1asig.ro
1asig.ro

Cine ar trebui sa se implice in educarea populatiei in domeniul asigurarilor?

institutiile statului 28.8%
piata asigurarilor 45.0%
mass-media 26.2%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 191




adaugat de gabriel cioban la 29.11.2007 20:49
consider ca mass-media ar avea un rol important , dar impreuna cu asiguratorii , deoarece stim ca in Romania toata lumea se uita la televizor si destula lume mai citeste si presa , astfel ca o scurta emisiune tv macar o data sau de doua ori pe saptamina si unscurt articol in cele mai cumparate ziare ar reusi sa educe intr-o oarecare masura populatia .
 
adaugat de Viorica Grozavescu la 29.11.2007 17:50
Scoala are deja accesul la acest gen de informatii prin disciplina educatie antreprenoriala, de care ], insa ,nu toti elevii beneficiaza . Nu mai vorbesc de faptul ca nici adultii nu detin informatia, pentru ca aceste cunostinte de specialitate au venit peste noi ca un tsunami, cu efectele de neinlaturat, de netagaduit si de neinteles.Institutiile statului ar fi trebuit, din respect pentru cetatenii acestui stat sa prevada si deci, sa pregateasca contribuabilul roman, in asa fel incat totul sa se intample cu un mai mare firesc, in asa fel ,incat nimeni sa nu aiba impresia, falsa de altfel, ca cineva ii ia banii si nu se stie ce se intampla cu ei, pentru ca, de fapt tuturor ne lipseste "educatia asigurarilor".Experienta atat de fluturata de marii asiguratori nu a venit peste noapte. Deci, avand in vedere impactul psihologic asupra populatiei, consider ca , dupa maniera in care se desfasoara asigurarile in Romania, ar putea fi incadrate la capitolul agresiune intelectuala sau abuz impotriva ignorantei omului de rand, care, in ciuda faptului ca intelege ca, daca maine-i cade casa in cap, e bine sa o plateasca cineva, nu va intelege nici intr-o suta de ani, de ce, daca a muncit, statul nu-i da inapoi banii lauti, pentru asigurarile pe care nu le-a onorat niciodata?
 
adaugat de nedumerit@yahoo.com la 29.11.2007 13:58
Statul sa se implice, statul sa faca, etc Dar STATUL SUNTEM NOI!.....
 
adaugat de Neda Viorel la 29.11.2007 13:56
Raspunsul logic este ca toate partile trebuie sa se implice in acest proces de educatie si AUTOEDUCATIE... Intradevar interesul este comun pentru toate partile enumerate. Motivele difera, de la caz la caz, ca si mijloacele sau efectele acestor actiuni, de educare, insa rezultatul general nu poate fi decat benefic pentru toate partile. Dintre toti insa institutiile statului detin atat parghiile necesare ( financiare, legislative, etc) cat si puterea de a duce la bun sfarsit acest proiect vital pentru viitorul societatii romanesti. Pe de alta parte statul este "principalul beneficiar" din punct de vedere al al stabilitatii bugetare ( cel putin) obtinute prin intarirea sectorului asigurarilor. Domeniul asigurarilor si evolutia sa nu poate sau nu ar trebui sa lipseasca din calculele nici unei strategii economice. Vizavi de educatia facuta sau nu prin mass media societatile de asigurari poarta principala vina prin reactia slaba sau neadecvata avuta vizavi de comportamentul "diletant" in ale asigurarilor, pe care il au unii din ziaristi.Exista posibilitatea invitarii acelor ziaristi specializati in aceste subiecte la... niste cursuri de asigurari. Eu daca as fi directorul unei societati de asigurari as incerca sa ii fac "agenti de asigurari onorifici"... Dupa realizarea asta cred ca relatia dintre jurnalisti si societatile de asigurari ar fi imbunatatita sensibil. In caz contrar exista si posibilitatea unor actiuni de alta natura... Oricum nu cred ca jurnalistii sunt rau intentionati cand scriu lucruri incorecte care afecteaza imaginea societatilor de asigurari, lipsa de pregatire in acest domeniu este cauza principala. In momentul in care mass media va reusi sa reflecte corect pulsul pietei asigurarilor si cand ministerul educatiei va introduce in programa scolara ore de educatie civica cu acest specific ( conduse obligatoriu de profesori initiati in acest domeniu, ) probabil ca vom asista la o ameliorare a imaginii despre asigurari si necesitatea incheierii acestora la nivelul intregii piete. Cu respect,
 
adaugat de DAN ABABEI la 28.11.2007 12:26
In scolile romanesti nici macar nu se aminteste de asigurari(doar in facultatile cu profil economic si nici in toate).Majoritatea clientilor actuali fac asigurari fortati de banci,etc.Din cate stiu eu noi ne adresam in marea majoritate locuitorilor ce n-au finalizat liceul,marea lor majoritate semneaza cu greutate...Omul de abia traieste de pe azi pe maine,daca a auzit de asigurari asta a fost dupa ce i-a luat apa casa;crede ca-i o avere o polita pe un an.Pana cand nu vor aparea discutii despre asigurari in ciclul gimnazial si dupa(cum erau orele de dirigentie)ne vom adresa doar unui segment foarte redus de populatie.Romanul nu face asigurari si pentru ca nu prea exista cine sa-i modifice perceptia aia sanatoasa in Evul Mediu-mie n-are cum sa mi se intample.Deci daca nu intervine scoala vom asigura ca pana acum doar ce-i obligatoriu si nici alea in totalitate.Informatiile din asigurari.piata asigurarilor nu sunt subiecte de discutie ale oamenilor ce nu au tangenta cu acest domeniu.Despre mass-meddia numai de bine,de multe ori prezinta informatiile trunchiat,partinitor,deformate.Chiar trunchiat,partinitor,deformate.Chiar sunt singurul care s-a trezit in agentie cu o batrana ce dorea asigurare de 35 lei,ca asa a auzit ea la stiri ca-i obligatoriu de facut?!
 
adaugat de niki la 27.11.2007 13:57
Piata asigurarilor este cea mai competenta si direct interesata in educarea populatiei.
 
adaugat de dan buciu la 27.11.2007 13:12
Parerea mea personala, fundamentata in urma unui studiu de piata efectuat in cadrul societatii in care activez este: Incepand cu perioada comunista si continuand cu ultimii 17 ani, nici unul dintre asiguratorii activi in piata romaneasca nu a stiut sa comunice intradevar cu publicul. Comunicarea a avut loc mediatic prin promovarea marcilor asiguratorilor si la nivel particular in cadrul discutiilor vanzator cumparator. Romanul de rand nu cunoaste decat branduri de asiguratori, dar daca este intrebat de produse si la ce ii folosesc acestea, ridica din umeri, nu stie la ce e bun, automat nu are nevoie si deci nu cere. Asta denota si comportamentul pietei care alege in baza notorietatii si nu in baza calitatii produselor care repet nu se promoveaza. Omul nostru stie ca o societate de asigurari este mai "tare" decat alta, din prisma numarului de sucursale si a reclamei TV care ii promoveaza numele, precum si a informatiilor aflate de la cunostinte ca, un asigurator sau altul plateste daunele mai repede sau mai bine. Responsabilitatea educarii populatiei referitor la asigurari cade pe umerii asiguratorilor cu siguranta, sunt direct implicati si au si cel mai mult de castigat din acest lucru. O intrebare adresata populatiei precum si firmelor mici, ar fi: sa incerce sa compare un brand de asigurari cu altul, va reusi cu siguranta incepand cu propozitia "De astia am auzit ca:", si apoi sa incerce sa compare produse concurente, sa enumere cateva beneficii ale lor, sa stie cam cat costa, si nu in ultimul rand sa stie daca sunt deductibile fiscal. Si referitor la responsabilitatea guvernului in acest sens, plecand de la premisa ca dintr-un punct de vedere, economia nationala primeste comision din businessul asiguratorilor (comision in sensul impozitului), cred ca domnii de la ministerul de finante ar trebui sa adopte politici stimulative in sensul largirii deductibilitatii asigurarilor precum si clarificarii acestui aspect atat pentru societati cat si pentru populatie.
 
adaugat de gelu nechita la 25.11.2007 09:43
Cauzele sunt multiple,educatie,sistem,mass-media si nu in ultimul rind sistemul legislativ! Exemplu,educatia din familie ,scoala, care nici macar nu abordeaza acest subiect considerat de marea majoritate a romanilor pierdere de timp,fiind preocupati de ziua de azi,nu de cea de maine,de sporirea veniturilor nu de conservarea acestora,lasand hazardul sa le calauzeasca viata! De ce spun scoala; nu exista nici un nivel o specializara exclusiva pe asigurari,noi fiind pregatiti cu din toate(modul general),fara specializare efectiva pe asigurari! Sistemul,se face vinovat prin incurajarea proprietatii,fara sa faca referiri si la obligatiile ce decurg de aici;respectiv un eveniment intimplat intr-un cartier,bloc de propietari,casa,sau alta propietate,face ca cei ce au suferit de pe urma acestui eveniment,exp inundatie,incendiu,furtuna...,sa fuga urgent la Primaria unde este arondat si sa ceara din bugetul acesteia despagubiri pt proprietatea sa,in spiritul solidaritatii,uitind ca nimeni nu este obligat sa plateasca din buzunarul propriu pt bunul altuia! Consider si lipsa de informatie din mass-media,sau neprofesionalismul unora din publicatii care partinitor nu scot in evidenta decat partile pozitive ale unor soc. de asigurare,lipsa unor avocati specializati pe recuperarea daunelor de la soc. de asigurari,chiar neimplicarea comisiilor legislative,care tergiverseaza punerea in aplicatie a legii asigurarilor de locuinta,cu tot cu capitolul repercusiuni,coruptia la nivel guvernamental care face ca asigurarile sa se incheie in mod preferential,cu comisioane directionate catre anumite persoane,lipsa scutirii de impozit pe sumele economisite din asigurarile de viata, si nu in ultimul rind lipsa de profesionalism din cadrul soc de asigurari care uita ca acesti clienti ce incheie polite de asigurare cumpara empatic, punindu-si increderea in agentul de asigurare,care reprezinta interfata intre societatea de asigurari si clientul respectiv! Sa nu uitam ,politicul este un factor de promovare dar trebuie sa existe vointa pt aceasta!!! CONCLUZIE;suntem prea saraci ca sa pierdem si ce avem!!!
 
adaugat de maricica cirneala la 24.11.2007 11:45
parerea mea personala este : a) piata asigurarilor ,prin aceasta intelegind nivelul de pregatire in domeniu al oamenilor de vinzari care ar trebui sa puna pe primul plan increderea pe care o insufla oamenilor in compania pe care o reprezinta ,traditia acesteia daca exista ,corectitudinea si transparenta afacerii, lasind pe ultimul loc nivelul de comisionare propriu. b)sistemul legislativ in domeniu lasa mult de dorit ,statul ar trbui sa reduca mai mult impozitele pentru angajatorii care se implica in asigurare propriilor angajati cu conditia ca acestia sa cunoasca beneficiile pe care le au ca posesori ai unei asigurari. c)media care in unele cazuri prezinta articole scrise de persoane neavizate in domeniul asigurarilor. Nivelul de educatie al oamenilor nu trbuie subestimat pentru ca nu acesta este motivul principal dupa parerea mea al numarului scazut de asigurati ci faptul ca in piata sa format o perceptie gresita asupra oamenilor de vinzari care sunt vazuti ca ,,oameni buni de gura cu putere de convingere in atingerea scopului si mai putin atent la ai oferii omului ceea ce are nevoie sau ce i se potriveste cel mai bine.Multe persoane asigurate sunt in aceasta postura pentru ca au cumparat asigurarea de la rude prieteni cunostinte de incredere fara a cunoaste in detaliu continutul acesteia,Din aceste motive am ferma convingere ca veriga principala intre compania de asigurari si client este vinzatorulde asigurari cu principii de viata sanatoase ,corect si cinstit si care ar trbui sa-si doreasca sa ,,bea o bere ,, cu clientul la fiecare sfirsit de contract.
 
adaugat de Gheorghe Lidiu la 23.11.2007 18:18
au cel mai mare impact cu populatia sunt permanent in legatura cu oameni de toate categoriile chiar daca nu au totdeauna credibilitatea unanima
 




Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >