1asig.ro
1asig.ro

Care este punctul forte al sistemului medical privat?

calitatea serviciilor 47.5%
pregatirea cadrelor medicale 3.0%
accesibilitatea 17.8%
dotarea 20.8%
alt aspect 10.9%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 101
adaugat de cristian la 23.07.2008 11:15
Diferenta intre sistemul de sanatate privat si cel de stat este aceeasi cu diferenta intre tot ce se intampla in afara si ceea ce se intampla in Romania. Noua romanilor sau ma rog ... locuitorilor Romaniei ni se par anumite lucruri fabuloase cand ajungem undeva in strainatate sau intr-o clinica privata dupa modelele de afara. De fapt nu e nimci fabulos... in clinicile private din Romania ca si in calitatea serviciilor in orice alt domeniu in strainatate este o situatie normala. Noua ni se pare ceva extraordinar pentru ca in tarisoara noastra draga NIMIC nu mai este normal... ma rog daca a fost vreo data. Personal opinez ca avantaje sunt numai de partea serviciului medical privat (si pana in prezent am fost client a 3 clinici private). Si daca vorbim de costuri... s-a intrebat cineva cat platesti spre exemplu la stat din salariu in 20 de ani de serviciu pentru sanatate... eu cred ca mult mai mult decat ai plati de exemplu pe un abonament la o clinica privata (eventual corporate pentru ca sunt discounturi foarte mari). Si dupa cum spuneam in sistemul privat chiar exista starea de normalitate... adica ... daca am programare la ora 14:00 pai la ora 13:58 doctorul e deja in cabinet gata sa ma primeasca, nu trebuie sa astept ''pana vine domnul doctor'', se folosesc manusi de unica folosinta sterile (o singura data spre deosebire de sist public de sanatate unde se folosesc pana se rup sau nu se folosesc deloc), daca am o urgenta nu mi se spune pe un ton plin de infatuare ca ''ce draga nu vezi ca doamna doctor nu e ... e jos in policlinica... eee... ce sa spun... ce mai urgenta ai si tu... ce mori daca mai astepti cateva ore''... de catre o asistenta fara pic de simt uman, sa nu mai vorbim de cel profesional cand vede un pacient ca pica jos din picioare de durere. Si comentarii ar putea fi multe... dar ma limitez aici in speranta ca situatia va reveni si la noi la normalitate cat mai curand
 
adaugat de mihaela petrean la 21.07.2008 20:18
Nu exista termen de comparatie intre sistemul privat si cel de stat. Eu m-am operat intr-o clinica privata care chiar apartine unei mari companii de asigurari. M-am simtit atat de bine acolo, incat am devenit agent de asigurari in cadrul acestei companii si vand foarte bine asigurari de sanatate.
 
adaugat de Mariana Chelu la 21.07.2008 15:07
Am ajuns intr-o clinica privata din necesitate si m-am reintors din cauza modului accesibil de ajuns,a calitatii actului medical si a faptului ca au dat dovada de multa constiinta si nu m-au lasat sa plec atunci cand mi s-a facut rau ,ba mai mult am fost consultata de mai multe cadre medicale si am primit tratament de urgenta gratuit.Nu stiu cate cadre medicale ar fi facut asta rapid si din constiinta intr-o unitate medicala de stat.
 
adaugat de DAN ABABEI la 21.07.2008 14:35
NU TREBUIE SA DAI SPAGA.
 
adaugat de Horea Bortan la 21.07.2008 13:27
Nu exista un singur punct forte al sistemului medical privat romanesc. Avantajele competitive ale lui sunt reprezentate tocmai de cumulul factorilor din sondaj. Insa, pentru mine, cel mai mare castig pe care il are un pacient al sistemului medical privat este umanitatea si eleganta cu care esti tratat.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 18.07.2008 17:10
Sanatatea este extrem de pretioasa pentru fiecare dintre noi. Potrivit sondajelor, gradul de incredere al romanilor in serviciile medicale private este in crestere, in detrimentul spitalelor si clinicilor publice. Astfel, din ce in ce mai multi concetateni se orienteaza catre sistemul privat de sanatate. Specialistii previzioneaza ca aceasta tendinta se va accentua in urmatorii ani, pe fondul cresterii nivelului de trai si al dezvoltarii infrastructurii in domeniu. Servicii de o calitate superioara, promptitudine, amabilitate, dotari tehnice moderne, personal bine pregatit, toate sunt oferite pentru cresterea gradului de satisfactie a pacientului care apeleaza la furnizorii medicali privati. De altfel, piata serviciilor medicale private este evaluata la 250-300 mil. EUR, specialistii din acest sector estimand un potential de 1 mld. EUR, in urmatorii trei ani. Care considerati insa, ca este punctul forte ale sistemului medical privat?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >