1asig.ro
1asig.ro

La ce varsta ar trebui sa ne preocupam de constituirea unor venituri suplimentare pentru pensie?

Inainte de 25 ani 22.1%
Intre 25 si 34 ani 55.8%
Intre 35 si 44 ani 17.4%
Intre 45 si 54 ani 3.5%
Peste 55 de ani 1.2%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 344
adaugat de Kurtoglu Adriana la 27.04.2007 09:59
Trebuie sa te pregatesti din timp pentru acea perioada din viata ta cand vei avea cu 8 ore mai mult timp si poate doar jumatate din veniturile pe care le castiji acum . Toata problema este sa fii constiient de aceasta. deoarece inca la noi oamenii sunt sceptici , oferta pe piata este mare aproape ca te pierzi in labirintul ofertelor. Asa cum spunea poetul roman Ovidiu " Nimic in asta lume nu este vesnic. Totul este in continua miscare" ;schimbarea este inevitabila si sa opui rezistenta schimbarii este ca si cum ai incerca sa determini un rau sa curga spre amonte. Deci decizia iti apartine!
 
adaugat de C.N la 26.04.2007 21:38
asigurarea fiecarei vieti cu un venit suplimentar este necesara in aceste vremuri tulburi chiar de la o varsta frageda inainte de 25 ani
 
adaugat de dan dorina la 26.04.2007 11:41
Asa cum ii facem pe copii sa intelega ca trebuie sa munceasca ca sa fie independenti financiar,tot asa trebuie sa-i determinam sa inteleaga ca trebuie sa fie independenti si la pensie.
 
adaugat de Iamandi Dan la 26.04.2007 00:11
De 3 luni sunt agent la o agentie de brokeraj in asigurari. Cand am plecat prima oara la cursul de initiere fiica mea mi-a spus"tati daca gasesti un magazin de jucarii sa-mi iei si mie ceva dar sa nu fie scump ca stiu ca nu prea avem bani" iar nevasta-mea in gluma a spus" mie daca gasesti un magazin de haine sa-mi cumperi ceva dar sa fie scump ca doar de aia mergi acolo ca sa castigi bani" . Morala ar fi "pregateste-ti batranetea la tinerete daca vrei sa fii fericit, pentru pana si cei mai apropiati tsi dragi te pun mereu la munca." Precizez ca am 37 de ani si probabil as fi fost mult mai linistit acum daca ma trezeam mai repede.
 
adaugat de sanda casaneanu la 25.04.2007 19:55
"ce poti face azi nu lasa pe maine", Ce înveţi la tinereţe, aceea ştii la bătrâneţe.- eu as spune "ce strangi la tinerete, aceea ai la batranete", Cine are urechi de auzit, să audă!- lasati urechile libere sa primiti informatii despre pensi private , . As putea continua numai in proverbe , tara noasstra are o mare zestre dar ce s-o mai lungim ,azi, acum in clipa -n care ai auzit trebuie sa-ti faci o pensie . Maine s-ar putea sa fie pre tarziu. Nu mai sta pe ganduri. Nu faci altceva decat sa te afunzi in multimea de motive ca sa amani.Pentru cei tineri e cel mai bine de cum incep ei sa fie stapani pe situatia financiara.
 
adaugat de Pasici Ionica la 25.04.2007 11:59
Raspunsul cel mai corect ar fi acesta: Preocuparea pentru constituirea unor venituri suplimentare implicit pensie ar trebui sa vina cert in momentul realizari de venituri, dar aici implica si o educatie in acest sens a populatiei.
 
adaugat de corina istratoaie la 25.04.2007 10:14
la aceasta varsta(intre 25 si 34) efortul financiar este mai redus si contributia poate fi minima,caci perioada de cotizare este mare(in jur de 30 de ani)
 
adaugat de MIRELA PUNGARU la 24.04.2007 16:03
bani albi pentru zile negre
 
adaugat de Brindusa la 24.04.2007 14:50
Pe foarte multi tineri ar trebui sa-i preocupe aceasta problema-constituirea unor venituri suplimentare pentru pensie.Si ar trebui sa ne gandim si pe mai departe ,si la copiii nostri si in ce masura ii vom putea ajuta material.-ptr. ca va fi foarte greu. va multumesc
 
adaugat de Constanta Popescu la 24.04.2007 10:21
Varsta pentru a incepe economia pentru pensie poate fi cel mai bine plasata indata dupa angajare, adica 20-25 ani. Dupa grila de vot, e destul de corect dupa 25 ani. Eu stiu ca zicala "sa strangi bani albi pentru zile negre" se potriveste de minune aici. A economisi este o practica foarte putin uzitata in tara noastra pentru ca am trait intr-un regim in care toata lumea astepta sa faca ceva STATUL, (sa ne dea casa, serviciu, ajutor social...etc) Din acest motiv a intrat in reflex ca putem cheltui tot ce castigam si nu se intampla nimic, Statul, guvernul are grija....Cred ca au trecut demult acele timpuri si e cazul sa incepem sa ne gandim la propria viata si la a celor de langa noi pe care ii iubim si sa nu devenim o povara la batranete. Pensiile Private si mai ales Asigurarile cu Acumulare de capital care pot deveni Pensii Viagere, reprezinta sansa de a nu trai in anii tarzii care ar trebui sa fie incununarea unei vieti de succes si nu o lupta de supravietuire...cautand pe unde se mai produc ieftiniri la alimente sau unde este untul si oul cu 10 bani mai ieftin....acesti ani de PENSIONAR, trebuie sa ne aduca un plus de demnitate si lipsa grijilor de supravietuire (hrana, medicamente, caldura si multe altele) si sa ne dea posibilitatea sa contribuim la cresterea si educarea nepotilor si stranepotilor, sa le dam din preaplinul sufletului nostru valorile reale ale vietii, din cunostintele si experienta pe care cu truda au acumulat-o de-a lungul anilor...si nu doar frica noastra de saracie si de boala... Acumularile incepand din tinerete se fac foarte usor deoarece pe termen lung aceste investitii chiar mai mici sunt foarte profitabile pe termen lung si aduc acumulari care cu greu se pot face in cativa ani. Vreau sa felicit pe toti cei care gandesc exact ca si mine si care au votat aceasta varsta (incepand cu 25 ani) deoarece cred ca deja incepe sa se miste ceva...acolo sus! Suntem pe calea cea buna daca cei mai multi considera ca e necesar sa economisim din tinerete, cand suntem in putere si fara sa ne supunem unor restrictii prea mari. (adica fara sa strangem prea mult cureaua) Ne mai ramane sa promovam cat mai mult si in masa parerea noastra despre economii si cum putem sa avem o viata lipsita de umilinte si de griji in anii tarzii ...care pot deveni la fel de frumosi ca si pentru multi dintre oamenii occidentului care practica aceste sisteme de economisire de sute de ani si care in timp au format acea patura mijlocie care o duce bine cu economiile proprii investite in Companii de Asigurari de succes care au dovedit o foarte mare seriozitate, capacitatea de a inmulti banii oamenilor si de a le aduce castiguri pe care singuri nu le-ar putea realiza. Constanta POPESCU, Team Leader Compania GRAWE, Ro Asig
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >