASCO, asigurari de locuinte, asigurari de viata, de sanatate etc.
Insa, in ceea ce priveste alegerea unei polite de asigurare, multi considera ca sfaturile familiei sau ale prietenilor sunt mult mai de incredere. In acelasi timp, nu trebuie sa fie neglijate nici informatiile pe care le ofera agentii companiilor de profil, care pot furniza solutii conforme cu nevoile clientilor.
Potrivit unui studiul ASIBUS, recent realizat de MEDNET Marketing Research Center, pentru 28,2% dintre bucuresteni (respectiv pentru 25,9% dintre cei care locuiesc in provincie) principala sursa de informare asupra ofertelor companiilor de asigurare este televiziunea, in vreme ce, a doua sursa ca importanta pentru bucuresteni a fost internet-ul (21,1%), iar pentru cei din provincie discutiile cu prietenii/colegii (18,6%).
Asadar, ce factori considerati ca va stimuleaza cel mai mult in achizitionarea unei polite de asigurare? |
|
Arhiva
Sondajul curent
22.06.2018
Cand plecati in vacanta cumparati o asigurare travel? 15.06.2018
Credeti ca Legea IDD va fi transpusa in legislatia locala pana la 1 iulie? 08.06.2018
In cazul pensiei private, ce decizie sustineti? 25.05.2018
GDPR va creste increderea consumatorilor in industria de asigurari? 18.05.2018
Va creste pretul asigurarilor dupa GDPR si IDD? 11.05.2018
Sunt robotii o amenintare pentru angajatii din asigurari? 04.05.2018
Ce instrumente de economisire folositi pentru a va asigura o batranete linistita? 27.04.2018
Ce trebuie facut in 2018 pentru dezvoltarea industriei de asigurari? 20.04.2018
Daca va trebui sa alegeti, pentru ce viitor al pensiei ati opta? < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | >
|