1asig.ro
1asig.ro

Va depasi piata asigurarilor, in 2007, pragul de 2 mld. EUR?

Da 84.4%
Nu 15.6%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 307
adaugat de paul la 09.03.2007 17:29
pentru a se ajunge la o piata de 2 mld. eur la sfaritul anului e nevoie de o crestere de aproximativ 20 %. acest procent se poate realiza daca se continua progresul din fiecare ultimii 5 ani. fara indoiala acest procent va fi depasit deoarece odata cu intrarea in ue toate produsele de asigurare au inceput sa tinteasca cotatiile celor din ue. sunt produse, unele chiar obligatorii mai mari si de 10 - 15 ori. e drept ca exista si alte servicii calitative insa oportunitatile nu intarzie sa apara mai ales ca piata se capitalizeasa progresiv de la o saptamana la alta. sunt dealtfel produse noi care vor avea caracter obligatoriu si vor sustine aceasta crestere, respectiv pensiile private, asigurarile de locuinte, asigurarile civile ale managerilor, asigurarile celor din domeniul administratiei de interne, de aparare nationale. Dealtfel odata cu intrarea in ue vor mai fi si alte produse de asigurare cu caracter obligatoriu. Nu este nevoie sa fii optimist deoarece motorul industriei asigurarilor din romania este acum tip perpetum mobile.
 
adaugat de Lutia Lucia-Stefania la 09.03.2007 15:23
Cu siguranta , acest prag va fi depasit cu mult si aceasta depasire va fi generata in cea mai mare parte de : - majorarea asiguarii de raspundere civila auto; - introducerea asigurarilor private de pensii; - introducerea asigurarilor obligatorii de locuinte; - intrarea pe piata romaneasca a unor noi societati de asigurare transnationale; -patrunderea unor noi brokeri; -aparitia de produse noi, altele decat cele enumerate mai sus.
 
adaugat de Flori la 09.03.2007 06:33
Referitor la un raspuns pe care l-a dat cineva mai jos desi societati de asigurare din alte state membre UE pot oferi produsele lor in Romania la fel si societatile de asigurare din Romania pot merge sa furnizeze serviciile lor pe tot teritoriul Uniunii Europene. Societatile de asigurare din Romania care o sa aiba curaj si o sa fie capabile sa concureze cu succes pe piete de asigurare dezvoltate din UE ar transmite un mesaj important clientilor din Romania cu privire la calitatea serviciilor pe care le ofera. Desigur lucrurile nu sunt simple si ca in orice lucru succesul nu e garantat dar ar fi interesant de luat in considerare o astfel de abordare fie si macar la nivelul unei analize SWOT.
 
adaugat de Flori la 09.03.2007 06:22
Piata asigurarilor a crescut mult in ultimii ani, o sa creasca si anul acesta si de ce nu e chiar posibil sa ajunga la nivelul de 2 miliarde de Euro. Ar fi un lucru bun pentru toti cei care lucreaza pe aceasta piata ca la sfarsitul anului volumul primelor de asigurare subscrise in 2007 sa fie cel putin la nivelul ales de dumneavoastra. In cazul in care acest lucru s-ar realiza ar fi o confirmare a faptului ca in Romania clientii inteleg tot mai mult utilitatea unui contract de asigurare iar serviciile companiilor de asigurari castiga tot mai mult increderea clientilor. Dupa parerea mea ar fi si mai frumos insa daca la sfarsitul anului 2007 tot mai multe companii de asigurari vor raporta profituri ca urmare a activitatilor desfasurate iar activitatea de asigurare va deveni o activitate preponderent profitabila, o activitate care sa ofere o valoare adaugata clientului. Opinia mea personala e ca, desi piata a crescut mult in ultimii ani, nu toata lumea intelege faptul ca asigurarile reprezinta un serviciu pe care societatile de asigurari il ofera clientilor iar servicii de o calitate mai buna, din partea tuturor companiilor de asigurari, garanteaza pe ansamblu o mai buna satisfactie a clientilor si implicit o piata mai mare pentru toata lumea. Autoritatea de supraveghere, societatile de asigurari si intermediarii in asigurari ar trebui sa fie preocupati anul acesta de cresterea increderii populatiei in calitatea si utilitatea serviciilor de asigurare pe care le ofera si in felul acesta anul viitor ne vom putea intreba daca piata de asigurari din Romania va depasi 2,5 miliarde de Euro la sfarsitul anului 2008. Argumente mai mult sau mai putin pertinente, care sa justifice o parere pro sau contra la intrebarea dumneavoastra se pot gasi usor dar nu cred ca o astfel de enumerare isi are locul aici.
 
adaugat de Tetcu Nicolae la 08.03.2007 23:27
Lipsa unei protectii sociale guvernamentale, adecvate, precum si deficientele juridice din tara noastra creaza necesitatea orientarii sperantelor oamenilor spre societatile private de asigurare. experientele ultimilor ani au fost o lectie buna care i-a invatat pe oameni cat de importante sunt asigurarile. In consecinta , piata asigurarilor va cunoaste in 2007 o crestere exponentiala
 
adaugat de Gabriel Suster la 06.03.2007 22:50
Avand in vedere apropierea legislatiei fiscale de cea a UE, avand in vedere cresterea tarifelor de asigurare pentru auto, avand in vederea introducerea obligativitatii asigurarilor pentru locuinte, avand in vedere posibilitatea de reorientare spre regimuri de pensii private , avand in vedere cresterea liniara a nivelului de cultura al asigurarilor s.a. , nu credeti ca cele 2 miliarde EUR ar parea totusi o cifra derizorie?
 
adaugat de dana oprea la 06.03.2007 14:01
cum in 2006 sau realizat peste 1,62 mld. EUR si cresterea a fost de peste 30% fata de anul 2005, avand in vedere noile oportunitati ce s-au deschis "din afara" sunt convinsa ca se va depasi acest prag.
 
adaugat de Beloia Sau la 06.03.2007 09:28
Am raspund cu "Da", desi ma incearca o usoara indoiala. Aceasta este generata de credinta mea ca in urma valului de notificari facute la adresa CSA, companiile straine chiar vor opera in acest an pe piata locala. Si chiar daca vor veni in forta, cu divizii de relationisti si efective de recrutare ce vor musca din personalul structurilor romanesti de asigurare, estimez ca anul 2007 ar putea fi caracterizat de o oarecare dedringolada in mediile clientelei posibile, fenomen care de altfel s-ar putea numi si "reasezare". Cu siguranta insa, insertia mediului de asigurari occidental s-ar putea compara cu inlocuirea cutiei de viteze a autoturismului Dacia cu una de BMW. Sa fie intr-un ceas bun!
 
adaugat de cristina stoica la 05.03.2007 23:20
da,atata timp cat romanii acum incep sa descopere beneficiile oferite de piata asigurarilor. Tara noastra ar putea fi un "rai" pentru aceasta piata ............totul este ca romanul sa constientizeze acest lucru si nu in ultimul rand sa-si poata permite
 
adaugat de ionut la 05.03.2007 20:14
da-daca pe langa factorii direct implicati , si mass media va promova o imagine pozitiva a aceastei industrii a asigurarilor
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >