1asig.ro
1asig.ro

Pe ce sursa de informatii va bazati cel mai mult in alegerea fondului de pensii private obligatorii?

Prezentarile agentilor de marketing 29.7%
Informatiile disponibile pe site-ul autoritatii de supraveghere a pensiilor private 29.7%
Informatiile primite de la prieteni / familie 11.7%
Informatiile primite de la angajator 2.8%
Presa 26.2%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 145
adaugat de niky la 25.10.2007 12:25
Ma bazez pe site-ul CSSPP dar si pe informatiile oferite de broker daca tinem cont de OUG aprobata ieri de guvern.
 
adaugat de Leo MC la 24.10.2007 09:28
"Verificati-le", "prietenii", virgula, etc. Eu cred ca o persoana agramata are probleme cu insusirea informatiilor pe care trebuie sa le prezinte potentialilor clienti, din 10 agenti de marketing 8 fac parte din aceeasi categorie cu antevorbitorul meu. Asigurarile merg pe principiul: pentru suma asigurata de X lei, riscurile r1, r2,...,rN, platesti o prima anuala de Y lei. Statul perpetueaza sitemul sau perimat prin impunearea unei contributii procentuale! din venit astfel incat asiguratul nu are habar ce suma i se va cuveni, dupa terminarea stagiului de cotizare, la un randament constant al fondului ales. Eu as fi de parere ca obligativitatea sa se faca in conditiile pietei private a asigurarilor (asemanatoare pilonului III) cu un control direct, strict si responsabil atat in privinta pensiilor cat si a asigurarilor de sanatate, statul nu face asigurari RCA, de ce ar trebui sa adune contributii pentru sanatate si pensii?!
 
adaugat de suman catalin la 23.10.2007 23:05
Incep prin a recunoaste ca sunt agent de marketing al unui fond de pensii, si vreau sa recomand celor care raspund la aceasta intrebare cateva lucruri: 1. Prezentarile agentilor de marketin nu le credeti VERIFICATILE!!!!! 2. VERIFICATILE cu informatiile de pe site-ul CSSPP, si nu numai, si pe cele oficiale ale administratorilor de fonduri. 3. Prieteneii si familia ascultatii numai daca stiti ca au facu ce scrie la 1,2 ,4,5 si 6. 4. ANGAJATORUL nul ascultati pentru ca cel mai probabil fiul/fica, sotul/sotia sau alt neam e agent de marketing al "celui mai bun fond" pe care il crede el. 5. Presa citit-o dar printre randuri, ca numai acolo scrie adevarul. Totusi sincera mea recomandare, e sa cautati ce au facut acesti adminstratori, mare atentie ca si administratori de fonduri de pensii si nu in alte domenii, prin alte tari.
 
adaugat de valentina voicu la 23.10.2007 14:15
cand trebuie sa iau o decizie importanta intotdeauna incerc sa ma informez cat mai bine si cat mai mult din toate sursele care imi permit aducerea la cunostinta atat a avantajelor cat si a dezavantajelor.nu ma pripesc in luare unei decizii mai este inca timp pina in decembrie.
 
adaugat de Mariana la 22.10.2007 18:37
Stabilirea limitei de 45 de ani pentru pensiile private este o gresala regretabila a celor care au formulat legea ,pentru ca vor creea o perpetuare a compensatiilor ce vor trebui acordate de guvernele ce vor urma peste 20 de ani si solutia trebuia sa fie alta.Motivul stabilirii acestui prag de varsta este acela de asigura fondurile necesare pentru pensiile actuale,pentru ca ponderea mare ,in momentul de fata, o au contributiile angajatilor peste de 45 de ani .Guvernantii de astazi au dovedit inca odata ca sunt nu au calitatea necesara din punct de vedere al pregatirii profesionale pentru a stabili reguli,legi,solutii de viitor,reusind doar sa creeze noi probleme pentru viitoarele guverne.
 
adaugat de SERBANESCU COSMIN la 22.10.2007 17:51
Sincer, accentul ar trebui pus pe informatiile apărute pe site-ul CSSPP-ului. Ma refer la opinii obiective şi deasupra oricărui dubiu. Informatia astfel obţinuta trebuie corelata cu datele financiare ale companiei (tot din acest motive cred ca este importantă consultarea acestui site). Agentii de marketing prezintă ce cred de cuviinţă, iar la întrebări foarte tehnice există riscul să primeşti un răspuns "comercial" sau croit pe tehnici de marketing. Prietenii contează doar în măsura în care s-au informat în prelabil, altfel este politica "cu valul". Angajatorul ar trebui mult mai aspru pedepsit dacă îşi obligă clienţii sub o formă sau alta să adere la un fond anume, deoarece este la ordinea zilei "comisionarea" acestora (si aici nu se pune problema comisionului în sine, ci faptul că avem de-a face cu un aspect ilegal l pilonului II). Presa poate fi obiectivă, dar poate acţiona şi pe interese. Mă refer la informaţia economică, pentru că publicitatea nu facealtceva decât să te zăpăcească.
 
adaugat de Marcel la 22.10.2007 17:51
Persoanele peste 45 ani sunt marginalizate prin lege si va permite angajatorilor sa refuze si mai mult angajarea acestor generatii .Consider ca aceasta lege este un atentat la drepturile omului,o lege prost gandita,jignitoare pentru generatiile peste 45 de ani
 
adaugat de stela pal la 21.10.2007 16:44
agentii de vanzari isi prezinta oferta in culori sclipitoare , comisia de supraveghere te pune in tema cu legea ,prietenii stiu uneori mai putin decat tine ,angajatorul te ,, vinde '' celui care ii da comision mai mare ,asa ca e bine sa ne informam singuri din presa financiara de unde putem afla ce au facut aceste companii pana acum si sa speram ca cel mai eficient din piata va ramane la fel .
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 19.10.2007 17:30
Cetatenii romani eligibili pentru participarea la Pilonul II de pensii private au la dispozitie un interval de 4 luni pentru a lua o decizie cu privire la fondul pentru care opteaza. Daca pentru romanul de rand aceasta preocupare este mai mult sau mai putin arzatoare, pentru operatorii din sistem perioada 17 septembrie 2007 - 17 ianuarie 2008 este, cu siguranta, una dintre cele mai intense din existenta lor. Asadar, sute de mii de agenti de marketing, campanii media de o intensitate rar intalnita, o revarsare de materiale publicitare de toate tipurile incearca sa capteze cu orice pret atentia fiecarui potential participant. Presa nu putea ignora nici ea un subiect atat de "fierbinte", astfel incat nu exista ziar sau post de televiziune sau de radio care sa nu valorifice la maximum nevoia de informare a publicului. In cateva saptamani s-au nascut zeci de pagini web dedicate subiectului, iar mesageria electronica aduce zilnic macar un mesaj care sa te indemne sa faci o alegere. Singura entitate care manifesta mult mai mult calm, daca nu chiar o ciudata pasivitate, este statul, adica exact initiatorul reformei pensiilor si, cel putin teoretic, organism direct interesat in reusita ei. Timidei campanii de informare prin mailing direct nu I se adauga decat eforturile autoritatii de supraveghere a sistemului de pensii private care, prin participarea specialistilor ei la evenimentele de profil sau la numeroase emisiuni televizate n-a incetat sa explice coordonatele esentiale ale functionarii noului sistem. Asadar, supus aceastei "avalanse" de informatii, arareori complete si adesea semanand mai degraba confuzie, cum va alege romanul de rand? Iata de ce va propunem sa raspundeti la intrebarea: pe ce sursa de informatii va bazati cel mai mult in alegerea fondului de pensii private obligatorii?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >