1asig.ro
1asig.ro

Cum apreciati ca va evolua in acest an clasa asigurarilor de raspunderi?

va creste 76.3%
va scadea 7.9%
va ramane la aceleasi nivel 15.8%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 114
adaugat de bogdanlm la 08.09.2008 14:41
Va creste cantitativ, va scadea calitativ, vor creste comisioanele acordate. In rest Dl Gigi a atins bine unele probleme... touche!
 
adaugat de gigi la 07.09.2008 15:13
Dragilor, Atat timp cat si cei mai mari brokeri de profil se bubura de aparitia unei obligativitati legislative, unei constrangeri pentru a te asigura , nu vom progresa decat prin volum si nu prin calitate. Desigur si acesta este un progres , chiar dara limita de raspundere pentru o raspundere profesionala poate fi agreata prin marii brokeri la 101% din riscul maxim pe care il presupune aceea activitate profesionala. In momentul in care brokerul isi va respecta calitatea de consultant de risc si nu va accepta ca un client sa se subasigure doar de dragul comisionului sau al pretului redus al asigurarii, atunci putem considera ca piata de consultanta are o crestere sanatoasa. Pana atunci insa, fiecare om care nu are o meserie se poate "autointitula" consultant, si fara prea multa teama isi poata da cu parerea despre aproape orice. Nu spun ca acest lucru se intampla la marii brokeri, insa vor ajunge aceste practici si la ei in curand datorita pietei de low-cost care se contureaza. Oricum nu exista legislatie privind specializarea profesionala a brokerului de asigurare, si angajarea nu se face precum la bursa de actiuni , unde CNVM ul acrediteaza personalul specializat, cu toate ca in relatia cu clientul responsabilitatile sunt asemanatoare. Spun asta intrucat stiu ca un broker poae produce castiguri si mai ales pagube unui client , chiar daca e specilalizat in " sfaturi" privind investitiile sau controlul riskului. Va multumesc pentru rabdare , Salutari, AST
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 05.09.2008 16:09
In ultimul timp, in Romania, sectorul serviciilor a cunoscut un ritm de dezvoltare din ce in ce mai dinamic, mai ales la nivelul pietei financiare si al celei imobiliare. Acest context, alaturi de constientizarea nevoii de acoperire a prejudiciilor cauzate de administratorii companiilor care opereaza in aceste domenii, sau de impunerea incheierii unei astfel de polite de catre terti, contureaza cel mai mare potential pentru piata asigurarilor: raspunderile profesionale. "Segmentul asigurarilor de raspundere profesionala a inregistrat o crestere vizibila in ultimele 12 luni si va continua, probabil, pe acelasi trend ascendent. Legislatia sau regulamentele profesiei impun obligativitatea unor astfel de produse, asigurand astfel si cresterea acestei clase", a declarat Cristian FUGACIU, CEO MARSH Romania. Daca pentru medici, notari sau avocati acest tip de asigurare este impus prin lege, o contributie importanta la cresterea acestui segment a fost dezvoltarea pietei imobiliare care a atras un numar semnificativ mai mare de polite incheiate de arhitecti, ingineri, constructori si consultanti. Specialistii apreciaza, de asemenea, ca, in paralel cu cresterea numarului de cereri pentru asigurarile de raspunderi profesionale, se va majora si valoarea limitelor pentru care se incheie aceste polite Dupa prima jumatate a anului in curs, subscrierile din asigurari de raspundere profesionala s-au ridicat la aproape 59 mil. lei, de la 52 mil. lei in perioada similara a anului precedent. In acelasi interval, daunele platite pe aceasta clasa au crescut cu 70,13% pana la 1,41 mil. EUR. Asadar, in contextul unui potential ridicat al acestei clase, cum apreciati evolutia asigurarilor de raspundere pentru perioada urmatoare?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >