1asig.ro
1asig.ro

Sunt afacerile imobiliare o investitie buna pentru asiguratori?

Da 83.0%
Nu 17.0%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 112
adaugat de gabs la 07.08.2007 22:13
da, in conditiile in care valorile imobiliare au prins cotatii tot mai mari, evident ca fiecare cetatean gandit doreste sa asigure aceasta investitie. Cum probabilitatea de despagibire este foarte mica, buninteles ca este o afaacere profitabila. As spune un fel de UL, cu profitabilitate mare, si risc mediu.
 
adaugat de Gabriel Cismaru la 07.08.2007 18:35
Investitiile in domeniul imobiliar nu sunt bune pentru firmele de asigurari . DE CE ? pentru ca in acest fel intra in competitie cu marii investitorii ai tari si cei care au venit din afara . (vezi Becali -care scaote sute de milioane de eur din domeniu , vezi Corbeanca, si nu uita NORDUL Bucurestiului) . deci intrebare la intrebare de ce sa investim o gramada de bani in imobliare ????? can dputem sa luam doi lei si 15 bani din dobanzi !!!
 
adaugat de Neda Viorel la 06.08.2007 13:05
Afacerile imobiliare sunt o investitie excelenta desi patrunderea societatilor de asigurari se face cu o intarziere extrem de mare pe aceasta piata. In acelasi timp, ca in orice afacere, domeniul acesta are si unele capcane pentru cei neavizati. In contradictie cu ceea ce se mai spune despre piata imobiliara din romania, aceasta este o piata in continua crestere iar cererea este foarte mare pentru multe zeci de ani de acum inainte. Daca cineva isi imagineaza ca face o afacere imobiliara doar speculand, rudimentar cresterea preturilor la terenuri si cadiri atunci este bine sa se apuce de altceva. Daca insa se merge pe proiecte ample ( capacitatile financiare o permit) si pe satisfacerea asteptarilor clientilor, pe anticiparea cererii si pe formarea de noi nise in piata, acest bussines este excelent si extrem de profitabil.Nu cred ca este in interesul romaniei sa permita "scaparea" de resurse in pietele imobiliare straine si ratarea unor momente economice favorabile. Romania sufera de lipsa de resurse alocate domeniului constructiilor si de insuficienta dezvoltare a domeniului imobiliar, de lipsa unui numar suficient proiecte imobiliare inteligente... Castigurile,statistic vorbind, ale pietei imobiliare sunt inselatoare pentru ca piata se maturizeaza si din acele cifre incep sa dispara cele referitoare la achizitii facute cu cativa dolari si revanzari pe sume fabuloase, asta nu inseamna decat maturizarea pietei... Cu stima,
 
adaugat de Elvis Andrei la 05.08.2007 19:12
Afacerile imobiliare sunt bune pentru firmele de asigurari, insa in Romania castigurile din astfel de investitii scad in fiecare an. De aceea asiguratorii trebuie sa se orienteze catre proiecte imobiliare in alte state cu un potential mai mare de crestere ca Bulgaria, Ungaria, etc. Oricum investitiile imobiliare aduc un randament satisfacator si sunt foarte sigure.
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 03.08.2007 16:24
Unul dintre cele mai profitabile domenii de investitii din Romania este, cu certitudine, sectorul imobiliar. Acest fapt se reflecta si in preferintele romanilor, cei mai multi alegand, in ultimul timp, sa isi plaseze economiile in proprietati imobiliare, mai mult decat in dopozite bancare sau pe piata de capital. De altfel, un studiu realizat de catre PRICEWATERHOUSECOOPERS arata ca investitiile de acest tip din Romania s-ar putea dovedi cele mai rentabile pe termen lung. Printre cei care au inteles potentialul de crestere al segmentului imobiliar din Romania par sa se afle si companiile de asigurari, din ce in ce mai multe alegand sa isi investeasca banii in construirea de sedii proprii. Astfel, de exemplu, ASIBAN s-a mutat recent intr-un sediu nou. "Cladirea cu sapte etaje si o suprafata functionala de 3.800 metri patrati reprezinta o investitie de peste 3 mil. EUR", a explicat Dumitru Mugurel CERACEANU, Presedinte-Director General al ASIBAN. De asemenea, la finele anului precedent, OMNIASIG Life a inaugurat o noua cladire de birouri, situata in zona de nord a capitalei. "Construirea acesteia, in urma unei investitii de 2,5 mil. EUR, se inscrie in noua strategie de consolidare a companiei pe piata de asigurari din Romania", a precizat Fanel PLOPEANU, Directorul General al societatii. In acelasi timp, printre directiile de investitii ale GRAWE in intervalul 2007-2008 se numara si domeniul imobiliar, care, potrivit oficialilor asiguratorului, ofera, in acest moment, in tara noastra un randament dublu fata de media europeana. "Avem bugetate investitii imobiliare de minimum 5 mil. EUR in urmatorii 2 ani", a mentionat Peter KASYK, Director General al asiguratorului. La inceputul anului 2006, GRAWE Romania a achizitionat o cladire de birouri aflata in faza de constructie. In luna septembrie a anului precedent, imobilul, in care s-au investit peste 7,5 mil. EUR, a devenit sediul central al GRAWE. "In afara de motivatia data de randamentul investitional superior, aceasta reprezinta si o necesitate, luand in considerare cresterea rapida a numarului de angajati", a explicat Peter KASYK. Astfel, in opinia dumneavoastra, sunt afacerile imobiliare o investitie buna pentru asiguratori?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >