1asig.ro
1asig.ro

Care considerati ca ar fi corectia a carei adoptare ar incuraja angajatorii sa contribuie la constituirea unei pensii private facultative pentru angajati?

Adoptarea unei sume deductibile exprimate in moneda nationala 14.3%
Aplicarea deducerilor fiscale din valoarea impozitului si nu din baza de calcul a acestuia 39.0%
Aplicarea unui sistem de deduceri fiscale "gradual", proportional cu marimea contributiei 46.8%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 77
adaugat de trofin doina la 02.04.2008 16:22
Practic se intampla ca societatile de asigurare nu au inca credibilitate. Daca ar fi publicate si despagubirile pe care le acorda ele, ar avea si oamenii incredere in ele. Altfel noi nu stim nimic..... stim ca trebuie sa contribuim dar ce primim inapoi nu ne garanteaza societatea de asigurare. Ei nu fac promisiuni, ni se spune, - si atunci cum sa aiba incredere oamenii si angajatorul.? de aceea nu se fac asigurari.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 28.03.2008 17:36
Contribuind alaturi de angajati la constituirea unei pensii private facultative, angajatorii pot oferi un beneficiu salarial important celor mai valorosi salariati ai firmei. Este de asteptat ca un astfel de demers sa se constituie intr-un factor de diferentiere pozitiva a firmei angajatoare pe piata muncii, marind fidelitatea angajatilor cheie fata de firma pentru care lucreaza crescand, implicit, gradul de retentie a personalului. Mai mult, ca expresie a dorintei statului de a incuraja dezvoltarea sistemului, pensiile private facultative reprezinta unul dintre extrem de putinele servicii financiare din Romania care se bucura de existenta unei deductibilitati fiscale, in valoare de 200 euro anual, atat pentru contributia angajatului, cat si pentru cea a angajatorului. Desi suma este considerata a fi inca insuficienta, existenta deductibilitatii este un totusi un argument important in favoarea utilizarii pensiilor private facultative in politica de beneficii salariale a firmelor. Cu toate acestea, angajatorii manifesta inca reticenta fata de utilizarea acestui mijloc de motivare a angajatilor. In mare parte, aceasta atitudine este generata de existenta unor dificultati de ordin tehnic si procedural, de persistenta unor neclaritati cu privire la diferite aspecte contabile si fiscale privind aplicarea deducerii fiscale legale. In acest context, care considerati ca ar fi prima corectie a carei adoptare ar incuraja angajatorii sa contribuie la constituirea unei pensii private facultative pentru angajati?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >