1asig.ro
1asig.ro

Introducerea asigurarii obligatorii a locuintei va influenta dezvoltarea celor facultative?

Da 78.1%
Nu 21.9%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 187
adaugat de narcisa la 09.11.2007 17:18
Ideea ca se va contribui la dezvoltarea asigurarilor facultative este FALSA.Cred ca se va distruge ideea de asigurare,pentru simplul motiv ca multi sau majoritastea vor considera ca este deajuns ,este foarte posibil sa fie perceputa ca un rca. Nicaieri in lume nu mai exista asigurari oibligatorii la locuinte;intr-un singur stat in lume ( TURCIA)s-a incercat si chiar dupa ce au fost zguduiti de evenimente majore ,dar fara succes.La noi este popsibil ca lumea sa o considere suficienta considerand cum e si normal ca trebuie sa fie despagubiti din moment ce au fost obligati sa incheie o asigurare. Protectia nu se obtine cu forta ci prin constientizarea oamenilor ca asigurarea le este necesara si nu oamenii sunt necesari asigurarii. E adevarat ca a trecut de Senat dar vom vedea ca va trece de luna februariew a anului 2008 si Camera Deputatilor o vor pasa.Va fi extrem de greu de administart acest produs.Cine va solutiona dosarele de dauna daca va exista un pool de asiugurare?Statul pe banii asiguratorilor? E simplu sa obligi si sa comanzi pe banii altora.Apoi sunt foarte curioasa ce se va intampla cu acei asiguratori ca re nu vor adera la pool?vor fi nevoiti sa renunte la asigurarile facultative de cladiri pe care le aveau in poetofolii.Multi vor intelege ca daca nu esti in pol nu esti bun si pentru asigurari facultative; si atunci ma intreb cum e posibil sa se dezvolte asigurarile facultative daca noi le omoram din fasa.Chiar credeti ca oamenii vor alerga spre societatile de asigurari sa isi majoreze sumele asigutate sau sa mai cumpere si alte riscuri? Credeti ca lucratorul de la oficiile aferente administratiilor financiare vor sta grijulii sa explice contribuabililor ca aceasta forma de asigurare le acopera doar o mica parte din valoare si are acoperiri pentru care exista posoibilitatera sa nu fie afectati nici in 100 de ani( alunecari de teren si inundatii din revarsari de ape;vorbind de imobilele din blocuri). Personal sunt optimista si imi doresc sa existe parghii ca oamenii sa aiba un cult pentru asigurari, dar nu cred in succesul decat daca din nefericire vom trece ulterior printr-un cataclism major si populatia va vedea ca daca platesti 2 lei 2 lei primesti.Abia atunci ar deschide ochii si se vor indrepta catre asigurarile facultative.Chiar daca cu ocazia platii primei de asigurare la oficiile unde se vor incasa asigurarile obligatorii se va inmana si un pliant care sa explice acoperirile si clauzele cat si faptul ca e bine sa se indrepte la o societate de asigurari pentru riscuri si sume suplimenatre , cei ce o vor face vor alege doar pe cei din pool,si atunci nu se creeaza din start o concurenta neloiala fata de ceilalti asiguratori?Nu mai punem in calcul ca exista obiective ce in mod sigur nici o societate de asigurari nu le-ar asigura facultativ.Dar daca e musai,cu placere. Cu stima,
 
adaugat de Neda Viorel la 07.11.2007 14:08
Cu siguranta, da. Conditionat insa de o buna pregatire a agentilor de asigurare. O conditie esentiala este aceea ca acestia sa cunoasca in detaliu produsele pe care le vand si sa poata prezenta corect diferentele dintre acestea. Referitor la modificarea proiectului de lege ( nu am apucat sa il citesc) in sensul eliminarii obligativitatii incheierii unei polite obligatorii daca asiguratul detine o alta polita facultativa, am o mica nelamurire: asiguratul se pare ca trebuie sa notifice... circa financiara cu privire la existenta unei polite facultative. Mecanismul acesta este destul de greoi si inseamna cozi interminabile la ghiseele acestor institutii si asa destul de aglomerate. Inteleg ca undeva se face o baza de date cu evidenta asiguratilor ( probabil la circa financiara ) nu ar fi mai corect ca datele sa fie preluate direct de la sursa, adica de la asiguratori? In fond nu este nevoie decat de ceva soft pentru baze de date si soft de criptare a datelor. Internet au toate institutiile implicate. Datele pot fi preluate direct de la societatile de asigurari. In modul acesta se contribuie si la realizarea unei economiii de timp, nervi si bani pentru toate partile implicate dar mai ales pentru... asigurati. Dezvoltarea unui sistem informatic national, dedicat institutiilor si societatilor comerciale, este se pare o necesitate si nu cred ca ar trebui mers cu jumatati de masura. Pana la urma asa se lucreaza in toata europa si in toata lumea civilizata. Cu respect.
 
adaugat de niky la 05.11.2007 12:52
Cu siguranta DA, va fi o oportunitate ptr asigurarile facultative, din pacate cutremurul nu va astepta 50 de ani!
 
adaugat de Marcel la 04.11.2007 13:10
Banii necesari pentru plata asigurarilor sunt cota parte din salariul unui angajat.Daca consilierii si personalul din Ministerul MFED au calculat in cosul zilnic si valoarea acestor asigurari obligatorii ,atunci legea este dreapta.Problema societatii romanesti este lipsa de profesionalism a reprezentantilor sindicatelor care nu au stiut niciodata sa apere interesele angajatilor si nicidecum sa calculeze valoarea cosului zilnic .Liderii sindicatelor din Romania au sarcina sa comunice populatiei caile de atac al legilor date de somnambulii din parlament si incompetentii din guvern si sa foloseasca aceste parghii legale si constitutionale in actiuni de aparare a intereselor membrilor sai.Mas media ar trebui sa duca o campanie de studiere a activitatii liderilor de sindicat ,poate mai dura decat cea impotriva guvernantilor sau a presedintelui.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 02.11.2007 17:57
In Romania, din cele peste 8,4 milioane de constructii cu destinatia de locuinte, doar 8% sunt asigurate prin contract facultativ. Gradul de penetrare este foarte scazut daca luam in considerare exemplul unor tari precum Ungaria, unde acesta ajunge la 65% sau Austria (90%). In acelasi timp, conform estimarilor Media XPRIMM, Romania ar ajunge la un grad de cuprindere in asigurare a locuintelor de 90% (similar statelor europene) in aproximativ 50 de ani... Una dintre solutii este aceea a introducerii obligativitatii asigurarii locuintelor. In prezent, proiectul de lege care reglementeaza aceste aspecte se afla pe masa de lucru a Parlamentului. Potrivit unui studiu realizat de INSOMAR, la solicitarea CSA, la inceputul acestui an, 60,2% dintre cei chestionati s-au pronuntat in favoarea acestei obligativitati. Specialistii estimeaza ca introducerea obligativitatii va contribui la dezvoltarea asigurarii facultative. Aceasta deoarece forta de vanzari angrenata in acest sens va utiliza comercializarea acestei polite in scopul convingerii populatiei asupra necesitatii asigurarii facultative. Asadar, considerati ca introducerea asigurarii obligatorii a locuintei va influenta dezvoltarea celor facultative?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >