1asig.ro
1asig.ro

Care considerati ca ar trebui sa fie directiile de dezvoltare ale brokerajului de asigurari in teritoriu?

retail 62.3%
corporate 37.7%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 106
adaugat de roscan valentina la 30.05.2007 12:52
am convingerea ca brokerii vor realiza in viitor cele mai pertinente consultante. nu toti, doar cei care vor lua-o ca pe afacerea vietii lor, mai ales cei din sisteme MLM. un broker bun este cel bine informat, pregatit, cu alte cuvinte daruit meseriei si devotat intereselor clientului. CEI CARE VAND DOAR RCA SUNT TAIETORI DE CHITANTE!
 
adaugat de STEFAN CRACIUN la 16.05.2007 12:33
Personal,cred ca ambele,numai ca sa se tina cont de particularitatile fiecarei zone; istorice geografice,etc.Deasemeni trebuie sa se tina cont in primul rind de cel ce urmeaza sa se asigure.
 
adaugat de Marius la 15.05.2007 22:29
De dorit este ca brokerul sa actioneze ca un specialist, oferind consultamta clientului sau. Prin urmare, avind in vedere ca acest deziderat implica folosirea unei game vaste de cunostinte insusite, apreciez ca "brokerii de asigurari" ar trebui isi decida strategia de dezvoltare si in functie de sistemul propiu de pregatire: 1 corporte - aici e nevoie de persoane cu specializare complexa si capabile sa aplice mamagementul riscului indiferent de nivelul clientului. 2. retail. aici pot functiona cu succes brokerii care actionezaa pe sistem MLM avind un numar mare de "consultanti" care pot sa ofere solutii simple la chestiuni fara o complexitate mare : asigurari de viata, asigurari locuinte, asigurari RCA, casco etc Decizia de dezvoltare intr-un sens sau altul sau in amindoua in baza unei defalcari clare a activitatilor celor 2 ramuri pe departamente corect administrate, se poate dovedi eficienta pe termen lung,
 
adaugat de bogdan la 14.05.2007 19:55
Cum 90% dintre ei sunt specializati in vanzarea de polite rca, la masute, dand comisionul pe post de reduceri, comision obtinut intr-o negociere bazata pe o falsa productivitate... ce sa le ceri??? Felicitari celorlalti 10%! Te poti uita in structura portofoliului lor si intelegi ca stiu meserie...
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 11.05.2007 18:48
Intr-un eveniment organizat la Cluj-Napoca recent de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Angela TONCESCU, Presedintele institutiei mentionate a atras atentia asupra potentialului semnificativ de crestere al sectorului de brokeraj de asigurari atat in Bucuresti, cat si in teritoriu. Potrivit oficialului CSA "Rolul brokerilor va deveni, fara nici o indoiala, din ce in ce mai important, pe parcursul timpului". Cu ocazia unui alt eveniment, Antonio SOUVANNASOUCK, Managing Partner ASIGEST Broker de Asigurare, declara: "Companiile de brokeraj in asigurari au inceput deja sa isi dezvolte retelele teritoriale. Aceasta tendinta se va mentine si in viitor...". Fiind de aceeasi opinie cu Presedintele CSA si Directorul ASIGEST ne punem problema totusi, inspre ce directie se vor indrepta societatile de asigurari din teritoriu? Se vor apropia acestia mai mult de segmentul de retail (persoane fizice) care le ofera posibilitatea incheierii unui volum mare de asigurari, dar cu sume asigurate relativ reduse sau se vor axa mai mult pe segmentul corporate (persoane juridice) care le promit sume asigurate mai mari, dar un volum sensibil mai mic decat in cazul retailului. Trebuie sa mentionam, totusi, ca pe segmentul corporate brokerii ii vor avea de infruntat pe asiguratorii locali care intentioneaza, de asemenea, sa isi mareasca portofoliul propriu de clienti. In acelasi timp, retailul presupune existenta unei retele complexe de vanzari care atrage dupa sine costuri foarte mari. Asadar, in opinia dumneavoastra, care considerati ca ar trebui sa fie directiile de dezvoltare ale brokerajului de asigurari in teritoriu?
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >