1asig.ro
1asig.ro

Credeti ca legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor va fi adoptata:

pana la sfarsitul lunii octombrie 3.1%
pana la sfarsitul anului 2007 51.5%
pana la sfarsitul actualei legislaturi parlamentare 45.4%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 130




adaugat de ella la 08.12.2007 19:03
Cel mai bine si corect pt. toti ar fi ca reprezentantii statului sa promulge legea mai repede ( si in general toate legile care ar trebui , nu cu inters ) si firmele de asigurari sa se ocupe de asiguraririle de locuinte , pt. ca s-a vazut cat sprijin avem din partea statului. in absolut toate problemele ..Pana nu o sa invatam ca fiecare are o menire , ca fiecare trebuie sa faca ceea ce trebuie in tara asta , ca trebuie sa ne gandim la binele tuturor ca sa ne fie bine individual nu vom putea vorbi de binele statultui , pentru ca statului nu-i este bine, este bolnav datorita celor ce conduc si care nu se gandesc ca au calcat pe prea multe "cadavre ".
 
adaugat de eugen la 02.11.2007 16:21
Cineva a intrebat care e boierul in sistemul de asigurari, raspunsul e simplu nu este nici asiguratorul si nici asiguratul ci BROKERUL DE ASIGURARI. Datorita acestui intermediar in primul rand se practica sistemul de cadouri, premii, reduceri si alte bonificatii. Brokerul este ca si lipitoarea sau varcolacul care iti suge singele si promite nemurirea si alte favoruri. In loc sa reprezinte cetateanul asigurat joaca un joc dublu, sa incaseze o prima cat mai mare de la asigurat si un comision plus alte facilitati de la firmele de asigurare. In economie acesti intermediari poarta numele de firme capuse. Sistemul este simplu alege diversi colaboratori majoritatea slabi pregatiti si ii plaseaza in mai multe judete cateodata nici brokerul numai stie pe unde ... si da drumul la turatie sa fie incasati cat mai multe prime, sub deviza scopul scuza mijloacele. Desigur suntem in urma si cultura privind asigurarile, mai intervine saracia si obisnuinta romanului ca cel mai ieftin produs e cel mai bun si calitatea nu conteaza. Mai este si lipsa de colegialitate de breasla a firmelor de asigurare care pentru a spori venitueile aplica deviza ma fac frate cu dracul numai sa trec puntea, cu refrire la relatia asigurator-broker. Civilizatia se cladeste cu sudoare si carte noi din pacate fiind numai la bazele piramidei , deci inca trebuie sa invatam bunele maniere pentru a le stii si ale aplica. Mie personal m-ar parea bine deca in decembrie numai pomana porcului ar fi si nu si alte lfapte de acest fel.
 
adaugat de ali la 09.10.2007 22:55
In primul rand statul nu este obligat sa plateasca pentru fiecare locuinta care este distrusa din motive care tin de catastrofe naturale. Daca statul plateste despagubiri acestea sunt suportate din buzunarul tuturor celor care muncesc pentru a plati impozite. Nu este corect sa astept despagubiri pentru ca mi-a cazut casa la cutremur in conditiile in care eu nu m-am gandit sa-mi fac o asigurare. In conditiile in care sunt atatea companii si oferte pe piata nu are nimeni obligatia de a-mi despagubi casa care a cazut la inundatie sau ca mi-am pierdut portofelul pe strada sau ca mi s-a sricat frigiderul...
 
adaugat de Sarboiu la 09.10.2007 05:27
este cea mai proasta idee a unui guvern de la 1990 in prezent. In cazul in care va avea loc un cutremur cu daune majore, statul se va preleva de plata despagubirilor aferente asigurarii obligatorii - pentru clientii care au incheiat si o asigurare facultativa "all risck" - agatandu-se de afirmatia ca " nu se poate incasa despagubire de la doua societati diferite pentru aceeasi dauna. Este un furt original de cateva milioane de euro anual, care vor dirijate catre actualii pensionari.
 
adaugat de Balan Corneliu la 08.10.2007 18:04
Era de asteptat o lege pentru locuinte ca si cea pentru pensiile private. Statul vrea pur si simplu sa se spele pe maini: in caz de cutremur, inundatii si alunecari de teren NU statul va fi cel care despagubeste cetatenii ci firma de asigurari. in felul acesta raman mai multi bani la stat ceea ce inseamna ... mai multi bani pentru parlamentari si pentru "nevoile" lor, ex: masini, excursii . La fel au facut si cu pensiile, obligand lumea sa participe la pensii private. Dar oare parlamentarii vor participa si ei la pensii private? Sau se intampla in parlament ca si in armata unde ... au fonduri pentru pensiile lor MARETE ? Macar in felul acesta oamenii vor sti ca in caz de dezastre naturale vor fi despagubiti.
 
adaugat de niky la 08.10.2007 11:25
Despre necesitarea si oportunitatea unei astfel de legi in raport cu populatia nu are rost sa mai discutam, totul depinde de vointa politica.Desigur este preferabil ca aprobarea sa se intimple pina la sfirsitul lunii octombrie ptr a lasa timp suficient negocierii si plasarii in reasigurare a riscurilor acoperite.
 
adaugat de Marcel la 06.10.2007 22:41
Sigur ca va fii.
 
adaugat de valentina la 06.10.2007 11:25
sper sa se concretizeze pina la sfarsitul anului si sa fie cu folos tuturor acelor care inca nu au.
 
adaugat de alina la 05.10.2007 23:04
:))) de atatia ani asteptam legea aceasta incat ne-am obisnuit sa asteptam mult si bine pana cand va deveni realitate.am fi chiar surprinsi daca ar fi sa se intample anul acesta............si ca la noi la romania, dupa ce in sfarsit apare legea, asteptam dupa metodologie si norme de aplicare..........
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 05.10.2007 17:55
"Legea privind protectia locuintelor prin asigurare a intrat pe ultima suta de metri", a declarat Radu Mircea POPESCU, Consilier, Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), cu ocazia celei de a IV-a Editie a ICAR - The International CAtastrophic Risks Forum. "Probabil ca in urmatoarea saptamana legea va fi aprobata de plenul Senatului, pentru ca in urmatoarele doua saptamani sa obtina si aprobarea Camerei Deputatilor. Aceasta lege va exista, cu siguranta ca va fi perfectibila, dar rezultatele se vor concretiza in contextul colaborarii dintre Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si industria de asigurari", a adaugat oficialul citat. Conform prevederilor proiectului de act normativ, asigurarea va acoperi trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii si alunecari de teren. In pofida optimismului afisat de reprezentantul ministerului, unele surse apreciaza ca adoptarea acestui proiect ar putea fi ingreunata de ordinea de zi foarte incarcata a Parlamentului. De asemenea, legislativul ar putea amana adoptarea acestei legi, a carei aplicare intr-un an electoral ar putea starni nemultumiri in randul opiniei publice. Asadar, cand considerati ca va fi adoptata legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor?
 




Arhiva

Sondajul curent

13.02.2020 Ce tipuri de asigurari anticipati ca vor creste cel mai mult in 2020?

06.01.2020 Cum va evolua piata de asigurari in 2020?

20.11.2019 Ai o asigurare medicala privata (produs care iti acopera o varietate de servicii medicale, la o multitudine de furnizori)?

04.10.2019 Casa ta este protejata prin asigurare?

11.09.2019 Cat de periculos crezi ca este sa conduci obosit?

11.07.2019 Cand pleci in concediu in strainatate cumperi si o asigurare travel?

04.06.2019 Vi se pare relevant ca asiguratorii si brokerii sa fie prezenti si pe retelele sociale?

25.04.2019 Care vor fi in acest an vedetele pietei de asigurari?

22.03.2019 Cum estimati ca va evolua piata de asigurari in 2019?

<  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |  >