1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Ora de Risc: Test COVID-19 ...

VIDEO: Ora de Risc: Test COVID-19 pentru asigurarile de sanatate

Care sunt asteptarile generale ale consumatorului de la o companie de asigurari, care au fost reactiile asiguratorilor la pandemie si la nevoile pe care le au clientii in aceasta perioada, dar si despre modul in care sa ne alegem un consultant in asigurari, au discutat Alina PREDA, analist de risc - si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari & Pensii, intr-o Editie Speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

[video|14727]

Care sunt asteptarile consumatorului de la o companie de asigurari?

"Din discutiile pe care le-am avut pana acum cu clientii din portofoliu, dar si din propria calitate de consumator, asteptarile raman aceleasi in perioada de criza, ca cele de pana acum, si anume sa simta ca asiguratorului ii pasa de el, contractul de asigurare sa genereze o relatie de parteneriat, sa respecte promisiunile facute, asa cum el isi plateste prima. Mai mult, clientul asteapta din partea asiguratorului sa vina cu solutii inovatoare si acutualizate momentelor in care traim", a raspuns invitata.

In privinta reactiilor asiguratorilor la pandemie si nevoile clientilor, Alina PREDA spune ca pot sa fie clasificate in patru categorii - asiguratori care si-au respectat strict contractul de asigurare, cei care au precizat excluderile, iar ulterior au decis sa acopere macar o parte din efectele pandemiei, cei care au precizat niste beneficii, dar a fost doar o miscare de marketing, urmata de categoria asiguratorilor care nu au luat nicio masura.

"Prima categorie este cea a asiguratorilor care si-au asumat fara rezerve si fara excluderi mecanismul si beneficiile politelor, iar ulterior au completat beneficiile cu unele suplimentare, ca si beneficii ex-gratia. Apoi, o alta categorie a fost aceea a asiguratorilor care abia acum au facut public mai explicit excluderea afectiunilor legate de COVID-19, dar au fost dispusi ulterior sa faca anumite concesii. O a treia categorie este cea a asiguratorilor care au promovat prin campanii de marketing niste false concesii, intrucat mecanismul acelor beneficii pe care le acordau in mod gratuit, nu pot fi puse in practica si raman doar niste declaratii. Si mai exista si ultima categorie pe care eu o denumesc Noapte Buna, adica nu au nicio reactie, niciun beneficiu", spune ea.

Conform sursei citate, orice polita de asigurare de sanatate ia in calcul cateva criterii precum varsta, starea de sanatate a consumatorului si istoricul sau medical si conditionarea reinnoirii contractului.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate emisiunile si interviurile video pe care le realizam, va invitam sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.