1asig.ro
1asig.ro

Cand considerati ca vor fi realizate efectiv primele contributii pe Pilonul II?

inceputul anului 2008 50.7%
mijlocul lui 2008 29.9%
finalul lui 2008 19.4%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 211




adaugat de BEN Pet la 10.07.2007 22:52
Ma incearca un gind si nu-mi da pace deloc dom'le. Romania e tara tuturor bla bla bla bla ./ M-am saturat sa tot ascult ce zic astia cu politica in glanda si ca sa scurtez spun : Desi implementarea proiectului de pensii private(P I, P II, P III) a fost facut la recomandarea Bancii Mondiale, NOI (rominii) nu respectam nimic si pe nimeni decit propriile interese. Fiind de departe cel mai tare business din Romania, P II va stirni rumoare si agitatie pe plaiurile dimbovitene. Ca sa inchei cred ca procesul de ADERARE va incepe dupa data de 01.01.2008 iar virarea efectiva a banilor se va face dupa 01.06.2008.
 
adaugat de JULIA HUNYADI la 08.05.2007 08:20
actele de aderare se vor completa in perioada 01.08.2007-01.01.2008, iar primele contributii se vor vira de la 01.01.2008
 
adaugat de Maria Buga la 11.04.2007 13:05
Colectarea contributiilor pentru pilonul II depinde de punerea in functiune a unui sistem informatic capabil sa tina evidenta conturilor individuale si sa vireze banii catre societatile de administrare. Cred ca startul efectiv al Pilonului II va depinde de data la care acest sistem va fi functional si nu de data la care se depun dosarele de autorizare sau adeziunile din partea beneficiarilor de pensii private.
 
adaugat de Nicolescu Daniel la 10.04.2007 22:30
Intre optimisti si pesimisti se situeaza realistii...sa nu uitam ca inca traim in Romania si va fi necesar un interval de timp pana ne vom lamuri cu totii cum se aplica normele de aplicare ale normelor de aplicare.
 
adaugat de macra dumitru mirceam la 07.04.2007 15:54
primele contributii se vor vace in lunile aprilie -mai 2oo8 si cred ca sint ff. necesare in tara noastra.
 
adaugat de Mariana Petre la 06.04.2007 10:43
Germania a fost prima natiune din lume care a aplicat in 1889 sistemul pensiei de stat, prin contributia adusa de cancelarul Otto von Bismarck. Sistemul a fost adoptat treptat in intreaga lume. Au trecut de atunci 118 ani si era normal ca sistemul de pensii sa fie imbunatatit pentru ca lumea este in continua miscare. Scopul principal al unui sistem de pensii este acela de a ajuta populatia sa realizeze o alocare echilibrata a resurselor financiare de-a lungul vietii. Acest lucru se realizeaza prin transferarea unei parti a resurselor din perioada activa in perioada post-activa. In contextul unui raport permanent descrescator populatie activa/pensionari si al unei situatii falimentare a sistemului pensiilor de stat din economiile in tranzitie, o reforma in acest domeniu devine o necesitate imperativa ce nu sufera amanare. Principala modificare din sistemul pensiilor de stat vizeaza personalizarea contributiilor individuale, prin aparitia pilonului II de pensie. In Romania suntem in ceasul al 12-lea si reforma pensiilor nu mai poate fi amanata. Ea reprezinta o urgenta din punct de vedere social si o sansa pentru dezvoltarea pietei de capital. Consecintele unui sistem de pensii echilibrat se vor regasi la nivel macroeconomic si microeconomic. Iata numai cateva dintre ele: • eliminarea presiunii asupra bugetului asigurarilor sociale; • stimularea cresterii economice prin investirea sumelor acumulate in economie, crearea de noi locuri de munca, reducerea somajului; • cresterea pietelor de capital - activele mobilizate cresc si sprijina dezvoltarea unor proiecte mari si pe termen lung la nivel macroeconomic; • reforma pensiilor ajuta la o reforma a pietei muncii. Trecerea la reforma pensiilor este in primul rand o decizie politica, dar care are la baza atat obiectivele pe termen lung, cat si elemente cu caracter economic si social. E destul de greu de precizat care va fi momentul exact pentru debutul pilonului II, eu vreau sa cred ca cei implicati in acest proces vor fi responsabili si constienti ca in mainile lor se afla siguranta financiara a milioane de oameni din aceasta tara care merita sa aiba o batranete lipsita de griji. Si vreau sa cred ca pilonul II va debuta la inceputul anului 2008.
 
adaugat de tudoroniu delia la 05.04.2007 23:33
La 1 septembrie, cel mai devreme, la 1 ian. 2008, cel mai tarziu
 
adaugat de constantin nastase la 05.04.2007 14:13
Exista doua curente de opinii, diametral opuse, prin care diversi actori implicati in businessul cu pensii private incearca sa ofere un raspuns la intrebarea Cand vor fi realizate primele contributii pentru pilonul II. Primul dintre ele acrediteaza ideea ca pilonul II trebuie introdus cat mai urgent posibil, chiar daca detaliile tehnice ale acestui proiect n-au fost in intregime clarificate .Drept urmare , indiferent de stadiul implementarii sistemului data la care ar trebui sa inceapa colectarea contributiilor este 1 ianuarie 2008. “Dupa mai bine de zece ani de tergiversari, discutii si proiecte nefinalizate , avem in sfarsit acum oportunitatea de a introduce pensiile obligatorii. Chiar daca sistemul este imperfect, il putem corecta din mers, astfel ca important este sa incepem cat mai repede colectarea contributiilor”, spun adeptii acestui curent de opinie. Printre ei se numara reprezentanti ai CSSPP, CNPAS, unele companii de asigurari etc. Al doilea curent de opinie porneste de la ideea ca un proiect de o asemenea complexitate si importanta sociala, cum este pilonul II de pensii, ar trebui introdus doar dupa ce toate detaliile tehnice legate de implementarea lui au fost clarificate. Altfel se naste pericolul ca sistemul sa se blocheze , anuland sansa pentru milioane de contribuabili de a beneficia de un venit decent la varsta retragerii din activitate. Printre adeptii acestui curent de opinie se numara unele companii membre APAPR , reprezentanti ai presei, lideri de sindicate. In opinia acestora, colectarea contributiilor la pilonul II ar trebui inceputa numai dupa ce sistemul informatic care leaga contributia de contribuabil va fi operational si sursele de acoperirea deficitului creat la sistemul public vor fi clar stabilite. Odata rezolvate aceste probleme, colectarea contributiilor ar putea demara in lunile aprilie-mai 2008 sau chiar in toamna anului viitor. Adevarul este undeva la mijloc, ca de obicei, in astfel de situatii. Calendarul ideal ar fi cel in care toate problemele tehnice legate de lansarea sitmeului pot fi rezolvate pana la inceputul anului viitor. S-ar crea astfel posibilitatea de a incepe colectarea contributiilor , intr-un climat lipsit de emotii. O sa inchei cu o zicala cu aer misogin, dar care se potriveste situatiei “O femeie care sa fie si frumoasa si desteapta, nu exista. Ar fi barbat !” Rog doamnele sa ma scuze, e doar un banc. Sarbatori fericite tuturor !
 
adaugat de Rodica Pop la 03.04.2007 22:04
Legislatia pare sa fie clara si ar trebui sa fie simplu. Problema ar putea apare la urmarirea contributiilor, sistemul informatic sa creeze probleme in timp. Desi fata de alte tari, contributiile in Romania s-au votat la un procent foarte mic, nu ar trebui sa mai existe amanari si cel tarziu in primavara lui 2008 sa inceapa efectiv primele colectari. Din declaratiile oficialilor romani, o pensie buna, adica la nivelul unui salariu, poate fi din contributiile cumulate la cei trei piloni de stat, cel obligatoriu si al treilea cel facultativ. Solutia este constientizarea romanilor de acest sistem.
 
adaugat de Stefanescu Carmen la 03.04.2007 18:21
La 1 august se vor semna cererilede adeziune de catre cei care intrunesc conditiile de aderare( pentru cei care au pana in 35 de ani contributia la pilonul 2 fiind obligatorie,iar pentru cei cu varsta intre 35-45, contributia fiind facultativa.
 




Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >