1asig.ro
1asig.ro

Considerati ca investitorii rusi sunt interesati de piata asigurarilor din Romania?

Da 63.9%
Nu 36.1%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 83
adaugat de usogiwa xbcf la 30.09.2007 04:19
wrazmq fzkqcij sgnjuteml fdjemku mkoazujv jhlv numfbwi
 
adaugat de dan la 15.08.2007 11:50
Probabil, dar nu stiu daca mai au loc de austrieci.
 
adaugat de FairPlay la 14.08.2007 15:43
In general, politica externa actuala a Rusiei este de colaborare cu Uniunea Europeana. Colaborarea presupune investitii / achizitii, inclusiv in domeniul financiar. Investitorii rusi ar fi asadar interesati de piata asigurarilor (nu numai din Romania, ci din Europa Centrala si de Est), insa au doua probleme majore: - transparenta: daca vrei sa achizitionezi o societate de asigurari trebuie sa furnizezi autoritatilor de reglementare din tara respectiva anumite garantii - concurenta acerba: numarul societatilor interesate din Uniunea Europeana de a intra pe piata romaneasca este in continua crestere, ceea ce presupune incertitudini in ceea ce priveste marja profitului Concluzie (personala): sunt cam "acri" strugurii pentru rusi!
 
adaugat de cristi ungureanu la 13.08.2007 08:32
Rusi spala bani murdari in toata Europa. Prin intermediul unor firme conduse de oameni ai fostului KGB, Putin si mafia securistilor sovietici au pus la cale de cucerire a Europei de Est, dar si de Vest, pe care nu au reusit sa le cucereasca definitiv prin comunism. Basescu face valuri cu Marea Neagra lac rusesc, fara sa realizeze ca de fapt Romania a fost cucerita economic de rusi, ce nu mai au nevoie de arme conventionale, cea economica fiind suficienta. Cele mai mari investitii in Romania le-au facut rusii, fie prin firme rusesti, cum este Lukoil, fie prin firme deghizate sub,, pavilion,, occidental sau american, la Slatina, Campia Turzii, Resita etc. Ce nu au reusit 50 de ani din 1945, o sa reuseasca in citiva ani, nemtii realizand si ei de abia acum pericolul expansiunii economice a rusilor! Romania ar fi trebuit sa nu instraineze resursele energetice si materiile prime, dar complicitatea bolsevicilor lui Iliescu, travestiti in miliardari pe spatele natiuni au dus si vor duce Romania in faliment si umilinta !!!
 
adaugat de campau la 12.08.2007 19:50
Cred ca da,tinand cont de numaru foarte mare de potentiali asigurati de pe piata romaneasca si de faptul ca marii investitori urmeaza sa -si faca cunoscuta prezenta in tara noastra.Legislatia incepe sa le fie favorabila.
 
adaugat de Neda Viorel la 11.08.2007 21:11
In mod sigur sunt. Exista o serie de investitii in economia romaneasca a unor firme rusesti si in mod evident domeniul asigurarilor nu va scapa atentiei investitorilor rusi, cel putin din perspectiva realizarii unei anumite concentrari economice si de capital... Sa vedem ce trategie va fi adoptata. Cu stima,
 
adaugat de mihai chebac la 11.08.2007 15:51
Orice investitie este bine venita in Romania pe piata asigurarilor. La acest moment trebuie, vazut ce intentie are asiguratorul. Ce fel de strategie adopta in piata asigurarilor, ca termen si fel de asigurari , de cit capital dispune la inceput de drum? Se pote adapta el , la cerintele din piata romaneasca ,si la legislatia statelor membre? Cert este ca asiguratul roman va face in cel mai scurt timp o selectie a asiguratorului si va cintari mult oferta cea mai viabila lui.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 10.08.2007 16:56
De la est si pana la vest, companiile rusesti incep sa-si faca tot mai simtita prezenta pe pietele tarilor Uniunii Europene. Fie ca vorbim despre achizitii off-shore sau alte companii care sa le ascunda initial identitatea, sau despre extinderea evidenta precum cea a gigantului rus GAZPROMM, rusii au facut achizitii de marca in Europa, si nu in ultimul rand si in Romania. Astfel, investitorii rusi au pus un picior mare in Romania, in special in industria metalurgica si cea petroliera. Potrivit ultimelor statistici ale Ministerului Roman de Externe, in relatiile dintre Romania si Rusia exista un deficit comercial care reprezinta peste un sfert din intregul deficit al comertului romanesc. Importurile din Federatia Rusa sunt de cel putin 14 ori mai mari decat exporturile, iar Guvernul Romaniei considera ca relatiile economice romano-ruse pot fi impulsionate, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, prin atragerea mai multor investitori rusi, in contextul in care Rusia se pregateste sa devina membra a Organizatiei Mondiale a Comertului. In ceea ce priveste piata asigurarilor din Romania, debutul a fost facut de catre grupul financiar LUKOIL prin compania ASITO-KAPITAL, aceasta fiind prima si deocamdata unica investitie rusa pe piata de profil. In acelasi sens, lideri ai pietei de asigurari din Rusia, printre care si gigantul ROSGOSSTRAKH si-au anuntat, de curand, intentia de a intra pe pietele asigurarilor din Romania si Republica Moldova. Companiile ruse au dovedit ca dispun de resursele si potentialul necesar, fiind deja prezente in diferite sectoare economice din tarile Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania. Asadar, considerati ca sunt investitiile din Rusia o solutie pentru sectorul asigurarilor din Romania?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >