1asig.ro
1asig.ro

Anul 2006 va marca dezvoltarea puternica a:

asigurarilor private de sanatate 11.5%
pensiilor private 36.2%
asigurarilor de viata 12.3%
asigurarilor de locuinte 33.6%
altui tip de asigurare 6.4%

Total voturi: 235
adaugat de Brinzila la 10.08.2006 21:27
pt.ca,,v-a fi obligatorie
 
adaugat de Neda la 10.08.2006 00:13
Toate clasele de asigurari au rata de crestere constant crescatoare pe masura ce veniturile romanilor devin din ce in ce mai acoperitoare pentru nevoile lor.In aceasta privinta nu suntem prea diferiti de occidentali. Motivele deciziei de a se asigura si momentul constientizarii ca o asigurare este necesara sunt o cu totul alta poveste la romani. Pe fondul calamitatilor care au lovit romania in ultimii doi ani s-a nascut o dorinta de asigurare din ce in ce mai mare dar din pacate motivatia principala ramane totusi teama de a nu ajunge in voia sortii nicidecum un mod de gandire pragmatic. Se va spune ca si acest "motor" ( teama sau frica) este bun si este bine ca functioneaza. Poate ca da, dar eu cred ca un om care face gesturi din frica nu o face cu discernamant, nu o face pragmatic si in consecinta nu face alegeri potrivite... Asigurarile de locuinte ar putea creste spectaculos insa pe masura ce trece timpul si se apropie sarbatorile de iarna devine prea tarziu si oricum oamenii asteapta legea care se discuta de ceva vreme si despre care se aud stiri contradictorii. Asigurarile de viata si cele de pensii private inca nu pot beneficia pe deplin de deductibilitatile fiscale. Romanul cu venituri si studii medii cu varsta 20 si 45 de ani este destul de grijuliu cu sanatatea sa, stie sa o aprecieze, deductibilitatile fiscale ar putea sa determine multi oameni sa se decida sa aleaga intre pensia privata si asigurarea privata de sanatate. Cum sanatatea de zi cu zi este "mai aproape" decat pensia, ghiciti ce o sa aleaga... Pana una alta lasand deoparte gluma si ironiile si reclamele postate in locuri gresite ( Se poate ierta pentru ca toti am fost incepatori, candva am fost visatori si nu multi au avut parte de cursuri sau mentori de calitate) cred ca anul 2006 va marca dezvoltarea normala a tuturor categoriilor de asigurari dintre care vedeta va fi, din nefericire sau din fericire, tot....anticul, mult disputatul, controversatul si inca neprofitabilul RCA. Este o situatie ipotetica, conditionata de aducerea in parametrii asteptati a bazei de date CEDAM sau mai degraba a ideii din spatele creearii sale, reproiectarea sistemului si a tuturor mecanismelor sale este necesara in mod evident pentru ca doar printr-o politica de activitate restrictiva ( care are multe parti bune dar si multe rrele) nu se rezolva decat o parte din problemel iar altele se transfera intr-o alta zona sau ... la o alta data. Cu stima si respect,
 
adaugat de Nicolae Alexandra la 09.08.2006 19:13
Pensiile private sunt o necesitate, nu este timp de asteptat sunt o asigurare pentru batranete si poate implica si o asigurare de viata si sanatate.
 
adaugat de Gicu Ghita la 08.08.2006 19:44
Evolutia societatii presupune si grija individului fata de perioada cand termina activitatea profesionala. Spirialitatea romaneasca si nu numai, verifica tendinta pentru care am optat: Bani albi pentru zile negre
 
adaugat de Adrian Ilie la 08.08.2006 19:29
cred ca vedeta va fi asigurarea auto casco, din motive ce nu le mai enumar; mi se pare foarte misto ideea de a posta de 3 sau 4 ori facind reclama la portofoliul de produse al unei companii ... nu exista un moderator care sa stearga posturile celor care au luat-o pe aratura?
 
adaugat de Maria-Claudia Borosoiu la 08.08.2006 14:17
Va prevala preluarea riscurilor locative pentru ca, pe de o parte vor fi reglementate de lege, iar pe de alta parte, omul, total nepotrivit, are tendinta de a se defini prin bunurile pentru care a trudit, ori trudeste toata viata, de aici rezultand prioritizarea in materie de ierarhiezare a necesitatilor de siguranta a investitiei.....Nu neglijam, in legatura cu enuntarea ratiunii pt care romanii vor alege asa, si impactul psihologic creat in sufletul tuturor, an de an, de inundatiile care au devastat tara si care, au aratat cat suntem de neputinciosi, din orice punct de vedere, in fata vitregiilor naturii !!! In incheiere, revin cu precizarea ca realmente, aceasta asigurare va fi vedeta anului, urmata de cele ce subscriu riscurile de sanatate si de tip pensie privata !!!
 
adaugat de raluca la 07.08.2006 16:35
pt ca vor deveni obligatorii
 
adaugat de Talos Florin la 07.08.2006 15:09
Avand in vedere faptul ca statul obliga proprietarii de locuinte sa le asigure pentru cutremure, alunecari de teren si inundatii la valoarea de 20000 eur pentru 20 eur majoritatea proprietarilor de locuinte vor opta pentru asigurarea facultativa a locuintei din urmatoarele motive: - la 20000 eur 90 % din locuinte sunt subevaluate. - 90 % din locuinte sunt supuse unui mai mare grad de risc altor cauze decat cutremure, inundatii sau alunecari de teren. - este de preferat sa platesc mai mult si locuinta sã fie asigurata la valoarea reala si la toate riscurile posibile. Eu de exemplu locuiesc in Campia Turzii la bloc si sunt aproape sigur ca locuinta mea nu va fi afectata de cutremur, alunecari de teren sau inundatii. Dar e foarte probabil sa fie afectata de incendiu, explozie, inundatie de la vecini sau chiar de caderea unui MiG. Recomand tuturor proprietarilor de locuinte sa incheie o asigurare facultativa care sa le protejeze in mod real locuinta daca tot e sa dea un ban in acest sens. Desteaptate romane !!!!
 
adaugat de Marius la 06.08.2006 09:52
Este normal din moment ce vor4 fi obligatorii.Pana nu vor fi reglementate printr-o legislatie in vigoare celelalte tipuri de asigurari nu vor lua amploare .
 
adaugat de Bogdan la 05.08.2006 15:11
Asigurarile de locuinta sunt, de departe, cele care vor cunoaste in viitorul apropiat cea mai importanta crestere. Macar din punct de vedere numeric, daca nu din punct de vedere al primelor subscrise. (Tineti cont ca o polita de asigurare a locuinte este mult mai ieftina decat altele - CASCO de ex) Va creste numarul de locuinte asigurate indiferent daca va functiona sau nu proiectul propus de Guvern in acest sens intrucat potentialul pentru acest tip de asigurari este foarte mare. Putini dintre noi au o astfel de polita. In alta ordine de idei mi-ar face placere sa ne pastram raspunsurile la tema prezentata de asistent, fara a ne prezenta fiecare produsele Societatilor unde lucram. Va multumesc, Cu stima
 
Arhiva

Sondajul curent

18.11.2021 In acest moment, consideri ca ai:

16.09.2021 Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

24.06.2021 Cand plecati in vacante cumparati si asigurari travel?

14.04.2021 Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

13.01.2021 Cum anticipati ca va evolua piata de asigurari in 2021?

17.09.2020 Locuinta ta este protejata prin asigurare?

01.09.2020 Cum preferati sa pastrati polita RCA?

30.06.2020 Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

24.03.2020 Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |  >