1asig.ro
1asig.ro

In ce masura considerati utila aparitia unor lucrari de specialitate in domeniul asigurarilor?

foarte mare 65.4%
mare 14.1%
medie 12.2%
mica 2.6%
foarte mica 5.8%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 156
adaugat de felicia la 31.08.2009 10:43
asigurarile sunt ff importante , dar sunt prea putin cunoscute de romani , iar implementarea si controlul acestora cred ca trebuie sa fie facuta in aceeasi masura ca la banci
 
adaugat de Marinela Vacarasu la 04.09.2008 09:06
Este foarte important deoarece oamenii din Romania sunt foarte reticenti si pe buna dreptate. Romania a avut o gramada de experiente negative si in domeniul bancar, cat despre asigurari am auzit si noi de deturnari de fonduri ale anumirtor companii de asigurari din tari cu economie puternica din Europa. Cat despre contractele de asigurare din Romania dau foarte mult de dorit. DA, dorim sa stim cat mai multe lucruri de asigurari sa fim incredintati ca cei care avem polite de asigurare in derulare am luat o hatarare buna atunci cand am semnat un contr. cu o companie de asigurari din Romania.
 
adaugat de Cornel Indries la 01.09.2008 09:47
In orice domeniu lucrarile de specialitate sunt foarte importante. Nici nu trebuia votat acest fapt. Problema esentiala si de maxima urgenta pentru a avea oameni bine pregatiti in asigurari este aceea a infiintarii unei scoli autentice de asigurari (incepand cu liceu si terminand cu facultate plus cele postuniversitare). Asta inseamna ca statul roman trebuie sa acorde importanta cuvenita acestei activitati care intr-adevar ofera populatiei, firmelor si organismelor statului protectia de care are nevoie. In paralel cu aceasta este imperios necesara educare in masa coroborata cu facilitati din partea guvernului pentru ca populatia sa constientizeze si sa-si permita financiar sa incheie asigurarile de care are nevoie. Sunt convins ca multi gandesc la fel ca mine dar oare cine sa-si asume responsabilitatea pentru o asemenea actiune in loc sa-si creasca averea personala eficient si in mod spectaculos in dauna multor actiuni menite sa asigure mersul inainte al societatii si economiei romanest..
 
adaugat de Danut Bacauanu la 31.08.2008 21:54
Pentru o piata in continua crestere (aprox. 20%/an) lucrarile de specialitate adresate in primul rand agentilor pot deveni instrumente utile de lucru si, nu in ultimul rand, pentru chiar consumatorii obisnuiti pot fi un "abecedar" util.
 
adaugat de Vasile Cota la 31.08.2008 12:45
Necesitatea unor astfel de lucrari ar acoperii vidul existent in domeniul asigurarilor,al muncii asiguratorilor,ar completa fericit informatiile generale si pentru cei ce prezinta presa scrisa si cea vorbita. Insasi educatia populatiei,cea care este principala beneficiara a protectiei oferite de multiplele tipuri de asigurari existente pe piata,ar avea un trend pozitiv prin aparitia, popularizarea si difuzarea in cat mai multe prilejuri, a lucrarilor de specialitate din acest vast si deosebit domeniu al asigurarilor (inca insuficient dezvoltat in Romania ) Perceptia generala,existenta inca in mentalitatea conservatoare a unui important segment din populatie,si anume,,daca nu sunt obligatorii ,, asigurarile de viata, nici nu ar fi necesare ,este clar combatuta de diferenta existenta intre viata unui pensionar-cu aceea minima pensie de stat- si cel care isi cladeste treptat si sigur,un trai decent la batranete,prin acumularile treptate din perioada in care realizeaza venituri,si isi creaza rezervele viitoare. Si daca se mai apreciaza ca in aceasta perioada de acumulare,are si protectia si suplimentele ce i le confera o polita de asigurare de viata,bine consiliata si sustinuta de participant ,pe intreaga perioada de valabilitate,avem raspunsul clar si sigur ,,asigurarile de viata sunt absolut indispensabile fiecarei persoane responsabile si constiente fata de ea si familia ei. Potentialul de asigurat in Romania este urias,avem necesitati diverse (viata,sanatate,accidente,non -viata ,riscuri profesionale,credite, bunuri,etc ),dar avem nevoie de o forta de vanzare foarte bine pregatita profesional,cu o atitudine corecta si principiala fata de aceasta munca,fata de clienti,cu o implicare clara si responsabila fata de interesele clientilor . Munca in acest domeniu trebuie privita in primul rand d.p.v. uman,si abia apoi material- desi e clar ,pentru o companie de asigurari ea inseamna investitii uriase la inceput,apoi e bisniss,si in final profit,care poate fi mic sau mare,in functie de management,atitudine si pozitie fata de clienti .Dar daca se indeplinesc conditiile din practica vanzarii,sigur vin si rezultatele si profitul pe termen mediu si lung,ce da siguranta si putere unei companii de asigurare. Iar,bisnisul este intotdeauna bisniss,daca ambele parti ale contractului de asigurare vor avea creat si finalizat scopul participarii,protectia ,randamentul si profitul.
 
adaugat de camelia potirniche la 30.08.2008 18:39
eu personal consider ca este foarte important un manual de specialitate in domeniul asigurarilor. e un domeniu foarte vast, despre care nu se stie mai nimic. doar cand ai o problema si ai o asigurare vezi ce insemna sa nu fii bine informat. din celalalt punct de veder oamenii nu sunt interesati nici macar sa asculte cand li se spune despre o asigurare. eu personal colaborez cu o firma de brokeraj in domeniul asigurarilor, si pot spune ca tot timpul e ceva de invatat. niciodat nu poti spune ca le stii pe toate. abia astept aparitia unui manual de specialitate
 
adaugat de Bogdan la 29.08.2008 22:32
Da Dle Titina, asa zic. Si o zic din cauza colegilor nostrii de la daune, care in cea mai mare parte se poarta cum se poarta, din cauza noastra pentru ca din lene si pentru a vinde mai repede "uitam" sa precizam o anume excludere sau conditie mai nefavorabila. Eu am votat mediu. Pentru ca daca fiecare vanzator de asigurari, inspecor de daune, lucrator in TESA unei soc de asigurari si populatia ar citi si aplica ce se spune intrun manual de buna calitate aparitia acestui tip de manual ar fi EXCEPTIONALA nu utila sau foarte utila. Insa cea mai mare parte a celor din vanzari nu vor citi, iar daca vor citi li se vor parea niste prostii. Imi aduc aminte ca incercam sa invat un agent al unui broker sa faca ceva mai multa lumina si calitate in munca lui. Omul era mai in etate ca mine si avea si ceva ani de asigurari (banuiesc ca preponderent rca facuse mai mult, la momentul respectivei discutii trecea printro crestere maricica a portofoliului de polite facultative) in plus. Eu facusem multe polite in plus fata de el, mai mari, cu mai putine costuri (aveam comision mai mic decat firma de brokeraj, si nici nu dadeam comision la clienti - ca el), citisem muuult mai mult. Vine insa raspunsul: "Ce Domne, ma inveti Dumneata pe mine?" Mi-am cerut scuze si mi-am vazut de drum. Intreb acum, ce rost are un astfel de manual pentru el? Dar asta nu inseamna ca acest tip de carte nu trebuie facut. TREBUIE. MAcar ca sa existe acolo pentru cei putini. ASISTENTUL spune ca va continee definitii, termeni uzuali, etc. Daca e sa fiu carcotas, si e bine sa privim din toate unghiurile, cati dintre romani citesc DEX-ul? Romanii se uita la modul in care este condus pe ultimul drum CAIAC, si plange dupa limuzine. Asculta manele si scuipa seminte pe jos. Scutura scrumiera din masina la semafor si ingroapa mucurile de tigari in nisipul fin al plajei din Mamaia. Un roman e curat in Londra si cand se intoarce in tara e imputit. Mie mi-au zis unii ca au asigurare la Dumnezeu. Nu cred ca ar citi vreodata un astfel de manual. Manualul trebuie facut. Asta e clar. Insa privind Utilitatea ca raport intre cei care il vor citi si cei care ar trebui sa il citeasca si sa faca ce scrie acolo, atunci votul meu (utilitate medie) s-ar putea sa fie optimist.
 
adaugat de Mihai Titina la 29.08.2008 20:34
Cred ca ar fi necesar aparitia unor lucrari de specialitate,pentru un anumit segment de populatie.Dar ce cred eu ca ar trebui pentru bunul mers al asigurarilor de orice fel,viata in mod special,,nonviata,este informarea corecta a populatiei.In Romania mai de graba o informatie negativa se da pe post ,chiar se infloreste sau da informatia pana cand nu este analizata sau decisiva.Se vorbeste de asigurari ca si cand cineva ar fura sau folosi acei bani.Numai de asigurari sa nu imi vorbesti,este reactia multor persoane.De fapt prin asigurere isi protejaza ,familia,bunurile si propria persoana.Asigurarea este o necesitate nu un lux.Unele personalitati din televiziune,presa ataca asigurarile in loc sa incurajeze populatia sa isi asigure un trai decent pentru batranete,printr-un program de asigurare de viata cu capitalizare pentru pensie .SC Grawe are un program special care se adreseaza tuturor persoanelor cu castiguri limitate,acelor persoane care doresc sa nu fie o povara pentru familie,pentru societate.In Europa si in intreaga lume de sute de ani se fac asigurari si functioneaza, se trezesc unii sa dea indicatii pretioase despre asigurari ,fara sa-si dea seama de consecinte.Populatiei trebuie sa i se vorbeasca cat mai pe inteles ,nu cu termeni de specialitate,.trebuie sa inteleaga necesitatea,ce protectii au,ce se intampla daca nu au o asigurere in cazul unui accident,ce se intampla daca ramane cu invaliditate in urma unui accident sau ce se intampla daca apare un deces.Populatia este neinformata,bani sunt in Romania nu avem cultura in domeniu,avem posibilitate daca exista credinta si respect fata de familie ,de persoana noastra.Este un lucru bun din partea dumneavoastra ca se poate comunica ,informa un numar mare de populatie ,despre asigurari,investitii,protectii.Lucre z de 10 ani in acest domeniu sunt Sales Manager la SC Safe Invest Romania Braker de Asigurare.Am avut placerea cu multi ani in urma sa il cunosc personal pe dl Prof.Univ.Dumitru Badea la sc Sara Merkur ,Safe Invest si as dori sa ii transmit multa sanatate ,Cu respect SM Titina Mihai
 
adaugat de CONSTANTIN la 29.08.2008 19:29
POTI SCRIE UN MANUAL DESPRE CEVA CE NU AI FACUT IN VIATA TA?
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 29.08.2008 17:44
Potentialul si perspectivele de evolutie ale pietei asigurarilor din Romana sunt recunoscute de toti cei care cunosc ritmurile de crestere exprimate prin doua cifre inregistrate de acest segment in ultimii ani. Cu toate acestea, asiguratorii si brokerii declara ca subscrierile s-ar majora si mai rapid, in cazul in care nivelul de pregatire al resurselor umane disponibile ar fi adecvat. Una dintre problemele invocate in acest sens este aceea a lipsei literaturii de specialitate. In acest context, una dintre putinele aparitii in acest sens este cea a Dictionarului de Asigurari, aparut sub egida UNSAR. Lucrarea acopera majoritatea domeniilor din asigurari, reprezentand un sprijin pentru oricine este in cautarea unei introduceri rapide sau a unei scurte recapitulari a unui anumit subiect. Cu cele peste 3500 de definitii pe care le cuprinde, cartea acopera majoritatea tipurilor de asigurari practicate (generale si de viata), si un numar de termeni de specialitate: - definitii ale termenilor si principiilor fundamentale pentru domeniul asigurarilor, - terminologia asigurarilor utilizata in Europa, dar si referinte la terminologia americana, - cazuri juridice de referinta, utilizate ca punct de pornire in evaluarea sau analiza situatiilor similare de daune terminologia uzuala din asigurari, inclusiv cea a termenilor financiari si juridici, - prezentarea unor institutii si organizatii profesionale din Marea Britanie dar si din alte tari etc. Asadar, in ce masura considerati utila aparitia unor lucrari de specialitate in domeniul asigurarilor?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >