1asig.ro
1asig.ro

Care sunt elementele care ar trebui sa determine nivelul individual al primei pentru asigurarea CASCO?

profilul de risc al conducatorului auto 16.4%
caracteristicile autovehiculului 9.5%
un mix al celor doua 74.1%
In aceasta saptamana, rubrica va este oferita de catre

Total voturi: 232




adaugat de 6ZAquzI7Wi la 15.09.2006 00:41
5b5VqazBNg3VrW KAG1RX3Z60fUh 53KcOJJIzY
 
adaugat de Raluca la 15.08.2006 14:41
In orice societate civilizata se tine cont de ambele riscuri, mai mult, chiar si de locatia, traseul obisnuit de parcurs, factorii economici si de mediu...doar astfel se poate stabili un grad de risc apropiat de realitate
 
adaugat de marian emil la 14.08.2006 16:37
Daca autovehicolul este "dotat" cu un sofer bun, atunci nu mai conteaza vechimea lui. Un sofer bun nu va produce daune indiferent ce masina va conduce. Cu stima.
 
adaugat de Neda Viorel la 14.08.2006 15:22
Aveti foarte mare dreptate domnule Mihaly, problema este ca la nivelul societatilor de asigurari modul in care sunt privite problemele nu este intotdeauna cel corect si multe din lucrurile foarte importante sunt considerate maruntisuri, in mod nejustificat. Poate ca nu ar fi o idee rea ca unii oameni sa fie trimisi sa lucreze pe afara, pentru un timp, cine stie poate vin cu niste idei cu un sistem de gandire si cu solutii mai bune.La ora actuala in societatile de asigurari exista prea putine creativitate si prea putina initiativa de calitate, sunt muti oameni de valoare care nu sunt folositi cum se cuvine, nu exista comunicare profesionala reala. Cu cateva idei simple si corect aplicate ar putea fi revigorata activitatea a departamente intregi dar cine sa le emita? O echipa de profesionisti cu reale capacitati de analiza si mai ales creative ar fi de un real folos oricarei societati de asigurari, acestia ar putea sa scuteasca societatea de numeroase sincope si balbe in activitatea ei din nefericire nu am cunostinta sa existe vreun astfel de organism la nici o societate de asigurari. Asta spune multe! Cazierul auto al soferului, vechimea, caracteristicile, dotarile si starea autovehiculului sunt elementele care trebuie sa conteze in calculul primei de asigurare. Un rol capital trebuie sa il aiba cazierul soferului! Formula poate deveni destul de complicata dar este solutia cea mai echitabila si poate avea darul de a influenta in cativa ani profesionalismul soferilor, rata daunalitatii, etc. Problema este ca modul de lucru se va complica putin si forta de vanzari, personalul societatilor de asigurari, trebuie pregatiti si instruiti corespunzator. Cunoasterea si folosirea tehnicii de calcul moderne devine obligatorie pentru toata lumea :) ................... Cu stima
 
adaugat de MHY la 11.08.2006 19:45
Tendinta de formare a pietei a Allianz-Tiriac Asigurari este de salutat din mai multe motive pe care acum nu are rost sa le detaliem. Problema actuala a pietei de asigurari si in special al segmentului auto este ca nu exista nici o baza de date comuna intre asiguratori, nici macar cea pentru RCA (CEDAM) nu functioneaza "k lumea". In occident nu poti pleca de la o societate de asigurare nici cu RCA si nici cu CASCO fara sa lasi urme in baza de date comuna. Astfel, toti asiguratorii au o imagine, un istoric despre client, fara de care toate primele/calculele efectuate nu au nici un rost. De ex. pleaca un client de la Allianz-Tiriac suparat ca trebuie sa plateasca de 3 ori prima din anul anterior, dar societatea X care nu cunoaste clientul, nu are un istoric al daunelor ofera polita de asigurare la jumatate de pret. Exista un real pericol pentru asiguratori, care lucreaza la pret de dumping in asemenea cazuri. Eu personal consider, ca problema este cave mai complexa, decat pare la prima vedere. De ce costa in Elvetia polita CASCO pt o masina de 200.000 euro cca. 3000 euro (fara fransize obligatorii), si la noi media pietei este de cca. 4200-4800 euro? Pt. ca au un sitem informatic foarte bine pus la punt si acest sistem sta la baza ofertarii. Este normal ca la AAA sa platesti mai mult cu 15-20% si la BBB sa platesti mai putin pentru ca sunt "marci" diferite si ca atare si serviciile oferite difera. Dar ca sa oferi unui client o prima de asigurare, fara sa stii o statistica a daunelor este inconstienta sau neprofesionalism cum vreti s-o numim. In fond, cred ca foarte multe societati sunt constienti de aceste lucruri, dar ignora situatia din diferite motive bine intemeiate. Din pacate o randunica nu face primavara. Solutia aleasa de Allianz-Tiriac ar fi buna in conditiile unei piete formate si stabile. Altfel se considera bataie de joc la adresa unor clienti care sunt fideli de ani de zile si acum se vad nevoiti sa renunte la companie. Clientii cu rata daunei foarte mari au posibilitatea de a "fraieri" orice societate de pe piata fara remuscari, pentru ca sunt multe companii "incepatoare" care din dorinta de afirmare uita rolul principal al unei societati de asigurari: intai de toate trebuie sa onoreze solicitarile de despagubire a clientilor promt si in termen contractual. Astfel ajungem la concluzia ca profilul de risc al clientului este foarte important si la fel si caracteristicile autovehiculului. Un client care din istoric are rata daunei mare si conduce o masina performanta este ca si un risc iminent si in mod normal acesta nu se asigura. Daca ar fi de capul meu :) as stabili primele de asigurare in functie de rata daunei din istoricul clientului cu o pondere de 75% si a performantei autovehiculului pe care il conduce cu o pondere de 25% in prima de asigurare anuala.
 
adaugat de arina radu la 11.08.2006 13:32
am clienti care sunt tineri, au asigurare de 5 ani ,fara daune la allianz- rata daunei0, si au avut prima de asig dubla fata anul trecut motiv ptr. care ,cu parere de rau, au renutat la alliantz- si multi erau clienti fideli allianz.
 
adaugat de Lavinia Nita la 11.08.2006 13:23
Cei mai multi clienti de pe piata pentru acest produs si care sunt constienti ca trebuie sa incheie o asigurare facultativa , sunt cei cuprnsi intre 20 si 35 de ani. Deci de ce trebuie ei sa sufere ei ?
 
adaugat de asistent@1asig.ro la 11.08.2006 13:09
In ultimii ani, daunalitatea a continuat tendinta ascendenta, pe fondul cresterii numarului de accidente si a valorii daunei medii, in conditiile in care foarte putini asiguratori respecta principiile subscrierii profitabile. Un fapt, deloc surprinzator, reiese din Raportul Anual publicat, recent, de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA): pe segmentul asigurarilor generale, ritmul de crestere a indemnizatiilor platite de catre industrie a surclasat ritmul de crestere a primelor brute subscrise - 23,71% in comparatie cu doar 13,96%. In acest context, este necesara, conform unor specialisti, modificarea sistemului de calcul a nivelului individual de prima pentru asigurarea de tip CASCO, avand in vedere ca vinovatul de producerea unui accident este, in cele mai multe cazuri, soferul si nu autovehiculul. Astfel, in stabilirea primei, ar trebui sa se tina cont de profilul persoanei asigurate: varsta, starea civila, localitatea de resedinta, vechimea permisului de conducere, destinatia, frecventa si modul de utilizare al autovehiculului precum si conduita conducatorului in trafic. In acelasi timp, nu pot fi ignorate nici caracteristicile autovehiculului: marca, modelul, valoarea de nou, vechimea, caracteristicile tehnice (putere, capacitate cilindrica etc.), dotarile suplimentare, sistemele de siguranta Asadar, care sunt elementele care ar trebui sa determine nivelul individual al primei pentru asigurarea CASCO?
 




Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >