1asig.ro
1asig.ro

Cum apreciati ca va evolua in 2008 gradul de concentrare al pietei romanesti?

va creste 89.7%
va scadea 3.4%
va ramane constant 6.9%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 116
adaugat de IOAN VÂZDOAGĂ la 07.12.2007 12:21
Cred ca piata romaneasca a asigurarilor va ramane in linii mari constanta nu numai in 2008, dar si in urmatorii cativa ani. Sunt inca prea multe framantari in aceasta piata, asa ca chiar daca unele societati mici vor fi inghitite de firme mari, vor apare alte firme mari care inca mai stau in expectativa, urmarind, cred eu, evolutia economiei romanesti, care inca nu are o stabilitate de lunga durata ca sa poata fi considerata demna de incredere. Atata timp cat nici situatia politica de la noi nu este din cele mai stralucite, cred ca va mai trece ceva timp pana piata asigurarilor se va stabiliza.
 
adaugat de elena timofte la 05.12.2007 18:23
daca acum sunt 40 companii de profil pe piata, in 2008 credca vor ramane maxim 30 ( ia rin cele 30 includ si noile societati cear putea intra pe piata.)
 
adaugat de Neda Viorel la 05.12.2007 04:25
Procesul de concentrare este aproape terminat in privinta companiilor mari. Probabil ca in 2008 vom asista la o absorbtie rapida a majoritatii companiilor de mici dimensiuni din piata. In privinta marilor jucatori din piata mai pot aparea surprize in functie de ce se intampla pe piata externa, se pare ca suntem in epoca marilor fuziuni.
 
adaugat de niky la 03.12.2007 12:10
Daca ne uitam la actionarul majoritar este clar ca VIG indiferent de numarul de brandu_ri pe care il mai pastraza in Romania are deja o concentrare mare a pietiii, iar daca si VIG se va vinde in 2-3 ani va fi ceva foarte interesant pe piata de asigurari din Romania.
 
adaugat de elena timofte la 02.12.2007 14:17
in 2008 va creste gradul de concentrare alpietei romanesti a asigurarilor. sau,celputin, asa cred eu.ASIROM,una din celemaimari companii de asigurari a fost cumparata de grupul VIG,care,asa cum am citit pe site-ul dvs, si-a lansat,pe 27 noiembrie intentia de a achizitiona si restul de actiuni. de asemeni, normele CSA privind intermediarii in asigurari au devenit stricte,exista anumite standarde si cerinte,deci... vor fi eliminati agentii la colt de strada ( si acum era interzisa vanzarea asigurarilor in alte locuri decat cele autorizate, dar... noile norme ale csa cer acum si o anumita pregatire profesionala,precum sicursuri in aceasta directie) Bancile isi vor spori importanta in distributia asigurarilor de viata, iar brokerii se vor dezvolta in detrimentul agentilor proprii pe segmentul asigurarilor non-viata. raman doar marii jucatori pe piata...
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 30.11.2007 18:25
"Concentrarea afacerilor este principala tendinta care se va manifesta in viitor in domeniul asigurarilor", preciza in primavara acestui an, cu ocazia FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari, Cristian CONSTANTINESCU, Presedinte UNSAR-Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania. "Aceste procese vor fi determinate de interesul tot mai crescut al investitorilor strategici de a intra pe piata romaneasca a asigurarilor sau de a-si consolida pozitia in Romania. In acest context, inclusiv din perspectiva structurii operationale, ierarhiile locale sunt departe de a fi stabile", a precizat oficialul citat. Lupta pentru cat mai mult teritoriu in Europa Centrala si de Est se inteteste, grupurile internationale de profil fiind din ce in ce mai atrase de potentialul ridicat al tarilor, precum Cehia sau Polonia, dar mai ales de cel al noilor state membre UE, Romania si Bulgaria. Mai exact, asiguratorii se raporteaza, in primul rand, la rata anticipata de crestere a economiilor acestor state: peste 5% pe an, adica de cel putin doua ori mai accelerata decat in tarile vestice. In urma cu 6 ani, pe piata asigurarilor din tara noastra activau peste 70 de companii. Doar 26 dintre acestea mai opereaza in prezent, dar in intervalul 2000-2006 o serie de alte societati au fost infiintate, au trecut prin procese de fuziuni si achizitii. In acest moment, exista un numar de 40 de companii de profil, insa specialistii estimeaza ca, in viitorul apropiat, implementarea Solvency II va duce la scaderea numarului de companii. Tendinta de concentrare este vizibila si pe plan mondial, un exemplu recent in acest sens fiind achizitia companiei GE Insurance Solution de catre SWISS Re, care a propulsat cumparatorul pe prima pozitie in topul mondial al reasiguratorilor. De asemenea, in acelasi mod, primul asigurator din Italia va deveni si liderul pietei din Europa Centrala si de Est (CEE). GENERALI a anuntat, la inceputul lunii mai, ca va prelua pachetul majoritar de actiuni al jucatorului numarul 1 de pe piata ceha de profil, CESKA Pojistovna. Asadar, ne indreptam spre o piata cu din ce in ce mai putine companii, in care doar cei capabili sa satisfaca nevoile consumatorilor vor putea rezista. Cum apreciati ca va evolua in 2008 gradul de concentrare al pietei romanesti?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >